Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Turvallisempaa koulun aloitusta kaikille opintiellä aloittaville ja jatkaville 🌈

THL:n tuoreen kouluterveyskyselyn (2021) mukaan sateenkaarinuoret kokevat muita useammin syrjintää koulussa ja vapaa-ajalla. Yhdenvertaisuutta edistämme parhaiten purkamalla normeja ja keskittymällä ylpeyteen – sillä ylpeydellä muutamme myös koulumaailmaa!

@nuortenpride tarjoaa 13-29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille neuvontaa, tukikeskusteluja sekä palveluohjausta seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin 💖 Tule mukaan – linkki biossa!

#nuortenpride #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Helsinki Pride Parade 2.7.2022 ✨🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

📸: Yujie Shen, Riia Vidgren, Anna Rahnama, Meri Ketonen, Iina Kaikko, Amanda Ylimys, Marika Järvinen & Jennie Lahtinen

🖤🤎❤️🧡💛💚💙💜

#Helsinkipride #helsinkipride2022
...

Työ ihmisoikeuksien puolesta jatkuu Pride-kuukauden jälkeenkin! Tule osaksi Helsinki Pride -yhteisöä edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kanssamme! 🌈

Liittymällä Helsinki Pride -yhteisö ry:n jäseneksi tuet tärkeää ympärivuotista toimintaamme, kuten sosiaali- ja nuorisotyötä, koulutus- ja vaikuttamistyötä, sekä olet myös mukana mahdollistamassa Helsinki Pride -kuukauden järjestämistä!

Jäsenhintamme on 40/20€ vuodessa. 🤝

Lisää tietoa jäsenyydestä linkin biossa tai sivuillamme. 🌈

Tervetuloa! ❤️

***
The work for human rights still continues after Pride month. Welcome to change the world in the Helsinki Pride community and advance equality with us! 🌈

By joining the Helsinki Pride community, you support our important year-round activities, such as social and youth work, education and advocacy, and you are also involved in making Helsinki Pride Month possible!

Our yearly membership fee is 40/20 euros. 🤝

More information about membership in the link bio or on our website. 🌈

Welcome! ❤️

📸: @yuuuuujies

#helsinkipride #helsinkipride2022 #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...