Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Eheytyshoitojen kieltämiseen tähtäävä Ehjänä Syntynyt -kansalaisaloite on enää 6000 allekirjoituksen päässä vaaditusta 50 000:sta! 📝🌈💪

Jaa tämä postaus ja allekirjoita aloite - linkki @ehjanasyntynyt biossa tai osoitteessa www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8747

🖤🤎❤️🧡💛💚💙💜
Jokainen on hyvä ja ehjä sellaisena kuin itse on. Suomessa tehdään kuitenkin edelleen vaarallisia eheytyshoitoja joiden tavoitteena on manipuloida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia niin, että henkilöistä saadaan cissukupuolisia heteroita.

Eheytyshoidoilla ja -terapioilla tarkoitetaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtääviä hoitomuotoja. Ne pohjaavat vääristyneeseen ajatukseen, jonka mukaan heteroseksuaalisuudesta eroava seksuaalinen suuntautuminen tai syntymässä määritellystä sukupuolesta eroava sukupuoli-identiteetti olisivat jotenkin parannettavissa ja korjattavissa, eli “eheytettävissä”.

Eheytyshoidot ovat perustuslaissa ja kansainvälisissä sopimuksissa turvattujen ihmisoikeuksien vastaisia. Kansalaisaloite edellyttää, että eduskunta ryhtyy toimeen suomalaisten ja muiden Suomessa asuvien ihmisoikeuksien turvaamiseksi kriminalisoimalla tällaiset hoidot.

Aloitteen tavoitteena ei ole ns. sielunhoidon tai muun uskonnonvapauden harjoittamisen kieltäminen, niin kauan kuin se ei muutu perusoikeuksia ja terveyttä loukkaavaksi “eheyttämiseksi”. Päinvastoin aloitteen tavoitteena on, että vähemmistön seksuaalista suuntautumista tai sukupuoli-identiteettiä edustavalla henkilöllä olisi aiempaa paremmat mahdollisuudet toteuttaa itsemääräämisoikeuttaan yhtä aikaa sekä seksuaali- tai sukupuoli-identiteettinsä että uskonnollisen vakaumuksensa osalta.
...

Kahden vähemmistön väen, eli KVV:n, syyskausi starttaa ensi viikolla! 🌈

@helsinkiprideyhteiso :n KVV on eri tavalla vammaisten ja/tai pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ilta, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä näissä vähemmistöissä. 🦄
Ohjaajana toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen KVV-ihminen, joka on työkseen seksuaalikasvattaja. Voit kysyä Railalta lisätietoja tapaamisista sekä ilmoittautua mukaan sähköpostilla: ilonkipina@gmail.com.

Syyskauden KVV-tapaamiset toteutetaan tilanteen salliessa hybridinä, eli osallistua voit (ilmoittauduttuasi ennakkoon) Helsinki Pride -yhteisön tiloissa Kaapelitehtaalla tai verkon kautta 🏩💻

Tapaamiset aina klo 17-19 seuraavina päivinä:
ke 18.8.
ke 1.9.
to 23.9.
ke 13.10.
ke 3.11.
ke 24.11.
to 16.12.

Tervetuloa! 🏳️‍🌈
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.