Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Avoin yhteisötoiminta on koronatilanteen vuoksi pääosin tauolla 31.01.2022 asti 🌈❗️
Lähitapaamiset alkavat heti, kun vain mahdollista, ja sillä välin osa ryhmistä kokoontuu etänä 👉 tarkista ryhmäkohtaiset tiedot bion linkistä kohdasta Yhteistötoiminta.

Olethan huomannut, että yli 20-vuotiaille suunnatussa avoimessa yhteisötoiminnassa alkaa kevätkaudella 3 uutta ryhmää:
🌈✨ Muunsukupuolisten illat
🌈✨ Bi/Pan+ -illat
🌈✨ Pride up Your Friday
Tietoa ryhmistä löydät bion linkistä kohdasta Yhteisötoiminta!

Helsinki Pride -yhteisön avoin yhteisötoiminta perustuu yhdessä olemiseen ja tekemiseen turvallisessa ja päihteettömässä ympäristössä 💖 Kahvittelun ja keskustelun lomassa voi tutustua toisiin sateenkaariyhteisön jäseniin, saada peilauspintaa omille kokemuksille ja löytää uusia ystäviä.

Lisätietoa avoimesta yhteisötoiminnasta voit kysyä 📩 aleksanteri@pride.fi.

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Kiitos tästä vuodesta, nyt yhdessä ja ylpeydellä vuoteen 2022! 💖✊🌈 Palaamme pian ympärivuotisen yhteisö- ja ihmisoikeustyömme pariin - työtä on paljon tehtävänä, jotta Suomi olisi kaikille avoin, yhdenvertainen ja turvallinen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Vuoden vaihde on myös hyvä hetki tulla mukaan tukijoidemme joukkoon liittymällä jäseneksi, hakemalla kumppaniksi tai lahjoituksella. Bion linkistä Liity ja lahjoita -kohdassa voit:
🦄 liittyä 2022 jäseneksi (20/40€), jolloin olet mukana
✨ Nuorten Pride -työlle sateenkaarinuorten tukemisessa
✨ Together with Pride -työlle lgbtiq+ -turvapaikanhakijoiden tukemisessa
✨ Helsinki Pride -viikon, Suomen vaikuttavimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman tukemisessa!

#helsinkiprideyhteisö #helsinkipride #togetherwithpride #nuortenpride #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride
...

Rauhallista joulun aikaa kaikille! 🖤🤎❤️🧡💛💚💙💜 Vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja Helsinki Pride -yhteisön toimisto hiljenee hetkeksi. Puheenjohtaja Panu Mäenpää kiittää ja kirjoittaa vielä blogissaan:
✨ "Helsinki Pride -yhteisön vuosi 2021 oli, niin kuin meillä kaikilla, aikamoista jatkuviin muutoksiin ja epävarmuuteen totuttelua. Toimintaa mukautettiin loputtomasti seuraten erilaisia ohjeistuksia, vahvasti yrittäen toteuttaa arvojemme ja toimintamme sydäntä: yhteisöllisyyttä.
✨Yhteisöllisyyden toteuttaminen on kieltämättä hankalaa, kun sitä pitäisi tehdä ilman, että ihmiset voisivat toisensa kohdata. Yksinäisyys ja epätietoisuus eivät ole hyviä kanssakulkijoita yhdessä ja niitä vastaan yritimme taistella viestimällä yhä voimakkaammin ja tuoden esiin yhteisöllemme tärkeitä viestejä, jotta jokainen voisi kohdata edes digitaalisesti viestin: et ole yksin.
✨ Asennemuutos on meidän tehtävämme ja se on usein vielä isompi työmaa kuin lakien muuttaminen. Me muutamme maailmaa yhdessä, olivat (korona)rajoitukset millaiset tahansa."

Lue koko teksti bion linkistä (Pride Media)! 🌈

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...