Envision a Queer Future – ”Old Lesbians” -dokumentin Pohjoismaiden ensi-ilta

Qaareva ry järjestää yhteistyössä Old Lesbians Filmin sekä elokuvateatteri Rivieran kanssa 19.6. koko Pohjoismaiden ensi-illan dokumenttielokuvalle Old Lesbians (ohj. Meghan McDonough).

Dokumentti kunnioittaa yhdysvaltalaisen Old Lesbian Oral Herstory Project:n (OLOHP) perustaja Arden Eversmeyerin perintöä tuomalla valkokankaalle hänen säilyttämänsä voimakkaat, iloiset äänet ensimmäisestä ihastuksesta ensimmäiseen rakkauteen, kaapista ulostuloon ja menetyksestä yhteyteen.

Dokumentti on palkittu Lontoon LGBTQ+, sekä Aesthetica Film -elokuvafestivaaleilla ja saanut kunniamaininnan The Guardian -lehdeltä.

 

Liput: Näytöksen liput tulevat myyntiin Rivieran nettisivuille 10.6.2024 klo 12. Tapahtumapaikan kapasiteetti on 56 hlö ja liput maksavat 5€.

Elokuvassa on englanninkieliset tekstitykset.

Tapahtuma on K-18.

Tapahtumassa noudatetaan Qaareva Ry:n turvallisemman tilan ja suojaisan yhteisön periaatteita.

 

Tapahtuma ja sen sisältämät toivon, tulevaisuuden ja autonomian teemat ovat osa Qaarevan vuoden 2024 Pride-teemaa: Envision a Queer Future.

 

Lisätietoa dokumentista:

Dokumenttielokuva on osa Old Lesbian Oral Herstory Project -projektia (OLOHP), joka on kerännyt yli 800 lesbon elämäntarinan arkiston Yhdysvalloista ja kansainvälisesti, säilyttäen tuleville polville aitoa sateenkaarihistoriaa, jota kukaan ei välttämättä olisi koskaan kuullut.

Arden Eversmeyer perusti OLOHP:n yli 25 vuotta sitten. Yli kolmen vuosikymmenen elämänkumppaninsa kuoltua syöpään, hän matkusti Yhdysvaltojen Länsirannikolle ja tutki lesboyhteisöjä, palaten myöhemmin perustamaan omansa. Arden oivalsi, että monet hänen ikätovereistaan kuolisivat ennen tärkeän lesbohistorian ja kokemusten jakamista, joten hän lähti kiertämään maata ääninauhurin ja matkailuauton kanssa.

Arden nauhoitti lopulta noin 500 kokonaista haastattelua, joissa hän haastatteli itsensä lesboksi identifioivia yli 70-vuotiaita ihmisiä. OLOHP:n haastatteluissa esiintyvät muun muassa muusikko Gaye Adegbalola (jonka musiikki esiintyy elokuvassa), kirjailija Jewelle Gomez, pulp fiction -kirjailija Ann Bannon ja historioitsija Lillian Faderman. Vain noin puolet kaikista OLOHP -projektiin haastatelluista ovat elossa tänä päivänä.

Arden kuoli itse vuonna 2022 91-vuotiaana. Old Lesbians dokumenttielokuva kunnioittaa hänen perintöään tuomalla valkokankaalle hänen säilyttämänsä voimakkaat, iloiset äänet ensimmäisestä ihastuksesta ensimmäiseen rakkauteen, kaapista ulostuloon ja menetyksestä yhteyteen.

Löydät lisätietoa elokuvasta täältä.

Tapahtumapaikan osoite: Telakkakatu 7

Onko tapahtumassa viittomakielen tulkkausta?

Ei.

Striimataanko tapahtuma eli onko siihen mahdollista osallistua myös etänä?

Ei.

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja?
Ei. Sisäänkäynnin läheisyydessä ei erillisiä esteettömiä autopaikkoja, Telakkakadulla on maksullisia pysäköintipaikkoja. Rivera Punavuorella ei ole omaa asiakasparkkipaikkaa ja autopaikat teatterin läheisyydessä ovat kadunvarsiparkkeja.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla?
Kyllä.

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva.
Kyllä. Reitti sisäänkäynnille on tasainen ja kova asfalttitie.

Onko sisäänkäynti esteetön?
Kyllä.

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi?
Ei. Kaikki tapahtuman alueet ovat esteettömiä lukuunottamatta teatteritilojen porrastettuja istuimia. Esteetön rivi pyörätuolipaikoille on käytössä. Aula, sisäänkäynti, baari ja WC ovat esteettömiä.

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste?
Ei. Elokuvassa on closed captions -tekstitykset englanniksi.

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc?
Kyllä.

Muut huomiot esteettömyydestä:
Pyörätuolipaikat elokuvanäytöksiin valittavissa erikseen lipunmyynnistä. Pyörätuolipaikkoja on tarjolla 2. Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita mukaan teatteriin. Jos tarvitset lipun avustajalle, olethan yhteydessä info@rivieracinemas.fi. Avustaja pääsee maksutta kanssasi elokuviin mikäli avustajan paikka on näytöksessä saatavilla.

Punavuoren elokuvateatteriin pääsee Helsingin keskustasta Rautatieasemalta ratikoilla 6 (jää pysäkillä Telakkapuistikko) ja 1 (jää pysäkillä Telakkakatu) sekä Kampista busseilla 30 ja 20 (jää pysäkillä Merimiehenkatu) sekä kävellen (n. 1.7 km). Elokuvateatterin tila on himmeästi tunnelmavalaistu. Elokuvaa edeltävät puheet pidetään suomeksi ja englanniksi. 

 

Jos tarvitset tarkempia tietoja tapahtumatilan esteettömyydestä, voit olla yhteydessä tilan yhteyshenkilöön.

Yhteishenkilön nimi: Nova & Elina

Yhteyshenkilön email: events.qaareva@gmail.com

Tavoitettavissa myös Instagramista:@qaareva

  • 19.6.2024 klo 20-21:30
Elokuvateatteri Riviera, Punavuori

Telakkakatu 7

Qaareva ry

Järjestäjän nettisivut
  • Instagram
ElokuvaEsteetönK-18

5€

Osta liput

Englanti

Tapahtuma on esteetön