Sinusta Minuksi -valokuvanäyttely - Helsinki Pride -yhteisö ry
Ladataan Tapahtumat

Sinusta Minuksi -valokuvanäyttely

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sinusta Minuksi – näyttely on syntynyt halustani vaikuttaa valokuvauksen keinoin transsukupuolisten ja muunsukupuolisten ihmisten oikeuksien toteutumisen puolesta.

On ihmisoikeus tulla nähdyksi yksilönä ja hyväksytyksi omana itsenään ilman, että tarvitsee luopua jostain, mihin tällä hetkellä vain valtaväestöllä on oikeus. Mielestäni on ihmisoikeuksien loukkaus, että päästäkseen sukupuolenkorjaukseen on prosessiin haluavan luovuttava lisääntymismahdollisuudestaan. Lisäksi prosessiin pääsykään ei takaa mahdollisuutta korjausleikkauksiin. Prosessissa oleva joutuu jännittämään diagnoosin saamista ja vain noin 75% saa leikkauksiin oikeuttavan diagnoosin. Jo itsessään diagnoosi on ihmisoikeudellisesti haasteellinen. On korkea aika saada translakiin merkittäviä muutoksia.

Sinusta minuksi -näyttely ovat suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille. Näyttely ja näyttelyn pohjalta ilmestyvä kirja kuvaavat transsukupuolisuuden ja muunsukupuolisuuden moninaisuutta ja yksilöllisyyttä, lapsuuden kokemuksien ja  yhteiskunnan sukupuolittamisen vaikutuksia sekä erityisesti henkilöiden omakuvan kehittymistä ja voimaantumista oman prosessin aikana.

Näyttely avoinna 3.6.-28.6.2019.

Pääsisäänkäynti ei ole esteetön. Porthaninkadun puolella esteetön sisäänkäynti.