Mikä on Nuorten Pride -viikko?

Nuorten Pride -viikko on 13-25 -vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu tapahtumaviikko, jossa toimintaa toteuttavat erilaiset nuorisoalan toimijat, kuten esimerkiksi järjestöt ja nuorisotalot.

Sateenkaarinuoria ovat esimerkiksi transnuoret, muunsukupuoliset ja intersukupuoliset nuoret sekä lesbo-, homo- ja binuoret.

Nuorten Pride -viikko toteutetaan 27.06.–03.07.2022 eli samalla viikolla kuin Helsinki Pride Week.

Helsinki Pride -yhteisö ry toteuttaa Nuorten Pride -viikon yhteistyössä Helsingin Kaupungin Nuorisopalveluiden ja Helsingin Kaupunginmuseon kanssa.
Tutustu viime vuoden ohjelmasivuun

Nuorten Pride House 2022

Vuoden 2022 Nuorten Pride Housena toimii Fredriksberg, joka sijaitsee Helsingin Vallilassa.

Nuorten Pride House on avoinna kaikille 13-25 -vuotiaille maanantaista 27.06.2022 perjantaihin 01.07.2022 kello 14:00 - 20:00.

Nuorten Pride Housessa on aukioloaikoina monipuolisesti ilmaista ohjelmaa, kuten esityksiä, pelejä, taidetta, musiikkia ja työpajoja.

Ohjelma

Nuorten Pride -viikon ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa.

Päätösjuhlat

Nuorten Pride -viikko huipentuu päätösjuhliin lauantaina 02.07.2022.

Päätösjuhlien ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa.

Vuoden 2022 teema on Kohtaamisia

Kohtaamisia -teemalla halutaan tuoda esiin ihmisten kohtaamisten mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta. Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Pride -yhteisön arvoista ja siksi me haluamme myös luoda ne puitteet, mitä tarvitaan yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen.

Erityisesti korona-arjen mukanaan tuoma ihmisten tarve toisten kohtaamiseen on turvattava. Haluammekin toteuttaa sateenkaarinuorille ikimuistoisen viikkotapahtuman, jossa nuoret voivat kohdata toisiaan, luoda uusia ystävyyssuhteita, tutustua erilaisiin nuorisoalan toimijoihin ja erityisesti antaa heille kannustusta ja rohkeutta olla oma itsensä.