Koditon, muttei identeetitön – sateenkaareva asunnottomuus

Pride-liike on syntynyt heikoimmassa asemassa olevien kapinasta. Joka viides sateenkaari-ihminen kokee asunnottomuutta tai sen uhkaa. Tilanteesta haavoittavan tekee, että kodin menettämisen lisäksi ihminen joutuu monesti piilottamaan myös identiteettinsä. Voisiko sateenkaareva identiteetti olla näkyvä ja positiivinen voimavara? Tapahtumassa kuullaan kokemusasiantuntijan puheenvuoro, jonka jälkeen jatketaan yhteistä keskustelua kohtaamisesta ja kohtaamattomuudesta. Tapahtuma järjestetään yhdessä VVA ry:n kanssa ja on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

The Pride movement was born out of the rebellion of the most disadvantaged people. One in five LGBTQ+ people experience or are at risk of homelessness. The situation is vulnerable because, in addition to losing home, people often have to hide their identity. Could LGBTQ+ identity be a resource? How can others help make it visible? This event includes a performance by an expert by experience and a joint discussion on how to support LGBTQ+ people in homelessness. It is organized in cooperation with VVA ry and is open to everyone interested in this topic. We serve coffee and snacks.

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja? Ei, tilan läheisyydessä on työmaa.

 

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä

 

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva. Kyllä

 

Onko sisäänkäynti esteetön? Sisäänkäynnin yhteydessä on korkeahko kynnys. Eteistilassa on viisi porrasta ja kääntyminen portaisiin päin on jyrkkä. Varsinaiseen toimitilaan tultaessa on matala kynnys. Painavahkon oven kanssa on mahdollista saada apua.

 

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi? Kyllä

 

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste? Ei, tapahtumassa ei ole äänentoistoa.

 

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc? Wc ei täytä esteettömyyden vaatimuksia tilavuudeltaan.

 

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa: Sari Rantaniemi (sateenkaari.ikkuna@gmail.com)

 

Seuraa julkaisijaa Sateenkaari-ikkuna ry somessa

  • Instagram
  • Facebook
  • 8.6.2023 klo 14:30
Vepa - Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan keskus - VVA ry

Ratamestarinkatu 6, 00520 Helsinki

Sateenkaari-ikkuna ry

LuentoHengailu tai oleskeluKaikilleNäytelmäTyöpajaHelsinki Pride 2023

Maksuton / Free

Suomi