Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Lämmintä äitienpäivää kaikille – heille joille tämä päivä on iloa ja onnea, kuin myös heille joille tämä päivä on yksi vuoden vaikeimmista🤍 Ajatuksemme ovat kanssanne!

Äitiyteen ja vanhemmuuteen liittyy paljon tasa-arvokysymyksiä, eikä työ ole valitettavasti vielä valmis, vaikka asenteiden ja lainsäädännön saralla on tapahtunut paljon. Mm. @seta_ry on lausunut, että Suomeen tarvitaan uudistunut vanhemmuuslaki, jossa:
❗ Mahdollistamme juridisen vanhemmuuden useammalle kuin kahdelle vanhemmalle, keskinäisen sopimuksen pohjalta. Näin vahvistamme useamman kuin kahden vanhemman perheessä elävien lasten oikeuksia – osassa sateenkaariperheitä lapsilla on alusta asti useampi kuin kaksi todellista vanhempaa, jotka osallistuvat lapsen elämään.
❗ Mahdollistamme vanhemmuuden kirjaamisen juridisesti vanhemmuudeksi, ei vain äitiydeksi tai isyydeksi. Tämä ennaltaehkäisisi transvanhempien ja heidän lastensa syrjintää ja tukisi muunsukupuolisten ihmisten vanhemmuuden tunnustamista.
❗Suomessa on lapsia joiden vanhempi ja/tai vanhemmat kuuluvat sukupuolivähemmistöön. Nykyisin lapsen synnyttänyt henkilö kirjataan äidiksi, ja henkilö jonka siittiöistä lapsi on saanut alkunsa, kirjataan isäksi – vaikka todellisuudessa näin ei aina ole. Laki ei myöskään mahdollista ennen sukupuolen korjaamista syntyneen lapsen vanhemmuusmerkinnän korjaamista vanhemman sukupuolen vahvistamisen yhteydessä.

Moninaisten perheiden oikeudet on huomioitava sekä lainsäädännön tasolla että arjessa 🌈 Myös Helsinki Pride -viikon ohjelmassa nähdään jälleen paljon perheille, vanhemmille ja kaikille muille suunnattua ohjelmaa – nähdäänhän siellä?

#äitienpäivä #mothersday #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Vielä ehdit hakea mukaan vapaaehtoiseksi Helsinki Pride -viikolle 🌈

Tarjolla on monia erilaisia hommia, mutta suurin tarve tällä hetkellä on kulkueen blokkiavustajille ja siivoustiimiäisille lauantaina 2.7. ✨

⭐ Blokkiavustajana toimit kulkueen oppaana nauttien samalla kulkueen tunnelmasta muiden marssijoiden mukana. Pääset opastamaan lähtöpisteellä kulkueeseen ennakkoon ilmoittautuneita löytämään oman ennaltamääritellyn paikan, sekä auttamaan kulkueen muodostamisessa ja liikkeelle lähdössä. Kulkueen turvallisuudesta ja liikenteenohjauksesta vastaavat järjestyksenvalvojat.

⭐ Siivoustiimiin haetaan siistijöitä, jotka huolehtivat puistopiknikin yleisestä viihtyvyydestä ja siisteydestä. Yhdessä huolehdimme, että puisto pysyy siistinä ja luonto puhtaana 💛 Siivoustiimiläisenä pääset tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja nauttimaan juhlahumusta muiden juhlijoiden mukana. Loppusiivous hoidetaan erikseen erillisen toimijan toimesta, eli siivoustiimi huolehtii puiston viihtyvyydestä ainoastaan tapahtuman aikana.

Lue lisää tehtävistä ja hae mukaan vapaaehtoiseksi 31.5. mennessä. Linkki löytyy biosta! ✨

***

Apply to volunteer for Helsinki Pride Week 🌈

We have many different tasks available, but currently our biggest need is for the bloque instructors in the Parade and for cleaners on Saturday 2nd of July ✨

⭐ As a bloque instructor, you get to work as a guide while enjoying the Parade with other marchers. You will guide pre-registered people to find their own pre-defined places in the Pride Parade and help set up the Parade. We will have security guards responsible for the safety and traffic control of the Parade.

⭐ The cleaning team is looking for cleaners for the park picnic, who will make sure that the park and nature stay clean and tidy 💛 As a cleaning team member, you will also get to know other volunteers and enjoy the festive spirit of the picnic. The final cleaning will be done by a separate operator – the cleaning team takes care of the park only during the event.

Read more and apply to volunteer 31.5. latest. Link in bio! ✨

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...