Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Vielä ehdit mukaan muuttamaan ylpeästi koulumaailmaa 🌈 Helsinki Pride -yhteisö valmistelee nyt koulukiusaamisen ehkäisemiseen liittyvää Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjaa, ja sinä voit tulla mukaan 👉 Hae ennen 10.12., linkki biossa 💫

Etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä kertomaan omakohtaisia kokemuksia koulukiusaamisesta.

🌈 Kertomukset käsitellään luottamuksellisesti, ja haastattelut tehdään haastateltavan toiveiden mukaan puhelimitse tai kasvokkain. Valitsemme ilmoittautumisjärjestyksessä viisi henkilöä kokemuksineen mukaan.

🌈 Lisäksi etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä osallistumaan työpajaan, jossa käydään läpi koulukiusaamiseen puuttumista.

🌈 Työpajaan osallistuvat saavat myös koulukiusaamiseen liittyvää tukea ja tietoa. Työpajaan osallistuminen ei edellytä omien kokemuksien jakamista. Työpaja järjestetään 5.1.2022 keskiviikkona klo 18-20 Helsinki Pride -yhteisön tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä.

🌈 Haastatteluiden ja työpajoissa käytyjen keskusteluiden pohjalta käsikirjoitetaan video, joka julkaistaan Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjassa sosiaalisessa mediassa. Sekä haastatteluja että työpajakeskusteluja käytetään kampanjavideossa siten, että tilanteet tai henkilöt eivät ole tunnistettavissa. Haastatteluissa tai työpajassa mukana olevat henkilöt eivät sitoudu olemaan mukana videon tuotannossa tai esiintymään siinä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 10.12.2021 mennessä, linkki biossa!
#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Ylpeästi pan! #pansexualprideday 💖💛💙💛💖

Tänään vietetään Pansexual Pride Day:tä, joka juhlistaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja etenkin panseksuaalisuutta 💖💛💙💛💖 Sekä pan- että biseksuaalisuutta on yritetty sekä yhteisössämme että sen ulkopuolella häivyttää, ja siksi olemmekin erityisen iloisia siitä, että...

🌈💖 Helsinki Pride -yhteisön bi/pan-illat starttaavat jälleen tammikuussa! 🌈💖 Ryhmän tarkoituksena on antaa vertaistukea, ja tarjota keskustelua ajankohtaisista aiheista sekä mahdollisuus viettää aikaa yhdessä. Tiedotamme pian lisää ryhmän tapaamisajankohdista.

Pan on ihminen joka tuntee seksuaalista, romanttista ja/tai emotionaalista vetoa kaikkia sukupuolia olevia ihmisiä kohtaan 💖💛💙💛💖 Kiinnostuksen kohteen sukupuolella ei ole heille merkitystä. Monet panseksuaalit kokevat, että termi vapauttaa luokittelemasta seksuaalisen kiinnostuksen kohteita sukupuolen mukaan 💭 Termit panseksuaalisuus ja biseksuaalisuus ovat osittain päällekkäisiä.

❗️ On hyvä myös muistaa, että me jokainen voimme määritellä omaa identiteettiämme kuin sitä kuvaavia termejä myös eri tavoin. Kunnioitetaan siis jokaisen itsemäärittelyoikeutta 🌈💖

#pan #pansexual #panromantic #panvisibility #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Helsinki Pride -yhteisön vapaaehtoiset ohjaajat tekevät tärkeää työtä, sillä ilman heitä ei olisi myöskään keskusteluiltoja, vertaisryhmiä tai sateenkaarevia tapahtumia yhteisömme jäsenille. Nyt meillä on hyviä uutisia: olemme kouluttaneet tänä syksynä 14 uutta, upeaa vapaaehtoisohjaajaa 🌈💪 Se tarkoittaa sitä, että keväällä yhteisötoiminnassamme aloittaa kokonaiset neljä uutta ryhmää 💫 Tiedotamme uusista ryhmistä pian lisää!

Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää on perinteisesti vietetty 5.12., mutta tänä vuonna monet järjestöt nostivat esille vapaaehtoistyön merkitystä koko viikon ajan. Siksi nyt onkin oiva aika kiittää kaikkia @helsinkiprideyhteison vapaaehtoisia 💖 Yhdessä teemme merkityksellistä ja yhteisöllistä työtä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen 🌈💪 Mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla – järjestämme nimittäin keväällä uuden vapaaehtoisohjaajakoulutuksen.

#vapaaehtoistenpäivä #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...