Täältä löydät Helsinki Pride 2024 -tapahtuman keskeiset esteettömyystiedot. Esteettömyystiedot kattavat Helsinki Pride -yhteisön itse järjestämän ohjelman ja ohjeet on laadittu yhdessä C Diversityn kanssa.

Helsinki Pride -kulkue

Saapuminen senaatintorille

Saavu torille Unioninkadun ja Aleksanterinkadun kulmasta, jossa on suojatie ja madallettu katukivetys. Liity kulkueeseen torin toisesta laidasta, Snellmanninkadun ja Aleksanterinkadun kulmasta, suojatien kohdalta, jossa on madallettu katukivetys.

Senaatintorilla on kaksi esteetöntä bajamajaa, joiden sijainti on merkitty karttaan.

Huomioithan, että tänä vuonna Senaatintori on aikaisempia vuosia tiiviimpi ihmisistä kesäterassista johtuen. Torilla tulee olemaan runsaasti ihmisiä ja 14 rekkaa. Voit liittyä kulkueeseen myös mistä tahansa kulkueen reitin varrelta tai kolmesta ehdotetusta liittymiskohdasta. Vaihtoehtoiset liittymiskohdat löydät kulkuereitin kartasta.
Katso kartta Senaatintorista

Kulkueen reitti

Senaatintori > Aleksanterinkatu > Mannerheimintie > Pohjoisesplanadi > Fabianinkatu > Eteläinen Makasiinikatu > Kasarmikatu > Neitsytpolku > Kaivopuisto.

Kulkueen pituus noin 2,8 km.

Aleksanterinkatu on koko matkaltaan mukulakivikatua. Aleksanterinkadulla kulkee myös kaksi raitiovaunukiskoa, jotka saattavat hankaloittaa apuvälineen kanssa liikkumista. Vasemmanpuoleinen kävelykatu on helppokulkuisempi, mutta siinä saattaa kulkueen aikana olla katsojia.

Mukulakiviosuuksien lisäksi kulkueen reitin esteettömyyshaasteet liittyvät mäkiin ja niiden jyrkkyyteen. Kasarmikadulle käännyttäessä alussa on ylämäki ja jyrkimmillään mäki on 7,5 % mentäessä Kirurgista sairaalaa kohti. Ylämäen jälkeen seuraa alamäki, joka on jyrkimmillään 7,8 %. Mäkien jyrkkyydestä johtuen apuvälineen käyttäjä saattaa tarvita apua reitin mäkiosuuksilla.
Katso kulkueen reitti kartasta

Vaihtoehtoiset liittymiskohdat

Tänä vuonna reitillä on kolme virallista liittymispistettä, joita käyttämällä on mahdollista valita esteettömämpi reitti, olosuhteet huomioon ottaen. Ensimmäinen näistä suosittelemistamme liittymispisteistä on Pohjoisesplanadilla, jossa suosittelemme kulkemaan puiston lävitse.

Fabianinkatu on kokonaan mukulakivikatua. Aiemmin mainituista liittymispisteistä toinen sijaitsee Kasarmitorilla. Suosittelemme mahdollisimman esteetöntä kulkua tarvitsevaa henkilöä kulkemaan Kasarmitorin poikki suuntaan Eteläinen Makasiinikatu. Kasarmikatu on aluksi loivaa ylämäkeä ja loppupäässä on pieni, mutta jyrkkä ylämäki. Ylämäen jyrkkyys on n. 7,5 %.

Kolmas liittymispiste sijaitsee Vuorimiehenpuistossa, josta on noin 450 metriä Kaivopuistoon. Tämän jälkeen jäljellä oleva reitti Kaivopuistoon on tasainen ja asvaltoitu, eikä suuria nousuja tai laskuja enää ole.
Katso liittymispisteet kulkueen kartasta

Katso video esteettömyydestä Helsinki Pride -kulkueessa

Helsinki Pride -kulkueen esteettömyystiedot löydät myös tästä videosta.
Katso video kulkueen reitistä ja Senaatintorista

Helsinki Pride puistojuhla

Saapuminen puistojuhlaan

Puistojuhlan pääsisäänkäynti on Neitsytpolulla. Sisäänkäynnillä Neitsytpolulla on äänimajakka, joka toistaa tuttua linnunlauluääntä ja kertoo puheella paikan nimen.

Turvallisuussyistä Kaivopuistoa ympäröiville kaduille on laitettu siirtokehoitus. Auton jättäminen kadulle tapahtuu omalla vastuulla, vaikka sinulla olisi invalupa. Kaikkia, myös invaluvallisia henkilöitä kehotamme saapumaan paikalle taksilla. Lisätiedot ja kysymykset: johanna@pride.fi

Kun saavut taksilla, on hyvä huomioida että Iso Puistotie on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan. Saattoliikenne voi saapua alueelle ja jättää matkustajia Ehrenströmintiellä (Café Ursulan lähellä) olevalle hevosenkengän muotoiselle parkkipaikalle. Puistojuhlaan tulijoiden omia autoja ko. parkkipaikalle ei valitettavasti ole mahdollista jättää.

Parkkipaikalta Isolle Puistotielle ohjaa äänimajakka, joka toistaa tuttua linnunlauluääntä ja kertoo puheella paikan nimen. Parkkipaikalta on Isoa Puistotietä suora kulkuyhteys tapahtuma-alueelle ja Puistojuhlan tärkeimmille paikoille, kuten esiintymislavalle.

Kulkeminen puistojuhlassa

Puistojuhlan alue Kaivopuistossa on lähtökohtaisesti tasainen ja helppo kulkea. Alueella on tasaisia kulkuväyliä, joita pitkin pääsee kulkemaan puistojuhlan eri aktiviteeteille ja pisteille.

Puistossa on neljä erillistä wc-aluetta, joissa jokaisessa on erikseen merkityt inva-bajamajat. Alueella on yhteensä kymmenen esteetöntä bajamajaa, jotka on merkitty karttaan. Vessapassi on käytössä. Puistonpenkkien lisäksi alueella on kumppaneidemme pisteitä, joista löytyy rajallinen määrä tuolillisia istumapaikkoja. Lisäksi ruoka-alueelta löytyy istumapaikkoja ruokailijoille.

Ohjelmalavan yhteydessä on esteetön katsomo ja sitä saa halutessaan käyttää sitä tarvitsevat henkilöt. Esteettömän katsomon käyttö on kuitenkin vapaaehtoista ja myös järjestyksenvalvojat ovat tästä tietoisia.
Katso puistojuhlan kartta

Katso video esteettömyydestä Helsinki Priden puistojuhlassa

Tiedot esteettömyydestä löydät myös tästä videosta.
Katso video puistojuhlan esteettömyydestä

HOBO Helsinki – Pride House

Saapuminen ja sisäänkäynti

HOBO Hotellilla ei ole esteettömiä parkkipaikkoja. Taksit voivat tilapäisesti ajaa ja pysähtyä pääoven läheisyyteen Kluuvikadulle matkustajien kyydistä jättämistä tai kyytiin ottamista varten.

Hotellin pääsisäänkäynti on suoraan kadulle ja sisäänkäynnin edessä on yleinen jalankulkuväylä, joka on pinnaltaan kova ja tasainen. Sisäänkäynnillä on pieni nousu ja noin 2 cm korkea kynnys. Ovessa on sähköinen avausmekanismi.

Sisätilat ja kulkeminen

Sisäänkäyntikerroksessa on hotellin vastaanotto. Pride Housen info ja tapahtumatila Playground ovat 2. kerroksessa.
Hissille pääsee, kun kulkee vastaanottoaulan ohi ja kääntyy vasemmalle. Hissejä on yhteensä kolme kappaletta. Hissillä pääsee hotellin kaikkiin kerroksiin ja siten myös 2. kerroksessa sijaitsevaan Playground-nimiseen tilaan, joka on Pride-tapahtumien tapahtumatila.
Hotellin tiloissa ei ole induktiosilmukoita.

Esteettömät wc:t

Esteettömiä wc:tä on yksi kappale, ja se löytyy pohjakerroksesta. WC löytyy hisseiltä katsottuna vasemmalla sijaitsevan käytävän varrelta. Sen ovi on kevyt avata.

Katso video Pride Housen esteettömyydestä

Tiedot Pride Housen esteettömyydestä löydät myös tästä videosta.
Katso video Pride Housesta

Vanha ylioppilastalo (Naisten bileet ja Päätösbileet)

Saapuminen ja sisäänkäynti

Vanhalla ylioppilastalolla ei ole esteettömiä autopaikkoja. Mannerheimintiellä on 2 kpl paikkoja saattoliikenteelle. Jättöpaikoilta on lyhyt matka esteettömälle sisäänkäynnille. Alusta on tasaista, mutta paikoin laattaa. Jättöpaikalta kuljetaan talon sivustaa seuraten esteettömälle sisäänkäynnille. Luiska on talon päädyssä.

Esteetön sisäänkäynti sijaitsee lähellä Kaivopihaa. Ennen ulko-ovea on 8% kaltevuuden ylittävä luiska, jossa on käsijohde vasemmalla puolella. Luiskan läheisyydessä tulee olemaan vapaaehtoisia valmiina avustamaan, jos tarvitsette apua. Ulko-ovi on kaksiosainen ja tapahtuman ajan molemmat ovilehdet ovat koko ajan auki. Sisäänkäynnin kynnys on luiskattu.

Ravintola ja terassi

Vanhan ylioppilastaloon sisään tultaessa saavutaan narikkaan. Sen jälkeen avautuu ravintolasali, jossa on baaritiski oikealla ja kulku pääsaliin vasemmalla. Tässä tilassa kulkeminen on esteetöntä ts. siinä ei ole kynnyksiä. Palvelupisteillä ei ole induktiosilmukoita, eikä materiaalia ole saatavissa pistekirjoituksella.

Vanhalla ylioppilastalolla on kaksi terassia, joista toiseen pääsee esteettömästi. Se sijaitsee Kaivopihalla.

Avustajat

Avustajat pääsevät ilmaiseksi tapahtumiin.

Esteettömät wc:t

Esteettömiä WC:tä on kaksi kappaletta ja ne sijaitsevat vierekkäin 1. kerroksessa, baaritiskin vasemmalla puolella. Kulkureitillä on kynnys sekä pieni kaltevuus / nousu, jossa on käsijohde molemmilla puolilla. Molempien WC:den ovista mahtuu kulkemaan apuvälineen kanssa. Molemmissa on oven sisäpuolella käsijohteet. Kummassakaan ei ole sähköistä avausmekanismia, mutta ovet ovat keveitä avata. Kummassakin WC:ssä on tukikaiteet WC-istuimen molemmin puolin.

Tarkemmat tiedot ja kuvat tapahtumapaikasta

Katso tarkemmat tiedot ja kuvat tästä tiedostosta.
Katso esteettömyystiedot

Muut tapahtumat

Helsinki Priden virallinen ohjelmisto

Helsinki Priden virallinen ohjelmisto koostuu tänä vuonna yli 200 ohjelmasta useiden ohjelmanjärjestäjien toimesta. Muiden ohjelmanjärjestäjien esteettömyystiedot löydät tapahtumakalenteristamme tai tarvittaessa ottamalla yhteyttä suoraan ohjelmanjärjestäjään.

Tapahtumakalenterista voit hakea ohjelmaa myös kategorialla "Esteetön". Tällöin näet ohjelman, joihin on esteetön sisäänpääsy, ja joissa on saatavilla esteetön wc-tila.
Tutustu viralliseen ohjelmistoon