Visa ditt stöd och gå med oss

Stöd Helsinki Pride Communitys arbete!

Som medlem blir du en viktig del av ett community, understöd vårt arbete och få rabatt på våra produkter. Genom att donera understödjer du regnbågsunga, HBTQIA+ asylsökare eller evenemanget Helsinki Pride Week.
Delta och donera!

Förening

Vi existerar så att ingen ska behöva vara ensam. Vi har jobbat för att inkludering, välmående och för att utöka rättigheterna för sexuella och könsminoriteter sedan 1991.
Läs mer

Händelser i Pride-månaden

Kolla in 2023 års programkalender

Helsinki Pride 2023 är återigen fullt av lysande program i regnbågens alla färger. Vi välkomnar varmt alla personer och allierade som tillhör vårt samhälle och vänner av regnbågens program! Programmet har många evenemang öppna för alla, och det mesta av programmet är gratis.
Läs mer på finska

Pride Media

De senaste nyheterna, bloggarna och åsikterna om Helsinki Pride-gemenskapen och HGBTIQ+-ämnen.

Pride i sociala medier

Mitä tehdä, kun oma tai läheisen mielenterveys huolestuttaa? Tänään vietämme itsemurhien ehkäisypäivää yhdessä @mielenterveys kanssa, koska haluamme rohkaista yhteisömme jäseniä hakemaan apua matalalla kynnyksellä 💚

Päivän tarkoituksena on muistuttaa, että itsemurhat ovat ehkäistävissä ja niistä voi puhua turvallisesti.🌈 Itsetuhoisten ajatusten kanssa ei tarvitse koskaan jäädä yksin. Puhuminen ja kuulluksi tuleminen helpottavat oloa sekä auttavat selkeyttämään ajatuksia.

Hae apua esimerkiksi täältä:

❗️Akuuteissa tilanteissa on aina otettava yhteyttä hätänumeroon 112.
💬 Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111
💬 Ruotsiksi 09 2525 0112, ⏰ ma ja ke klo 16-20, ti, to ja pe klo 9-13.⁠
💬 Arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113, ⏰ ma ja ti klo 11-15, ke klo 13-16 ja klo 17-21, sekä to klo 10-15.⁠
💬 Ukrainaksi 09 2525 0114 ja venäjäksi 09 2525 0115, ⏰ ma, ke ja to klo 12-16, ti ja pe klo 9-13.⁠
💻 Aikuisille suunnattu Solmussa-chat, ⏰ ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21: tukinet.net
💻12-29 -vuotiaille Nuorille Sekasin-chat, ⏰ma-pe klo 9-24, la-su klo 15-24: sekasin.fi⁠

📣 Miksi aiheesta on tärkeää puhua? 📣

❤️‍🩹 Kouluterveyskyselyn (2021) mukaan sateenkaarilasten ja -nuorten hyvinvointi- ja terveyserot enemmistönuoriin verrattuna ovat hälyttävät: lähes puolet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista nuorista kokee kohtalaista tai vaikeaa ahdistuneisuutta.
❤️‍🩹 Sateenkaarinuorilla on muihin verrattuna enemmän mielenterveysongelmia ja suurempi itsemurhariski.
❤️‍🩹 Sateenkaari-ihmisiin kohdistuva syrjintä, vihapuhe ja häirintä vaikuttavat myös aikuisiin. Vähemmistöstressi lisää mielenterveysoireita, ulkopuolisuuden ja yksinäisyyden tunteita sekä syrjäytymistä.

📈 Koulun ilmapiirillä on merkitystä: vähemmistöihin myönteisesti suhtautuvassa ilmapiirissä sateenkaarinuorten masennusoirelu on merkitsevästi vähäisempää. Yksi keino vähentää itsemurhariskiä on luoda hyväksyvä ja turvallinen ympäristö kaikille.
📈 ⁠Vaikuttamalla yhdessä vähemmistöstressin syihin yhteiskunnassa ja huolehtimalla yhteisömme turvallisuudesta voimme tukea jokaisen terveyttä ja hyvinvointia.
...

Våra partner 2023

Main Partners

Working with Pride -Partners

Support Partners

Community Partners

Small Business Partners