Englanninkielinen queer-opastus / Guided Queer Tour in English

Taidekoti Kirpilän opas Antti Solin johdattelee tarkastelemaan taidekokoelmaa sateenkaarevin tulkinnoin, normatiivisia näkökulmia haastaen.

 

Kirpilä Art Collection guide Antti Solin invites guests to view the collection from queer perspectives, challenging normativity.

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja? Ei, lähin esteetön autopaikka, johon voi pysäköidä liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella sijaitsee osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 17.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä.

 

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva. Ei, talon ulko-ovella on viisi porrasta, joiden molemmilla puolilla on käsijohde (eli kaide). Aukioloaikoinamme keskiviikkoisin klo 14–18 ja sunnuntaisin klo 12–16 porraskäytävään pääsee pyörätuolilla vartijan avustamana porttikäytävän ja pihaoven kautta. Reitillä on viisi ovea, ja kapein oviaukko on 87,5 cm. Neljässä oviaukossa on kynnys, jotka ovat korkeudeltaan 2–3,5 cm. Voit soittaa meille etukäteen (050 351 4337) ja kertoa saapumisajankohtasi, niin vartija on valmiudessa. Jos tarvitset tätä vaihtoehtoista sisäänkäyntiä tilatun opastuskäynnin yhteydessä aukioloaikojen ulkopuolella, kerrothan tarpeesta opastusvarausta tehdessäsi. Talon ulko-ovella on oma summerimme, jossa lukee ”Taidekoti Kirpilä”. Summeri sijaitsee seinässä ulko-oven vasemmalla puolella 1,48 metrin korkeudella.

 

Onko sisäänkäynti esteetön? Vuonna 1934 valmistuneen rakennuksen hissi on alkuperäinen veräjähissi, jonka oviaukon leveys on 65,5 cm. Hississä on kaikilla seinillä tangot. Hissin mitat ovat: korkeus 225 cm, leveys 90 cm (tangot ovat 1 m:n korkeudella, ja niiden välillä leveys on 73 cm) ja syvyys 127 cm (etäisyys hissikorin takaseinän tangosta veräjäoveen on 118 cm). Hissin ylin painike on 143 cm:n korkeudella. Painikkeita ei ole kohonumeroitu.

 

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi? Ei, Taidekodin ulko-oven aukon leveys on 83 cm, ja sen kynnys on 4,5 cm korkea. Eteisessä pitää riisua kengät tai pukea suojatossut niiden päälle. Eteisessä on tätä varten tuoleja. Paikalla Taidekodissa on henkilökuntaa, joka voi auttaa vaatesäilytyksen kanssa, ja maksupääte voidaan tuoda asiakkaan luo. Sisäänpääsy on maksuton, mutta myynnissä on kirjoja ja postikortteja. Kaikissa huoneissa on tuoleja (nojatuoleja ja sohvia, joiden korkeus on 40–50 cm), joilla voi istua. Taidekodin lattioilla on itämaisia mattoja, joiden alla on liukuesteet. Oviaukoissa mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Oviaukkojen kynnykset ovat korkeintaan 2 cm korkeita. Pienin oviaukon leveys on 67,5 cm. Teoslistat löytyvät huoneista, eli yksittäisten teosten luona seinillä ei ole tekstejä. Tarvittaessa toimistosta voi pyytää teoslistat isotekstisinä.

 

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste? Ei, meillä ei ole äänentoistojärjestelmää.

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc? Tiloissamme on kolme sukupuolineutraalia yleisö-WC:tä, joiden oviaukkojen kynnykset ovat 9 cm:n, 4 cm:n ja 3,5 cm:n korkeudella. Esteetöntä WC-tilaa ei ole. Ovien vetimet ovat 1 m:n korkeudella. Matalimman kynnyksen WC:n oviaukon leveys on 57,5 cm, ja huone on kapeimmillaan 52 cm patterin ja lavuaarin välissä. Tilavimmassa WC:ssä on myös korkein kynnys (9 cm). Sen oviaukon leveys on 67,5 cm, ja huone on kapeimmillaan 82,5 cm WC-istuimen ja patterin välissä.

Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa): Avustavat opaskoirat ovat tervetulleita. Taidekodin YouTube-kanavalla (https://www.youtube.com/channel/UC2_mS12Dq4l1N3ttv2hhg_w) voi tutustua esittelyvideoihin ja konserttitallenteisiin. Esittelyvideot ovat tekstitettyjä, mutta tallenteet eivät. Taidekoti Kirpilä haluaa olla syrjinnästä ja häirinnästä vapaa alue. Taidekoti on avoin kaikille, ja toivomme kaikkien kävijöiden osallistuvan turvallisen ja miellyttävän museovierailun luomiseen. Emme hyväksy rasismia, syrjintää tai seksismiä missään muodoissaan. Otathan siis huomioon muut tilan käyttäjät käytöksessäsi ja puheessasi. Tehdään Taidekodista yhdessä viihtyisä paikka! Jos otat valokuvia, joissa on mukana muita ihmisiä, varmista, että se sopii kaikille kuvissa näkyville. Otathan yhteyttä henkilökuntaan ongelmatilanteissa, pyrimme auttamaan parhaamme mukaan. Voit myös antaa palautetta verkkosivujemme lomakkeen kautta (https://taidekotikirpila.fi/turvallinen-tila/).

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa: Pia Hyttinen (pia.hyttinen@skr.fi)

Seuraa julkaisijaa Taidekoti Kirpilä somessa

  • Instagram
  • Facebook
  • 2.7.2023 klo 14:30-15:30
Taidekoti Kirpilä

Pohjoinen Hesperiankatu 7, 6. krs, 00260 Helsinki

Taidekoti Kirpilä

Järjestäjän nettisivut
TaidenäyttelyKaikilleLuentoHelsinki Pride 2023

Maksuton / Free

Englanti