10177367_10203806917873421_4376075693697295440_n

Positiivisen kautta

Venäjän ihmisoikeustilanne on vaikea, mutta siitä vaikeneminen ei muuta mitään. Koska Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, halusimme tuoda esille naapurimaan tilanteen, jossa Pride -viikon kaltaista tapahtumaa ei turvallisesti voisi järjestää. Ajatus flash mobista, joka ottaisi kantaa Venäjän ihmisoikeustilanteeseen, tuntui heti hyvältä. Halusimme Helsinki Priden viestinnän ja markkinoinnin tiimissä lähestyä Venäjän ihmisoikeustilannetta omalla tavallamme, korostaen välittämistä ja solidaarisuutta.

Aiheen herkkyys Suomessa korostui flash mobia järjestäessä. Tuli selväksi, että vaikka tarkoituksemme nähtiin hyvänä ja tuettavana, monet kokivat mukaan tulemisen henkilökohtaisena riskinä ja perääntyivät. Käytännön vaikeuksista huolimatta flash mobin koreografiasta muotoutui rakkautta ja positiivisuutta korostava kokonaisuus, ja energinen porukka opetteli tanssin sateessa – omistautuneisuuttakin siis löytyi.

Kaikille meille

10.6.2014  toteutetussa flash mobissa vastaanotimme Helsingin päärautatieasemalla Pietarista saapuvan Allegro-junan tanssimalla sateenkaaren väreissä. Osoittaen, ettemme ole unohtaneet Venäjän sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä.

Flash mobissa soineen Super Jannen biisissä Kaikille Teille lauletaan ”Tää on kaikille teille, eli kaikille meille”.
Ihmisoikeudet ovat jokaisen asia.

 

/ Eveliina Salomaa
Helsinki Pride 2014 markkinoinnin & viestinnän tiimistä