Vuoden 2024 teema on Rauha ja toivo – Peace and Hope – Fred och Hopp

Rauha on kaikkien yhteiskuntien ja yksilöiden oikeus. Toivoa tarvitsemme erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa. 

Ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikana, jolloin epävarmuus ja konfliktit koettelevat kaikkia, mutta etenkin jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Helsinki Pride -yhteisön tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta, kun ympäröivän maailman viesti on satuttava. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. 

Helsinki Pride -tapahtuma

Hobo Helsinki on vuoden 2024 Pride House

Tämän vuoden Pride Housena toimii juuri ovensa avannut Hobo Helsinki. Hobo Helsinki on osa Strawberry-hotelliketjua, joka on yksi Helsinki Priden pääyhteistyökumppaneista.

Pride House on Pride-viikon sydän ja kohtaamispaikka, johon kaikki yhteisömme jäsenet ja liittolaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Pride House kerää yhteen ihmiset, esitykset, työpajat ja monenlaisen muun ohjelman koko juhlaviikon ajan. Hobo Helsingissä palvelevat myös Helsinki Priden infopiste ja Shop, josta löytyvät kaikki viralliset Pride-tuotteet.
Tutustu Pride Houseen

Helsinki Pride -kulkue

Helsinki Pride -kulkue on iloinen, värikäs ja äänekäs mielenilmaus yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta. Kulkueessa jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on. Kulkue järjestetään lauantaina 29.6.2024.

Lisätietoja kulkueesta julkaistaan keväällä 2024.

Helsinki Pride -puistojuhla

Olemme onnellisia siitä, että saamme jälleen kokoontua yhdessä päättämään Pride-kuukauden lauantain perinteisellä puistojuhlalla! Puistojuhla järjestetään lauantaina 29.6.2024.

Lisätietoja puistojuhlasta julkaistaan keväällä 2024.

Hae mukaan viralliseen ohjelmakalenteriimme

Helsinki Pride 2024 on jälleen täynnä kaikissa sateenkaaren väreissä loistavaa ohjelmaa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Onko teillä suunnitteilla kesäkuuksi sateenkaareva taidenäyttely, keikka, keskustelutilaisuus, bileet, tai jotain muuta ohjelmaa? Tuo tapahtumanne osaksi Helsinki Pride -tapahtuman virallista ohjelmaa ja varmista, että se tavoittaa kiinnostuneet osallistujat. Hakulomake on avoinna 12.5.2024 saakka.
Hae ohjelmanjärjestäjäksi

Kumppanimme

Kumppanimme 2024

Yhteistyökumppanimme ovat mukana työssämme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Kaikki kumppanimme ovat sitoutuneet edistämään tasa-arvoa, yhteisömme oikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Kumppaneidemme tuella mahdollistamme näkyvän, kaikissa sateenkaaren väreissä loistavan ja osallistujille maksuttoman tapahtumakuukauden. Kumppanimme ovat myös merkittävä tuki ympärivuotiselle ihmisoikeus- ja yhteisötyöllemme.

Julkaisemme kaikki kumppanimme kevään 2024 aikana.

Tule mukaan

Tule kumppaniksi

Kumppanimme ovat mukana työssämme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi, mahdollistamassa Helsinki Pride -tapahtumaa ja tukemassa ympärivuotista ihmisoikeustyötämme. Liity upeaan joukkoon!
Lue lisää kumppanuudesta

Tule vapaaehtoiseksi

Helsinki Pride -tapahtumaa ei olisi olemassa ilman vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset voivat osallistua koko kesäkuussa monipuolisiin tehtäviin, mutta suurin osa vapaaehtoistehtävistä sijoittuu Helsinki Pride -viikolle. 
Hae vapaaehtoiseksi

 

 

 

Yhteistyö­kumppanimme vuonna 2024

Main Partners

Working with Pride -kumppanit

Support Partners