Myytit nurin – Näkyvätkö sateenkaaren värit työelämässä?

Tervetuloa palkansaajien keskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kaikille avoimeen työelämäseminaariin keskiviikkona 28.6. kello 10.30–12 Helsingin Klaus K -hotellin Rake-salissa (Erottajankatu 4C, 3. kerros). Ennen seminaaria on tarjolla vegaanista aamiaista kello 10 alkaen.

Seminaarissa etsitään vastauksia muun muassa siihen, voiko työpaikalla tapahtuvaan syrjintään puuttua tehokkaasti ja onko sateenkaariperheillä samanlaiset oikeudet työelämässä kuin muilla perheillä. Näitä kysymyksiä pohtivat

 • Tiina-Emilia Kaunisto, Monimuotoiset perheet -verkoston työelämän erityisasiantuntija
 • Pekka Rantala, Setan hallituksen puheenjohtaja
 • Kristina Stenman, yhdenvertaisuusvaltuutettu
 • Terhi Uusitalo, Postin vastuullisuuspäällikkö
 • Iina Vilén, Varman henkilöstöyhdistyksen varapuheenjohtaja

Paneelikeskustelun juontaa Ammattiliitto Jytyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara.

Tilaisuutemme on esteetön ja noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Esteetön sisäänkäynti löytyy osoitteesta Bulevardi 2-4. Otathan huomioon myös hajusteyliherkät – suosittelemme välttämään voimakkaiden tuoksujen käyttöä tilaisuudessa. Ruokahävikin vähentämiseksi arvostamme ennakkoilmoittautumista, mutta olet tervetullut mukaan paikalle myös hetken mielijohteesta.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/ep/myytit-nurin

Seminaaria voi seurata myös järjestöjen Facebook-kanavilla ja Youtuben SAKtuubi-kanavalla.
Seminaari SAK:n nettisivuilla: https://www.sak.fi/ajankohtaista/tapahtumat/myytit-nurin-nakyvatko-sateenkaaren-varit-tyoelamassa

 

Are all colours of the rainbow visible in working life?

Welcome to the working life seminar on Wednesday, June 28 from 10:30 to 12:00. The seminar is open to all and it is held in Rake hall of Helsinki’s Klaus K hotel (Erottajankatu 4C, 3rd floor, accessible entry at Bulevardi 2-4). Before the seminar, a vegan breakfast is available from 10 o’clock.

The seminar seeks answers to, among other topics, whether discrimination in the workplace can be tackled effectively and whether rainbow families have the same rights in working life as other families.

These panelists of the seminar are: 

 • Tiina-Emilia Kaunisto, Monimuotoiset perheet – Diverse Families network
 • Pekka Rantala, Seta – LGBTI Rights in Finland
 • Kristina Stenman, Non-Discrimination Ombudsman
 • Terhi Uusitalo, Posti Group
 • Iina Vilén, Varma personnel association

Register here: https://link.webropol.com/ep/myytit-nurin

The seminar is provided by the national labour confederations of Finland: SAK, Akava and STTK. You can also follow the seminar on the Facebook pages of the organisations and on YouTube’s SAKtuubi channel.

 

Saapuminen ja sisäänkäynti

Hotelli Klaus K:lla ei ole omaa parkkipaikkaa. Hotellin läheisyydessä on maksullinen pysäköintihalli Aimo Park Iso-Erottaja. Pysäköintihallista on esteetön kulku Bulevardille ja sisäänkäynti on Klaus K:n pääsisäänkäynnin vieressä. Pysäköintihallissa on esteettömiä autopaikkoja. Löydät tarkemmat tiedot pysäköintihallista Aimo Parkin verkkosivuilta: https://www.aimopark.fi/kaupungit/helsinki/iso-erottaja/

Saattoliikenteellä on tilaa pysähtyä hotellin edustalla.

Hotellin pääsisäänkäynti on suoraan kadulle ja sisäänkäynnin edessä on yleinen jalankulkuväylä, joka on pinnaltaan kova ja tasainen (kts. kuva 1). Pääsisäänkäynnillä on 4–5 cm korkea kynnys (kts. kuva 2). Pääsisäänkäynnin ovissa on sähköinen avausmekanismi, joka toimii liiketunnistimella. Kadulta katsottuna pääsisäänkäynnin oikealla puolella on myös toinen sisäänkäynti, jossa on myös kynnys ja ovet ovat manuaalisesti avattavat. Erottajankadun sisäänkäynnin yhteydessä on portaita. 

Kuva 1.

 

Kuva 2.

 

Sisätilat ja kulkeminen

Sisäänkäyntikerroksessa on Pride Housen info sekä hotellin vastaanotto, joista saa tietoa tilojen esteettömyydestä sekä apua tiloissa kulkemiseen. 

Sisäänkäynnistä katsottuna aulan vasemmassa reunassa sijaitsee hissi. Hissi on 110 cm leveä ja 190 cm pitkä (kts. kuva 3). Wintti-kokoustilaan vie erillinen hissi, joka on 140 cm leveä ja 140 cm pitkä (kts. kuva 4).  

Kaikkiin kerroksiin on hissiyhteys, mutta Stage 1, 2 ja 3 -tiloihin sekä Sky Terrace -kattoterassille on kulku kerrostasanteelta erillisiä portaita pitkin. Alla kokoustilojen tarkemmat esteettömyystiedot.  

Majoituskerroksissa kokoustiloihin johtavat kulkuväylät ovat kokolattiamattoa ja kulkuväylillä on loivia nousuja.  

Hotellin tiloissa ei ole induktiosilmukoita.

 

Kuva 3.

Kuva 4.

 

Rake-Saliin on esteetön kulku 3. kerroksen majoitustilan käytäviä pitkin. Rake-salin sisäänkäynnin edustalla käytävän leveys on n. 120 cm (kts. kuva 9) . Oviaukko on n. 80 cm leveä ja kun levike avataan, tulee oviaukon leveydeksi n. 110 cm. 

Rake-Salin sisäänkäynnistä laskeudutaan itse kokoustilaan luiskaa pitkin, joka on suosituksia hiukan jyrkempi (suositus 8 %, luiskan kaltevuus 12 %, kts. kuva 10).

Kuva 9.

Kuva 10.

 

Esteettömät wc:t

Yleisissä tiloissa on kaksi esteetöntä wc:tä, toinen Klaus K Dinen yhteydessä ja toinen Loungen yhteydessä.

 

Esteetön wc Klaus K Dinen yhteydessä

Yleisiin wc-tiloihin johtaa raskas ovi. Saavuttaessa tilaan, on esteettömän wc:n ovi keskimmäinen. 

Ovelta katsottuna wc-istuimen vasemmalla puolella ei ole siirtymistilaa, sillä altaan ja wc-istuimen väli on n. 50 cm. Wc-istuimen oikealla puolella ei ole vapaata tilaa siirtymiseen. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa (kts. kuva 12).

Kuva 12.


 

Esteetön wc Loungen yhteydessä

Yleisiin wc-tiloihin johtaa 2-osainen heiluriovi. Kun molemmat ovet ovat auki, oviaukon leveys on n. 120 cm. Esteetön wc sijaitsee tilan perällä.

Wc-istuimen vasemmalla puolella on n. 100 cm vapaata tilaa ja oikealla n. 95 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa (kts. kuva 13). 

Kuva 13.

 • 28.6.2023 klo 10:30-12
Klaus K - Rake Sali

SAK

Järjestäjän nettisivut
SeminaariHelsinki Pride 2023Pride House

Maksuton / Free

Suomi, Englanti