Mikaela Leuschel (sosiaalityöntekijä, VTM) on aloittanut Helsinki Pride -yhteisössä sosiaalityön asiantuntijana 11.3.2024.

STEA:n avustuspäätöksen tuella Helsinki Pride -yhteisö laajentaa vuodesta 2015 toiminutta Together with Pride -työtä. Avustuspäätöksen vuoksi voimme vuonna 2024 keskittyä entistäkin vahvemmin myös kansainvälistä suojelua saavien tai oleskeluluvan saaneiden sateenkaari-ihmisten pariin. Sosiaalityön asiantuntijana Leuschel tulee vahvistamaan Together-tiimiämme erityisesti tällä osa-alueella.

”Olemme tehneet turvapaikanhakija- ja pakolaistaustaisten sateenkaari-ihmisten parissa tehtävää Together with Pride -työtä vuosikausia todella rajallisin resurssein. Olemme valtavan helpottuneita lisärahoituksesta ja mahdollisuudesta laajentaa työtämme, jotta voimme jatkossa tarjota yhteisöön kuulumisen kokemuksia myös jo oleskeluluvan saaneille sateenkaariyhteisön jäsenille. Yhtä riemuissamme olemme siitä, että saimme tähän tiimiin Mikaelan, jolla on todella kova ja ainutlaatuinen osaaminen tehtävään sekä hyvät ja kattavat verkostot”, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen.

Leuschel on aikaisemmin työskennellyt vastaanottokeskuksessa, ja tehnyt jo useamman vuoden ajan töitä pakolaistaustaisten ihmisten kanssa. Hänellä on vahvaa kokemusta asiakastyöstä, ryhmien ohjaamisesta, turvapaikanhakijoiden tukityöstä sekä turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia koskevasta palvelu- ja viranomaisjärjestelmästä. Nämä kuuluvat Leuschelin keskeisimpiin työtehtäviin myös sosiaalityön asiantuntijana Helsinki Pride -yhteisössä. Leuschel on koulutukseltaan myös seksuaalikasvattaja ja -neuvoja.

”Olen hyvin innoissani siitä, että pääsen uudessa työtehtävässäni tekemään arvoni mukaista työtä sekä käyttämään laajaa osaamistani. Uskon vahvasti hyvän kohtaamisen merkitykseen sekä yhteisöllisyyden voimaan ja tuntuu hienolta saada olla osana Helsinki Pride -yhteisön tärkeätä työtä”, sanoo Mikaela Leuschel.

Lisätietoja:

Annu Kemppainen, annu@pride.fi, +358 44 744 8042

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle