Työntekijät - Helsinki Pride -yhteisö ry

Työntekijät

Postiosoite: Helsinki Pride -yhteisö ry Tallberginkatu 1 C, 4 krs. (Yhteisötilat) PL 168, 00180 Helsinki

Aaro Horsma

Toiminnanjohtaja / Executive Director

aaro@pride.fi / 045 121 0026 / Puhelinaika ja ajanvaraukset tiistaisin klo 14–15.

Ota yhteyttä Aaron näistä asioista:

 • Yksilötason neuvonta ja tuki
 • Together with Pride (paperittomat asiakkaat)
 • Koulutukset ja konsultointi
 • Yhteistyö, verkostot ja vaikuttaminen

Aaro kehittää ja johtaa yhdistyksen toimintaa sekä tekee sen monipuolista sosiaali- ja nuorisotyötä. Teesinä työssään Aarolla on Yhdenvertaisuus = hyvinvointi. Laajassa työnkuvassa auttaa monipuolinen tausta, oppeja on kerätty niin myynnin ja asiakaspalvelun, radiojournalismin kuin sosiaali- ja seksuaalikasvatuksen aloilta, kunnes työt vei mennessään. Toiveena on vielä jatkaa tauolla olevia terapiaopintoja, sillä mikään ei ole kiinnostavampaa kuin ihmisen mieli ja ajatukset. Vapaa- kuin työaikaakin menee arkisin toimiston sohvia valloittavan Masi-koiran kanssa.

Mimosa Puumalainen

Sosiaali- ja nuorisotyön suunnittelija / Social and youth work Planner
mimosa@pride.fi / 045 121 0024 /Puhelinaika ja ajanvaraukset maanantaisin klo 11–13.

Ota yhteyttä Mimosaan näistä asioista:

 • Yksilötason neuvonta ja tuki
 • Together with Pride (turvapaikanhakijoiden tukityö)
 • Sosiaali- ja nuorisotyön yhteistyö ja verkostot
 • Koulutukset ja konsultointi sosiaali- ja terveysalan toimijoille

Mimosa luotsaa sosiaali- ja nuorisotyön tiimiämme sekä suunnittelee ja kehittää sen toimintaa. Lisäksi hän vastaa erityisesti lhbtiq-turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten parissa tehtävästä Together with Pride -työstä sekä yksilötason neuvonta- ja tukityöstä. Vapaa-ajalla Dali-koiransa kanssa seikkailevalla Mimosalla on pitkä kokemus sosiaalialan työstä mm. päihde- mielenterveys – ja kriisityön tehtävissä, sekä koulutustaustaa mm. sosionomin (YAMK ja AMK), ekspressiivisen taideterapeutin sekä seksuaalineuvojan koulutukset.

Jesse Watson

Yhteisötyöntekijä / Community Worker
jesse@pride.fi / 044 700 4462 / Puhelinaika tiistaisin klo 16–17.

Ota yhteyttä Jesseen näistä asioista:

 • Yhteisötoiminnan tapahtumat, ryhmät ja työpajat
 • Palveluohjaus sekä yksilötason neuvonta ja tuki
 • Kouluvierailut ja koulutukset

Jesse ohjaa monipuolisesti yhdistyksen toimintaa Together with Priden suljetuista ryhmistä avoimiin yhteisöiltoihin kuten Pride Up Your Friday-illat ja ToiveTorstait. Hän koordinoi myös avoimen yhteisötoiminnan yhteistyötä, joten Jesse on oikea tyyppi lähestyä, jos sinulla on ehdotus teemaillasta, tapahtumasta tai uudesta kurssista. Jesse tekee myös palveluohjausta ja neuvontaa, joten häneltä saat apua sinulle oikean palvelun löytämisessä. Sosionomin (AMK) koulutuksen saanut opiskelee tällä hetkellä seksuaalineuvojaksi ja tekee myös psykologian opintoja.

Lili Pakalén

Yhteisötyöntekijä / Community Worker
lili@pride.fi / 044 704 4985 /Puhelinaika tiistaisin klo 13.30–14.30.

Ota yhteyttä Liliin näistä asioista:

 • Nuorten Pride -nuorisotyö ja toiminta
 • Nuorten Pride- viikko
 • Vapaaehtoistoiminta
 • Kouluvierailut ja koulutukset

Lilin pitkä kokemus sateenkaarierityisestä toiminnasta niin vapaaehtois- kuin työtehtävissä on vain lisännyt tiedon janoa – pian sosionomiksi (AMK) valmistuva Lili aloitti juuri seksuaalineuvojaopinnot. Kulttuurin suurkuluttaja Lili ohjaa yhteisö- ja nuorisotoimintaamme sekä kouluttaa vapaaehtoisia. Kesää vasten työkalenterin täyttää erityisesti Nuorten Pride -viikon valmistelut. Jos pohdit vaikka nuorten toimintaan mukaan tulemista tai vapaaehtoistyöt yhteisötoiminnassa kiinnostaa, ota Liliin yhteyttä!

Mona Heimonen

Koulutussuunnittelija / Training Programmes Planner
mona@pride.fi

Ota yhteyttä Monaan näistä asioista:

 • Koulutukset
 • Working with Pride verkostotoiminta

Mona kehittää yhdistyksen koulutustyötä ja Working with Pride kumppaniverkoston toimintaa. Lisäksi hän suunnittelee koulutuskokonaisuuksia ja sisältöjä. Monalla on laaja kansainvälinen kokemus yritysyhteistyöstä ja lhbtiq spesifisestä voimauttavasta koulutustoiminnasta Euroopan suurimmassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavassa organisaatiossa, Stonewallissa, työskentelyn johdosta. Englannista Suomeen 13 vuoden jälkeen palannut Mona opiskelee Helsingin yliopistossa kansainvälisessä globaalin politiikan ja viestinnän maisteriohjelmassa. Vapaa-aika kuluu usein opiskellessa, mutta haaveena on palata unohtuneen intohimon, kuvataiteiden, pariin.

Anja Nikolaevskaya

Koordinaattori / Coordinator
anja@pride.fi / 045 170 2330 / Puhelinaika keskiviikkoisin klo 12-13

Ota yhteyttä Anjaan näistä asioista:

 • yhdistyksen jäsenasiat
 • hallinto- ja talousasiat
 • Helsinki Pride -viikon infra ja lupa-asiat

Anja pitää sujuvasti sekä toimiston päivittäisen hallinnon järjestyksessä että Helsinki Pride -viikon tuotannon infran ja viranomaisasiat käsissään. Tämä värikäs monitaituri innostuu taiteesta, yhteisön idearikkaasta ilmapiiristä ja mahdollisuudesta parantaa ympäröivää maailmaa. Kulttuurituottaja Anja on aiemmalta koulutukseltaan opettaja, ja usein opettaakin toimiston väkeä erityisesti teknisillä taidoillaan. И да, если ты говоришь по-русски, то ты знаешь к кому обратиться!

Minna Kalenius

Työryhmäjohtaja / Working Group Leader
minna.kalenius@helsinkipride.fi / 050 559 5539

Ota yhteyttä Minnaan näistä asioista:

 • vapaaehtoistyö Helsinki Pridessa
 • työharjoittelut Helsinki Pridessa

Minna ohjaa Helsinki Pride -viikon työryhmää ja vastaa tapahtuman työryhmän henkilöresursseista. Tämä tarkoittaa vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden rekrytointia, koordinointia, ohjaamista ja hyvinvoinnista huolehtimista. Tämä ukulelea treenaava kissakuiskaaja on median ja tapahtumatuotannon sekatyöläinen sekä tuleva sosiologian maisteriopiskelija, jonka tausta Pride-tapahtumassa ulottuu aina vuoteen 2013.

Minna Kortesmaa

Ohjelmakoordinaattori / kumppanituottaja
minna@pride.fi / 045 133 7077

Ota yhteyttä Minnaan näistä asioista:

 • Helsinki Priden ohjelmisto
 • Helsinki Priden kumppanituotanto

Minna tietää Helsinki Pride -viikosta kenties enemmän kuin kukaan muu – onhan hän järjestämässä tapahtumaa jo kahdeksatta kertaa. Tämä Helsingin yliopistosta valmistunut sananiekka koordinoi Pride-viikon ohjelmistoa sekä toimii kumppanituottajan tehtävissä kumppanuusvastaava Ossin työparina. Työpäiviin kuuluu yhteydenpito kymmenien yhteistyökumppaneiden ja ohjelmajärjestäjien sekä Priden tuotannon välillä. Vapaa-aikansa Minna viettää etenkin energisen Adi-koiran sekä 20 vuoden tauon jälkeen herätetyn pianoharrastuksen parissa.

Ossi Lehto

Helsinki Pride Kumppanuusvastaava / Helsinki Pride Partnership Manager
ossi@pride.fi / 0456335107

Ossi vastaa Helsinki Pride 2019 –kumppanuusmuodoista ja kumppanuuksien solmimisesta. Ossi otti yhteyttä Prideen Result Entertainment -yrityksensä kanssa vuonna 2017 ja mullisti sponsoritoimintamme kesällä 2018. Sosiaalinen ja idearikas Ossi on tapahtuma- ja kumppanuustyön konkari ja pitää huolta siitä, että ihmisoikeusjärjestön ja yrityskumppanien yhteistyö sujuu innovatiivisessa ja iloisessa hengessä.

Juha Kilpiä

Hallituksen puheenjohtaja
juha@pride.fi / 040 5050 114

Juha toimii Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtajana. Häntä kiinnostaa se, miten nopeasti kasvava yhdistys rakentuu ja kehittyy sekä vastaa moninaisiin uusiin osaamisen tarpeisiin. Hallitustyöskentelyn ulkopuolella Juha kouluttaa seksuaalisuuden sekä sukupuolisuuden teemoista sosiaali-, terveys- ja kasvatuksen alalla sekä toimii työnohjaajana. Lisäksi hän toimii TIKA – tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille -hankkeen yhteistyökumppanina. Vapaalla Juha matkustelee, valokuvaa ja hidastaa elämää.