Tule toteuttamaan ohjelmaa Nuorten Pride -viikolle 2023

Nuorten Pride -viikon 2023 ohjelmahaku on alkanut ja haku on auki 30.4.2023 asti! Haluamme toteuttaa ikimuistoisen tapahtumaviikon, jossa nuoret voivat kohdata toisiaan, luoda uusia ystävyyssuhteita, viettää mukavaa aikaa turvallisessa ympäristössä ja osallistua monipuoliseen ohjelmaan. Tapahtuman avulla tuomme myös erilaiset nuorisoalan toimijat tutuksi nuorille.

Ohjelmaa voivat toteuttaa kaikki nuorten parissa toimivat organisaatiot, jotka seisovat syrjimättömästi yhdenvertaisuuden puolella ja haluavat tukea sateenkaarinuorten hyvinvointia. Ohjelma voi olla esimerkiksi askartelupaja, peli, paneelikeskustelu, luento tai jotain muuta. 

Vuoden 2023 Nuorten Pride Housena toimii Fredriksberg, joka sijaitsee Helsingin Vallilassa. Nuorten Pride House on 13-17 -vuotiaiden nuorten oma tila, joka on avoinna maanantaista perjantaihin (26.-30.6.2023) klo 14-20.  Sekä 13-17 -vuotiaille että yli 18-vuotiaille nuorille aikuisille voi toteuttaa ohjelmaa myös hakijan omissa tiloissa. Ohjelmaa voi toteuttaa myös etänä.

Helsinki Priden teema tänä vuonna on “riemu ja kapina”. Riemu tuo esiin iloa ja ylpeyttä sateenkaari-identiteetistä  ja sateenkaariyhteisön moninaisuudesta. Riemu toimii ylpeyden tavoin vastavoimana vihalle, epäoikeudenmukaisuudelle ja syrjinnälle. Kapina kuvastaa oikeutta olla olemassa tehden samalla kunniaa Pride-liikkeen historialle ja sen juurille.

Näin haet mukaan:

  1. Täyttäkää alla oleva lomake.
  2. Saatte lomakkeen täyttämisen jälkeen ilmoittamaanne sähköpostiin linkin, jossa pyydämme teitä ilmoittamaan tarkat tiedot ohjelmastanne.
  3. Toivomme, että ohjelmanjärjestäjät ilmoittavat lomakkeen kautta ainoastaan valmiita ohjelmia – vastaattehan siis kaikkiin lomakkeessa oleviin kysymyksiin. Lomakkeessa kysymme ohjelmaan liittyviä tietoja (nimi, ajankohta, paikka, kohderyhmä, tilaisuuden luonne ja kuvaus ohjelmasta) sekä tilan esteettömyystiedot. Lomakkeessa pyydetään tietoja myös englanniksi.
  4. Ohjelmalomakkeen lähetettyänne  kuratoimme hakemuksen. Olemme erikseen yhteydessä jokaiseen ohjelmalomakkeen lähettäneeseen.
  5. Käsittelemme ohjelmaideoita niiden saapumisjärjestyksen mukaan ja teemme päätöksiä ohjelmistosta jo hakuaikana.

Haku on auki 30.4.2023 asti.

 

Usein kysytyt kysymykset:

Ketkä voivat hakea mukaan Nuorten Pride -viikon 2023 viralliseen ohjelmistoon?

Ohjelmistoon voivat hakea erilaiset nuorisoalan toimijat, kuten kunnan nuorisopalvelut ja nuorisoalan järjestöt. Jos hakija ei ole nuorisoalan toimija ja ohjelma on suunnattu 13-17 -vuotiaille,  hakijan tulee selvittää miksi ohjelma halutaan kohdistaa nimenomaan nuorille ja onko paikalla esim. nuoriso-ohjaajia. 

Missä ohjelmaa voi järjestää?

13-17 -vuotiaille nuorille suunnatun ohjelman voi tulla toteuttamaan Nuorten Pride Houseen (Fredriksberg, Helsingin Vallilassa). Nuorten Pride House on nuorten oma tila joka on avoinna 26.-30.06.2023 klo 14-20. Sekä 13-17 -vuotiaille että yli 18-vuotiaille nuorille aikuisille voi toteuttaa ohjelmaa myös hakijan omissa tiloissa. Ohjelmaa voi toteuttaa myös etänä.

Voimmeko järjestää maksullista ohjelmaa?

Kaiken ohjelman tulee olla osallistujille ilmaista. Mahdolliset kulut (kuten askartelumateriaalit) tulee hakijan itse kustantaa. 

Koska ohjelmaa voi järjestää?

Nuorten Pride -viikon ohjelma kohdistetaan viikolle 26 (26.6.–2.7.2023). 

Koska saamme tietää, onko ohjelmamme hyväksytty osaksi Nuorten Pride -viikon 2023 viralliseen ohjelmistoon?

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä 08.05.2023. mennessä. Kontaktoimme hakijoita jo hakuajan aikana.

Voinko tukea Nuorten Pride -viikkoa 2023 muulla tavoin kuin järjestämällä ohjelmaa?

Nuorten Pride -viikkoa 2023 voi tukea tekemällä lahjoituksen. Lahjoituksia käytetään työntekijöiden palkkoihin, materiaalikuluihin ja tapahtuman kuluihin. Lue lisää ja lahjoita täältä.  

Ilmoittaudu ohjelmanjärjestäjäksi alla olevalla lomakkeella