22.5.2024

Tänä vuonna Helsinki Pride -yhteisö kutsui alkuvuodesta poliittiset puolueet pyöreän pöydän keskusteluun ja uudisti kumppanuuden hakuprosessia. Lopputuloksena tämän vuoden Helsinki Pride -tapahtumaan osallistuu kumppaneina 15 erilaista puoluetta tai puolueen nuoriso-, lähi- tai paikallisjärjestöä.

Helsinki Pride -yhteisö kutsui vuoden alkupuolella avoimella kutsulla yhteiseen pyöreän pöydän keskusteluun kaikki eduskuntapuolueiden tahot, jotka ovat sitoutuneet puolueohjelmassaan edistämään yhdenvertaisuutta. Helsinki Pride -yhteisö halusi näin vahvistaa yhteistyöprosessia ja tehdä läpinäkyväksi toimintaansa poliittisten toimijoiden suuntaan, kumppanuuksiin liittyen. Pyöreän pöydän keskustelussa keskiössä olivat Helsinki Pride -yhteisön ja puolueiden yhteiset tavoitteet sateenkaarioikeuksien edistämiseksi.

Hyvän ja hedelmällisen pyöreän pöydän keskustelun pohjalta Helsinki Pride -yhteisön hallitus asetti kumppanuuden ehdoksi omalta puoleltaan eheyttämistoiminnan kieltävän lain edistämisen. Viime viikolla julkaistun Euroopan perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan suomalaiset kohtaavat eurooppalaista keskiarvoa useammin eheyttämistoimia. Helsinki Pride -yhteisö haluaa poliittisten toimijoiden sitoutuvan käsittelyssä olevan lain edistämiseen. 

Hakuajan puitteissa tähän sitoutui 15 erilaista poliittista toimijaa, niin puolueita kuin puolueiden nuoriso-, lähi- ja paikallisjärjestöjä:

“Meille on tärkeää, että koko puolueiden kirjo on esillä viemässä yhdenvertaisuutemme viestiä myös parlamentaarisen järjestelmän läpi. Halusimme erityisesti tänä vuonna tuoda esiin eheyttämistoiminnan kieltävää lainsäädäntöä, sillä se on juuri nyt eduskunnassa käsiteltävänä. Se, että perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan 31% vastaajista Suomessa on kokenut eheyttämistoimia, kertoo miten laajasta ongelmasta on kyse”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen.

Kumppaniksi hakiessaan toimija sitoutuu seisomaan syrjimättömästi ihmisoikeuksien puolella ja edistämään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, osallisuutta ja hyvinvointia. 

Määräaikaan 12.5. mennessä tulleista poliittisten toimijoiden hakemuksista hyväksyttiin jokainen, ja kumppaneina ovat mukana: Sosialidemokraattiset Naiset – Demarinaiset ry, Helsingin Kokoomusnuoret ry, Helsingin Sosialidemokraatit ry, Helsingin Vasemmistoliitto ry, Helsingin Vasemmistonuoret ry, Kansallinen sateenkaariryhmä – Kasary ry, Keskustaopiskelijat ry, Kokoomusopiskelijat ry, Liberaalipuolue – Vapaus Valita r.p., SKP Punainen sateenkaari -työryhmä, Sosialidemokraattiset nuoret ry, Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry, Suomen Keskustanuoret ry, Svenska folkpartier i Helsingfors r.f., Vihreä liitto r.p.

Poliittiset toimijat ovat Helsinki Pride -tapahtuman yhteisökumppaneita. Kaikki tapahtuman yhteisökumppanit julkaistaan 27.5.2024. Helsinki Pride -viikko järjestetään 24.–30.6., ja viikko huipentuu kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 29.6.2024. Mukaan kulkueeseen ja Pride-tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt ja liittolaiset, puolueeseen katsomatta.

Lisäys tiedotteeseen 22.5. klo 13.40: 

Helsingin Kokoomus jätti kumppanihakemuksensa Helsinki Pride -tapahtuman yhteisökumppaniksi keskiviikkona 22.5.2024 tiedotteen julkaisun jälkeen.

Lisätietoja:

Annu Kemppainen
Toiminnanjohtaja
Helsinki Pride -yhteisö
+358 44 744 8042
annu@pride.fi

Laura Vainio
Viestintäpäällikkö
Helsinki Pride -yhteisö
+358 44 961 6518
laura.vainio@pride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Uutiset18.9.2024

Piia Pentti aloittaa Helsinki Pride -yhteisön kumppanuuspäällikkönä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...