Kiitos tuestasi vuonna 2019,

sinun avullasi toteutimme ympärivuotista yhteisö- ja ihmisoikeustyötämme entistäkin vahvemmin! 

Vuoden viimeisenä päivänä moni koostaa kohokohtia kuluneelta vuodelta. Niitä oli meilläkin useita, tässä niistä muutamia.

 

Vuonna 2019 uudistui yhdistyksen nimi kun HeSetasta tuli Helsinki Pride- yhteisö. Samalla saimme uuden ilmeen ja kotisivut. Niin uudistusta kuin päivittäistä sosiaali- ja nuorisotyötä sekä Helsinki Pride -viikkoa oli tänä vuonna toteuttamassa ennätysmäärä työntekijöitä, vapaaehtoisia ja kumppaneita. 

Vaikka nimemme muuttui, pysyi yhdistyksen työn ydin ja tavoitteet entisellään: teemme edelleen tinkimättömästi töitä sen eteen, että jokainen olisi yhteiskunnan ja lainsäädännön edessä tasavertainen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta. 

Nimi Helsinki Pride -yhteisö kuvaa meitä täydellisesti, sillä siitä olemme ylpeimpiä: monimuotoisesta yhteisöstämme. Vallankumoukset ja kohtaamiset, niin pienet kuin suuret, tehdään aina yhdessä. Haluamme, että jokainen tulee nähdyksi ja kohdatuksi itsenään, vapaana pelosta ja syrjinnästä.

Vuonna 2014 aloittamamme sateenkaarierityisen nuorisotyön kehittäminen ja toiminta on osin vakiintunut, mutta vaatii kasvavissa määrin lisää resursseja ja työtä. 

Vaikka kunnat ja muu kolmas sektori ovat kehittyneet sateenkaarinuorten huomioimisessa, kaivattiin vuonna 2019 lisäresursseja nuorisotyöhön niin ryhmä- kuin yksilötason tukityön lisäämiseksi.  Sateenkaarinuorten pahoinvointiin ja arjen haasteisiin ollaan laajemmin vasta heräämässä. Tietoa ja huolta lisäsi muun muassa kouluterveyskyselyn hälyttävät tulokset, joista marraskuussa kirjoitimme.

Haluamme panostaa Nuorten Pride -työhön, sateenkaarinuorten tukemiseen ja pahoinvoinnin ennaltaehkäisyyn, tulevassa entistäkin paremmin. Jokaisen nuoren tulisi kokea olevansa arvostettu ja toivottu osa yhteiskuntaa ja tietää, että hänelle on paikka ja tulevaisuus täällä.

Together with Pride -työssä lhbtiq+ -turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten tukemiseksi olemme toteuttaneet viikottaisia vertaistukiryhmiä sekä satoja yksilötason tukitapaamisia.

Olemme kouluttaneet niin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita kuin vastaanottokeskusten työntekijöitä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemoista turvapaikanhakemisen ja pakolaistaustan näkökulmista. Vuoden 2019 lopulla tapasimme Maahanmuuttoviraston viranomaisia lhbtiq+ -turvapaikanhakijoista keskustellaksemme sekä mahdollisen koulutusyhteistyön osalta. Uskon, että yhteistyö tulevaisuudessa vahvistuu entisestään.

Tulevaisuudessa meidän täytyy kyetä vastaamaan myös turvapaikkaprosessin jälkeisiin haasteisiin. Monelle yhteisömme jäsenistä raskaat kokemukset ja traumat nousevat pintaan vasta oleskeluluvan saamisen jälkeen. Tiedämme myös, että valtaosa Together-toiminnan entisistä jäsenistä kohtaa niin homo- kuin transfobiaa sekä rasismia päivittäisessä elämässään. Tämän täytyy muuttua.

Helsinki Pride -yhteisön vapaaehtoistoimintaa kehitettiin vuonna 2019 runsaasti niin ympärivuotisen yhteisötoiminnan kuin Helsinki Pride -viikon osalta – kiitos sadoille vapaaehtoisille panoksestanne!

Vapaaehtoistoiminta on Helsinki Pride -yhteisön työn merkittävämpiä voimavaroja, kun upeat yksilöt tuovat moninaista osaamistaan ja aikaansa järjestön päivittäiseen työhön. Erilaiset illat, ryhmät ja tapahtumat ovat tulevaisuudessa entistä moninaisempia ja pyrimme toteuttamaan yhteisömme erilaisia toiveita ja tarpeita vastaavaa toimintaa.

Vuoden 2019 Helsinki Pride -viikko rikkoi taas ennätyksiä, kun kulkue toi Helsingin keskustaan ennätykselliset 110 000 ihmistä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. 

Tapahtumaviikon pääkallopaikkana toimi Kansallismuseo, jonka upeat puitteet ja toimijat mahdollistivat upeita tilaisuuksia ja kohtaamisia läpi viikon. Viralliset kumppanit ja muut tukijat mahdollistavat taloudelliset resurssit Suomen suurimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman tuottamiseksi. Noin puolen miljoonan tuotantokulut katettiin lähes täysin omalla varainhankinnalla, kun tänäkin vuonna julkinen tuki tapahtumalle jäi 13 000 euroon. Voit lukea kiitoskirjoituksemme Pride-viikosta täältä.

Vuosi 2020 tulee olemaan vähintään yhtä merkittävä, täynnä uusia mahdollisuuksia sekä kaiken hyvän jalostamista.

Olemme avanneet uusia toimenkuvia yhdistyksen ympärivuotiseen työhön, luottavaisia viranomaisten vahvemmasta sitoutumisesta yhteisömme ja työmme tukemiseksi ja tiedämme, että takanamme seisoo upea joukko niin yksityisihmisiä kuin moninaisia organisaatioita.  

Yhdessä muutamme maailmaa, ylpeydellä.

 

 

Toivon, että olet myös vuonna 2020 rinnallamme edistämässä koko sateenkaariyhteisön yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia sekä ihmisoikeuksien toteutumista! 

 

Voit tukea työtämme maksamalle 2020 jäsenmaksun 20€ tai 40€ tai lahjoittamalla (5-1000€) joko

Nuorten Pride – sateenkaarierityiseen nuorisotyöhön

Together with Pride – turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten tukityöhön

2020 Helsinki Pride -viikon järjestämiseen

 

 

Kiitos tuestasi ja onnea vuodelle 2020!

– Aaro

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä