Tietoa Helsinki Pride Weekistä

Juhlavuosi 2021

Helsinki Pride yhteisö on ylpeästi 30-vuotias! Voimamme ja tavoitteemme nojaavat historiaan, ihmisiin, heidän tarinoihinsa ja toimintaan. Juhlimme moninkertaista merkkivuotta ja toivomme, että sinä olet mukanamme. 2021 on erityinen juhlavuosi, sillä silloin tulee kuluneeksi...

- 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta!
- 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistumisesta mielenterveysluokituksesta!
- 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön (tuolloin Helsingin seudun Seta ry:n) perustamisesta!

Helsinki Pride -virtuaalikulkue

Vuonna 2021 kulkueemme marssi koko Suomessa kaikissa sateenkaaren väreissä. Jokainen pystyi liittymään mukaan virtuaalikulkueeseen, näyttämään tukensa ihmisoikeuksille ja juhlistamaan yhdenvertaisuutta haluamallaan paikkakunnalla. Kulkue on sulkeutunut, kiitos kaikille osallistujille!

Helsinki Pride 2021 -konsertti

Helsinki Pride 2021 -konsertti toi juhlatunnelman koteihin! Upeat taiteilijat yhdistävät voimansa ja luovat ikimuistoisen poikkeusajan spektaakkelin. Lavalla nähdään SANNI, Tuure Boelius, Yeboyah, Benjamin, NikoLa ja Pola Ivanka. Konsertin juontavat Cristal Snow ja Lola Lorenzo. Katso konsertti Yle Areenasta.

Pride ohjelma ja striimi 28.6.-4.7.

Pride-viikon ohjelma on päättynyt vuodelta 2021. Kiitos osallistujille!

Tärkeää tietoa

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko palaa entiselle paikalleen kesäkuulle, joka on kansainvälisesti tunnustettu Pride-kuukausi. Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Viikko tuotetaan Helsinki Pride -yhteisön työntekijöiden, kymmenien kumppaniorganisaatioiden ja lukuisten vapaaehtoisten yhteisvoimin. Ohjelma koostuu edellisvuosien tapaan moninaisista ohjelmasisällöistä, kuten työpajoista, retkistä, vertaistapaamisista, luennoista ja esityksistä.

Pride sosiaalisessa mediassa

Vielä ehdit mukaan muuttamaan ylpeästi koulumaailmaa 🌈 Helsinki Pride -yhteisö valmistelee nyt koulukiusaamisen ehkäisemiseen liittyvää Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjaa, ja sinä voit tulla mukaan 👉 Hae ennen 10.12., linkki biossa 💫

Etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä kertomaan omakohtaisia kokemuksia koulukiusaamisesta.

🌈 Kertomukset käsitellään luottamuksellisesti, ja haastattelut tehdään haastateltavan toiveiden mukaan puhelimitse tai kasvokkain. Valitsemme ilmoittautumisjärjestyksessä viisi henkilöä kokemuksineen mukaan.

🌈 Lisäksi etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä osallistumaan työpajaan, jossa käydään läpi koulukiusaamiseen puuttumista.

🌈 Työpajaan osallistuvat saavat myös koulukiusaamiseen liittyvää tukea ja tietoa. Työpajaan osallistuminen ei edellytä omien kokemuksien jakamista. Työpaja järjestetään 5.1.2022 keskiviikkona klo 18-20 Helsinki Pride -yhteisön tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä.

🌈 Haastatteluiden ja työpajoissa käytyjen keskusteluiden pohjalta käsikirjoitetaan video, joka julkaistaan Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjassa sosiaalisessa mediassa. Sekä haastatteluja että työpajakeskusteluja käytetään kampanjavideossa siten, että tilanteet tai henkilöt eivät ole tunnistettavissa. Haastatteluissa tai työpajassa mukana olevat henkilöt eivät sitoudu olemaan mukana videon tuotannossa tai esiintymään siinä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 10.12.2021 mennessä, linkki biossa!
#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Ylpeästi pan! #pansexualprideday 💖💛💙💛💖

Tänään vietetään Pansexual Pride Day:tä, joka juhlistaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja etenkin panseksuaalisuutta 💖💛💙💛💖 Sekä pan- että biseksuaalisuutta on yritetty sekä yhteisössämme että sen ulkopuolella häivyttää, ja siksi olemmekin erityisen iloisia siitä, että...

🌈💖 Helsinki Pride -yhteisön bi/pan-illat starttaavat jälleen tammikuussa! 🌈💖 Ryhmän tarkoituksena on antaa vertaistukea, ja tarjota keskustelua ajankohtaisista aiheista sekä mahdollisuus viettää aikaa yhdessä. Tiedotamme pian lisää ryhmän tapaamisajankohdista.

Pan on ihminen joka tuntee seksuaalista, romanttista ja/tai emotionaalista vetoa kaikkia sukupuolia olevia ihmisiä kohtaan 💖💛💙💛💖 Kiinnostuksen kohteen sukupuolella ei ole heille merkitystä. Monet panseksuaalit kokevat, että termi vapauttaa luokittelemasta seksuaalisen kiinnostuksen kohteita sukupuolen mukaan 💭 Termit panseksuaalisuus ja biseksuaalisuus ovat osittain päällekkäisiä.

❗️ On hyvä myös muistaa, että me jokainen voimme määritellä omaa identiteettiämme kuin sitä kuvaavia termejä myös eri tavoin. Kunnioitetaan siis jokaisen itsemäärittelyoikeutta 🌈💖

#pan #pansexual #panromantic #panvisibility #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Helsinki Pride -yhteisön vapaaehtoiset ohjaajat tekevät tärkeää työtä, sillä ilman heitä ei olisi myöskään keskusteluiltoja, vertaisryhmiä tai sateenkaarevia tapahtumia yhteisömme jäsenille. Nyt meillä on hyviä uutisia: olemme kouluttaneet tänä syksynä 14 uutta, upeaa vapaaehtoisohjaajaa 🌈💪 Se tarkoittaa sitä, että keväällä yhteisötoiminnassamme aloittaa kokonaiset neljä uutta ryhmää 💫 Tiedotamme uusista ryhmistä pian lisää!

Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää on perinteisesti vietetty 5.12., mutta tänä vuonna monet järjestöt nostivat esille vapaaehtoistyön merkitystä koko viikon ajan. Siksi nyt onkin oiva aika kiittää kaikkia @helsinkiprideyhteison vapaaehtoisia 💖 Yhdessä teemme merkityksellistä ja yhteisöllistä työtä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen 🌈💪 Mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla – järjestämme nimittäin keväällä uuden vapaaehtoisohjaajakoulutuksen.

#vapaaehtoistenpäivä #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Yhteistyö­kumppanimme vuonna 2021

Main Partners

Platinum Partners

Gold Partners

Silver Partners