Helsinki Pride -yhteisö

Meistä

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Teemme töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Lue lisää toiminnastamme ja historiastamme.
Tutustu meihin

Tietoa & tukea

Täältä löydät tietoa moninaisuudesta, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin sekä yhteisöllistä toimintaa.
Löydä tietoa ja tukea

Osallistu

Täältä löydät tietoa, kuinka voit osallistua toimintaamme tapahtumien, kumppanuuden, jäsenyyden tai lahjoitusten muodossa.
Osallistu toimintaan

Helsinki Pride Week

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään vuosittain kansainvälisen Pride-kuukauden aikaan.
Tule mukaan

Pride Media - blogeista kannanottoihin

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

3.7.2021 Tiedotteet & kannanotot Helsinki Pride -yhteisö jakaa Ylpeys muuttaa maailmaa - tunnustuspalkin...
2.7.2021 Blogi Helsinki Pride viikon 2021 yhteisökumppanikolumnin on kirjoittanut Diak...
2.7.2021 Blogi Helsinki Pride viikon 2021 yhteisökumppanikolumnin on kirjoittanut Suom...

Anna tukesi ja liity joukkoomme

Liity ja lahjoita

Tue Helsinki Pride -yhteisön työtä! Lahjoittamalla voit tukea sateenkaarinuoria, LHBTIQ+ -turvapaikanhakijoita tai Helsinki Pride -viikon järjestämistä! Jäsenenä pääset vaikuttavaksi osaksi yhteisöä, tuet työtämme ja saat alennuksia tuotteistamme.
Tule osaksi Helsinki Pride -yhteisöä

Working with Pride

Helsinki Pride -viikko tehdään yhdessä! Yhteistyökumppaneiksi voivat hakea kaikki, jotka seisovat syrjimättömästi ihmisoikeuksien puolella ja hyväksyvät toiminnan tarkoituksen ja säännöt. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta osallistujamäärältään ja osoittanut, että suuri yleisö haluaa antaa vahvan tukensa yhdenvertaisten ihmisoikeuksien puolesta.
Tue Helsinki Pride -yhteisöä

Pride sosiaalisessa mediassa

Eheytyshoitojen kieltämiseen tähtäävä Ehjänä Syntynyt -kansalaisaloite on enää 6000 allekirjoituksen päässä vaaditusta 50 000:sta! 📝🌈💪

Jaa tämä postaus ja allekirjoita aloite - linkki @ehjanasyntynyt biossa tai osoitteessa www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8747

🖤🤎❤️🧡💛💚💙💜
Jokainen on hyvä ja ehjä sellaisena kuin itse on. Suomessa tehdään kuitenkin edelleen vaarallisia eheytyshoitoja joiden tavoitteena on manipuloida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia niin, että henkilöistä saadaan cissukupuolisia heteroita.

Eheytyshoidoilla ja -terapioilla tarkoitetaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtääviä hoitomuotoja. Ne pohjaavat vääristyneeseen ajatukseen, jonka mukaan heteroseksuaalisuudesta eroava seksuaalinen suuntautuminen tai syntymässä määritellystä sukupuolesta eroava sukupuoli-identiteetti olisivat jotenkin parannettavissa ja korjattavissa, eli “eheytettävissä”.

Eheytyshoidot ovat perustuslaissa ja kansainvälisissä sopimuksissa turvattujen ihmisoikeuksien vastaisia. Kansalaisaloite edellyttää, että eduskunta ryhtyy toimeen suomalaisten ja muiden Suomessa asuvien ihmisoikeuksien turvaamiseksi kriminalisoimalla tällaiset hoidot.

Aloitteen tavoitteena ei ole ns. sielunhoidon tai muun uskonnonvapauden harjoittamisen kieltäminen, niin kauan kuin se ei muutu perusoikeuksia ja terveyttä loukkaavaksi “eheyttämiseksi”. Päinvastoin aloitteen tavoitteena on, että vähemmistön seksuaalista suuntautumista tai sukupuoli-identiteettiä edustavalla henkilöllä olisi aiempaa paremmat mahdollisuudet toteuttaa itsemääräämisoikeuttaan yhtä aikaa sekä seksuaali- tai sukupuoli-identiteettinsä että uskonnollisen vakaumuksensa osalta.
...

Kahden vähemmistön väen, eli KVV:n, syyskausi starttaa ensi viikolla! 🌈

@helsinkiprideyhteiso :n KVV on eri tavalla vammaisten ja/tai pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ilta, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä näissä vähemmistöissä. 🦄
Ohjaajana toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen KVV-ihminen, joka on työkseen seksuaalikasvattaja. Voit kysyä Railalta lisätietoja tapaamisista sekä ilmoittautua mukaan sähköpostilla: ilonkipina@gmail.com.

Syyskauden KVV-tapaamiset toteutetaan tilanteen salliessa hybridinä, eli osallistua voit (ilmoittauduttuasi ennakkoon) Helsinki Pride -yhteisön tiloissa Kaapelitehtaalla tai verkon kautta 🏩💻

Tapaamiset aina klo 17-19 seuraavina päivinä:
ke 18.8.
ke 1.9.
to 23.9.
ke 13.10.
ke 3.11.
ke 24.11.
to 16.12.

Tervetuloa! 🏳️‍🌈
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Yhteistyö­kumppanimme vuonna 2021

Main Partners

Platinum Partners

Gold Partners

Silver Partners