Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö

Helsinki Pride -yhteisö on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö joka

-tekee monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä
-tarjoaa koulutus- ja konsultointipalveluita
-järjestää ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikon
-vaikuttaa edistääkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia

Toiminta

Helsinki Pride -yhteisö perustaa toimintansa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden asiantuntijuuteen, vahvaan yhteisö- ja verkosto- ja kumppanuustyöhön sekä aktiiviseen vapaaehtoistoimijuuteen. Tarjoamme tukea, tietoa ja mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisoikeuksien edistämiseen.

Tuemme päivittäisessä työssämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia (LHBTIQ+) ihmisiä huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat, ja edistämme muiden toimijoiden kykyä vastata LHBTIQ+ -ihmisten tarpeisiin. Pyrimme vähentämään LHBTIQ+ -ihmisten kohtaamaa syrjintää ja yksinäisyyttä, sekä vahvistamaan yhteisön jäsenten osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisella sosiaali- ja nuorisotyöllä. Tuotamme Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride -viikon osana yhteisö- ja vaikuttamistyötämme kumppaneiden ja vapaaehtoisten laajalla tuella.

Tavoitteemme

Tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä.

Teemme työtä sen eteen, että erityisen haavoittuvassa asemassa olevien LHBTIQ+ -ihmisten hyvinvointia koskeva haavoittuvuus ja oikeudet on huomioitu kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja palvelujärjestelmästä löytyy tarvittava ennaltaehkäisevä ja kohdennettu tuki.

Visiomme on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Yhteisön historia

Yhteisömme historiaa 70-luvun vapautuspäivistä aina nykyisyyteen, Helsinki Pride -yhteisöksi.
Tutustu Priden historiaan

Mitä teemme

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu ympärivuotiseen toimintaan

Toimijat & yhteystiedot

Täältä löydät työntekijöidemme sekä toimipaikkojemme yhteystiedot.
Katso yhteystietomme

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.
Tutustu yhdistykseemme

Pride Media – lisää meistä

Uusimmat uutiset, blogit ja kannanotot liittyen Helsinki Pride -yhteisöön sekä LHBTIQ+ -aiheisiin.

Pride sosiaalisessa mediassa

Helsinki Pride 2021 virallinen kumppani @cgi_fi järjestää Pride -kuukauden kunniaksi radiolähetyksen 23.6. klo 12 alkaen! 🏳️‍🌈
🌈 CGI On Air with Pride -lähetyksessä paneudutaan toimittaja Susani Mahaduran ja Olli-Pekka Kursin johdolla yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa koskeviin teemoihin, vieraana myös Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.
🌈 Linkin lähetykseen löydät @cgi_fi biosta!

#workingwithpride #helsinkiprideyhteisö #helsinkipride #changingtheworldwithpride #ylpeysmuuttaamaailmaa #pride #helsinkiprideweek #helsinkipride2021 #partnerswithpride
...

Helsinki Priden viralliset kumppanit mahdollistavat Suomen vaikuttavimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman tänäkin vuonna! 🌈 Vuonna 2021 Platinum-tason kumppanimme ovat: @ylvahelsinki , @karhuolutta , @rajupaja , @finnkino_fi , @marimekko , @kauppakeskusforum , @asianajajat , @isssuomi , @nitroinstagram ja @tbwahelsinki .

Platinum-kumppaneiden kanssa teemme yhteistyötä Pride-viikon lisäksi myös vuoden ympäri. Kumppanuuksiin kuulu muunmuassa henkilöstökoulutuksia moninaisuuden ja inkluusion teemoista sekä Working with Pride -verkosto, joka tarjoaa keskustelun paikkoja, oppimista ja jakamista moninaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta kumppaniverkostomme kesken. Iso kiitos yhteistyöstä kumppaneillemme!

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #helsinkipride2021 #ylpeysmuuttamaailmaa #changingtheworldwithpride #workingwithpride #partnerswithpride ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤
...