PRIDE WEEK - Helsinki Pride -yhteisö ry

PRIDE WEEK

Suomen suurin ja vaikuttavin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma tuo ihmiset yhteen ja tekee tilaa sateenkaaren kaikille sävyille 28.6.-4.7.2021.

Vuoden 2021 Helsinki Pride -viikko järjestetään 28.6.-4.7.2021

 

Vuosi 2021 on erityinen juhlavuosi, koska silloin tulee kuluneeksi:

  • 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta!
  • 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistumisesta mielenterveysluokituksesta!
  • 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön (tuolloin Helsingin seudun Seta ry:n) perustamisesta!

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja se sisältää paitsi meidän, myös yhteistyökumppaneidemme tuottamaa kulttuuriohjelmaa keskustelutilaisuuksista bileisiin, työpajoista vertaistapaamisiin, näyttelyistä konsertteihin.

 

 

Vuoden 2021 tuotannon tärkeät päivämäärät

 

Käynnissä jo: virallisten kumppanuuksien solmiminen – tuo organisaatiosi mukaan Helsinki Pride -tapahtumaan, Vaikuttavuuskampanjaan ja osaksi ympärivuotista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyötämme hakemalla viralliseksi kumppaniksi NYT!

 

1.2.2021: Yhteisökumppanuuksien haku aukeaa

Helsinki Pride -viikko tehdään yhdessä! Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta osallistujamäärältään ja osoittanut, että suuri yleisö haluaa antaa vahvan tukensa yhdenvertaisten ihmisoikeuksien puolesta. Haluamme mahdollistaa sateenkaariyhteisölle ja ystävillemme jatkossakin turvallisen ja onnistuneen tapahtuman sekä pitää Pride-kulkueen ja Puistojuhlan osallistujille ilmaisena; tähän tarvitsemme avuksi myös teidän yhteisöänne!

Yhteisökumppaneiksi voivat hakea kaikki yhdistykset ja liitot, jotka seisovat syrjimättömästi ihmisoikeuksien puolella ja hyväksyvät toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Haku päättyy  31.3.2021 asti.

 

1.2.2021: Ohjelmahaku aukeaa

Helsinki Priden viralliseen ohjelmistoon voivat hakea kaikki yksityishenkilöt, yhteisöt ja organisaatiot sekä kulttuuri- ja taidealojen toimijat.

Yhdistykset, liitot, viranomaiset sekä yritykset voivat hakea ohjelmajärjestäksi Helsinki Pride 2020 -kumppanuuksien kautta. Kumppaneiksi voi hakea kaikki, jotka seisovat syrjimättömästi ihmisoikeuksien puolella ja hyväksyvät toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Yksityishenkilöt, taiteilijat ja kollektiivit voivat hakea ohjelmajärjestäjiksi ilman kumppanuutta.

Ohjelmahaku päättyy 31.3.2021, minkä jälkeen ohjelmistoon ei enää voi hakea mukaan. 

 

15.2.2021: Tapahtumavapaaehtoisten haku aukeaa

Helsinki Pride -viikko tarjoaa hauskaa tekemistä upeassa seurassa: hae mukaan ja tuo osaamisesi osaksi kokonaisuutta!

Helsinki Pride -viikossa työskentelee joka vuosi yli 100 lämminsydämistä ja sitoutunutta vapaaehtoista! Näissä hommissa tarvitaan kaikenlaista osaamista, joten jokaiselle kiinnostuneelle löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista tekemistä omaan aikatauluusi sopivalla aikavälillä. Ja huomaathan, että mikäli haluat vähän enemmän vastuuta ja tehtäviä, voit hakea myös vastuuvapaaehtoiseksi! Hakulomake sivuillamme 15.2.2021.

 

15.2.2021: Harjoittelijahaku aukeaa

Helsinki Pride -viikko tarjoaa mahdollisuuden oppia tapahtumatuotantoa myös alan opiskelijoille! Tarjoamme työharjoittelupaikan viidelle alan opiskelijalle.

Opiskelijat voivat olla mm. tapahtumatuotannon, viestinnän, markkinoinnin, nuorisoalan ja vaikka kulttuuri- ja taidealan opiskelijoita.

 

Harjoittelijana pääset kehittämään osaamistasi monipuolisesti, ja kättesi jälki on näkyvä osa vuoden 2021 Helsinki Pride -tapahtumaa. Harjoittelija osallistuu monipuolisesti muun muassa seuraaviin tapahtumatuotannon vaiheisiin:

  • Viikon eri tapahtumakokonaisuuksien suunnitteluun ja järjestämiseen muun tiimin kanssa (mm. Pride-viikon bileet, Pride-kulkue ja Puistojuhla)
  • Viestinnällisiin tehtäviin eri kanavissa
  • Nuorten Pride -tapahtuman järjestämiseen
  • Vapaaehtoisten ohjaamiseen

Hakulomake sivuillamme 15.2.2021.

 

TERVETULOA MUKAAN TEKEMÄÄN YHDESSÄ HELSINKI PRIDE -VIIKKOA!