Nuorten Pride House 2024 – 13-25-vuotiaille

Nuorten Pride House on nuorten kohtaamispaikka Vallilan Fredriksbergissä, jossa on viikon aikana monipuolisesti ohjelmaa kaikille sateenkaareville 13-25-vuotiaille kävijöille.

Kaikkeen Nuorten Pride toimintaan osallistuminen on aina vapaaehtoista ja ilmaista. Voit saapua Nuorten Pride Houseen yksin, tai yhdessä ystävien kanssa. Voit saapua paikan päälle ihan vain hengailemaan ja halutessasi osallistumaan Nuorten Pride Housessa järjestettäviin monipuolisiin ohjelmiin, joita järjestämme yhdessä erilaisten ohjelmatoimijoiden kanssa.

 

Nuorten Pride House on auki pride-viikon maanantaista 24.06.2024 – perjantaihin 28.06.2024 joka päivä klo 14-20.

 

NUORTEN PRIDE HOUSEN OHJELMA 2024

 

Maanantai 24.6.

Klo 14-20: Helsingin Kaupunki & Väestöliitto: PÖYTÄROOLIPELIHAHMON LUONTI PAJA (K13-17)

Klo 15-16: Helsinki Pride Yhteisö: NUORTEN PRIDEHOUSEN AVAJAISET (K13-25)

Klo 16-18: Helsingin Kaupunki/Liikuntapalvelut: UNELMIEN LIIKUNTAPISTE (K13-25)

Klo 16-17: Pauliina Aladin ja työryhmä yhteistyössä Sense of Belonging -hankkeen kanssa: PAREMMAN HUOMISEN INSTALLAATIO (K13-25)

Klo 16:15-19:30: Helsinki Pride Yhteisö: ANIME PRIDE WEEK CLUB (K13-25)

Klo 17-20: Kallio Rolling Rainbow: OPEN SKATE (K16-25)

 

Tiistai 25.6.

Klo 14-20: Helsingin Kaupunki & Väestöliitto: TULE PELAAMAAN PÖYTÄROOLIPELEJÄ (K13-17)

Klo 14-18: IrisHelsinki: IRISHELSINKI POP UPS  (K13-25)

Klo 14:30-19:30: Helsingin Kaupungin Nuorisopalvelut/ Pelitalo Sture: SATEENKAAREVAA PELAAMISTA: GAYMERS’ NIGHT (K13-25)

Klo 16-20: Helsinki Missio/ Nuorten Kriisipiste: NUORTEN KRIISIPISTE: WALK IN (K13-25)

Klo 16-19: Helsinki Pride Yhteisö: CRAFT AND CHILL – TAITEILUA KUTISTEMUOVILLA (K16-25)

 

Keskiviikko 26.6.

Klo 14-20: Sukupuolen moninaisuus varana -hanke (THL): VOIMAVARAKARTTOJEN WALK-IN ASKARTELUPAJA (K13-25)

Klo 14-16:30: Helsinki Pride Yhteisö: LYHYTELOKUVAILTAPÄIVÄ (K13-25)

Klo 14:30-19:30: Helsingin Kaupungin Nuorisopalvelut/ Pelitalo Sture SATEENKAAREVAA PELAAMISTA: GAYMERS’ NIGHT  (k13-25)

Klo 15-17: Helsinki Pride Yhteisö: OMAN ELÄMÄN LAUTAPELI VISIONÄÄRI -PAJA (K13-17)

Klo 16-20: Helsinki Missio/ Nuorten Kriisipiste: NUORTEN KRIISIPISTE WALK IN (K13-25)

Klo 17-20: Osallisuuden aika Ry: SISÄPIKNIK & MOCKTAIL-TYÖPAJA (K13-25)

Klo 17-18: Helsingin Kaupunginkirjasto: SATEENKAAREVA KIRJAVINKKAUS (K13-25)

 

Torstai 27.6.

Klo 14-20: Helsingin Kaupungin Nuorisopalvelut: LIPPUPAJA (k13-25)

Klo 14-18: IrisHelsinki: IRISHELSINKI POP UPS (K13-25)

Klo 14:30-19:30: Helsingin Kaupungin Nuorisopalvelut/ Pelitalo Sture: SATEENKAAREVAA PELAAMISTA: GAYMERS’ NIGHT (K13-25)

Klo 16-20: Helsinki Missio/ Nuorten Kriisipiste: NUORTEN KRIISIPISTE WALK IN (K13-25)

Klo 17-19: Generation Equality Nuortenryhmä & Setan Nuorisotoimikunta: ONLINE KAPINA – TYÖPAJA VERKKOAKTIVISMISTA (K15-25)

 

Perjantai 28.6.

Klo 14-18: Helsingin Kaupunki/Liikuntapalvelut: UNELMIEN LIIKUNTAPISTE (K13-25)

Klo 14-20: Helsingin Kaupungin Nuorisopalvelut: PÄÄHINEPAJA (K13-25)

Klo 15-20: Sukupuolen Moninaisuuden Osaamiskeskus SETA Ry: POP UP -VASTAANOTTO TRANSNUORILLE (K13-25)

Klo 16-20: Helsinki Missio/ Nuorten Kriisipiste: NUORTEN KRIISIPISTE WALK IN (K13-25)

Klo 16-19: Helsinki Pride Yhteisö: CRAFT AND CHILL – KORUPAJA (K13-25)

 

Lisätietoa Nuorten Pride Housen ohjelmista löydät ohjelmakalenterista ohjelmien ilmoituksista. Löydät Nuorten Pride ohjelmat valitsemalla avainsanan: ”Nuorten Pride (K13-25)” ohjelmakalenterissa, osoitteessa: https://pride.fi/tapahtumat/ 

 

Huomioithan, että Nuorten Pride Houseen voivat saapua ikärajoitteen ulkopuolelta vain henkilökohtaiset avustajat.  Kävijöiden huoltajilla ja muilla yli 25-vuotiailla ei valitettavasti ole pääsyä Nuorten Pride Houseen. Yli 25-vuotiaille järjestetään ohjelmaa Hobo Hotellissa järjestettävässä Pride Housessa, josta löydät lisätietoa täältä: https://pride.fi/helsinki-pride-2024/pride-house-2024/

 

Toimimme aina turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti ja Nuorten Pride Housessa on paikalla nuoriso-ohjaajia, sekä järjestyksenvalvojia huolehtimassa kävijöiden turvallisuudesta.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kulkuyhteydet

Nuorten Pride House sijaitsee osoitteessa Konepajankuja 3, 00510 Helsinki. Tapahtumapaikalle on matkaa Sörnäisten metroasemalta 900 m, Pasilan juna-asemalta 1,1 km ja läheisimmiltä raitiovaunu- ja bussipysäkeiltä 50 m.
Raitiovaunu 9 ja bussit 500 ja 510, Pysäkit: Sturenkatu H0654, Sturenkatu H0655.

Tapahtumapaikan lähellä ei ole autopaikkoja.

Saattoliikenteen pysähdyspaikka sijaitsee esteettömän sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä osoitteessa Konepajankuja 3. Kulkureitit tontin rajalta sisäänkäynnille ovat helposti havaittavia, pinnaltaan tasaisia, kovia ja luistamattomia.
Kulkureittien leveys on vähintään 2 m eikä kulkureiteillä ole esteitä.

Konepajankujalta sisäänkäynnille johtaa loiva ja vähintään 2 m leveä luiska, jonka molemmin puolin on käsijohteet.

Tapahtumapaikan sisäänkäynti

Sisäänkäyntiä ei ole katettu. Sisäänkäynnin edessä on yksi porras ja sen oheen on rakennettu loiva luiska, jonka leveys on vähintään 1,2 m. Luiskan kummallakaan puolella ei ole käsijohdetta.

Sisäänkäyntitasanne on leveydeltään vähintään 1,2 m ja pituudeltaan vähintään 1,5 m.
Ulko-ovi aukeaa suuresta painikkeesta, joka sijaitsee oven vasemmalla puolella noin 1 m korkeudella. Oven vapaa leveys on vähintään 85 cm ja kynnyksen korkeus on enintään 2 cm.
Ulko-ovi ei avaudu suoraan luiskan eteen.

Tuulikaapin ovi avautuu myös suuresta painikkeesta, joka sijaitsee n. 1 m:n korkeudella oven vasemmalla puolella. Tuulikaapin ovi avautuu sisälle tuulikaappiin, mutta se on tarpeeksi tilava pyörällisillä apuvälineillä kulkemiseen. Sekä ulko- että tuulikaapin ovet avautuvat oikealle ulospäin. Ovien avauspuolella on vähintään 40 cm leveä vapaa tila. Tuulikaapin lasiseinissä on noin 1,5 m:n korkeudella lasista selvästi erottuvat havaintomerkit.

Tapahtumapaikan sisätilat
Nuorten Pride House koostuu katutasossa olevasta isosta aulatilasta ja erillisestä hiljaisemmasta tilasta, sekä viidestä toisessa kerroksessa sijaitsevasta työpajatilasta.
Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa. Kaikissa tiloissa on hyvä ilmanvaihto.

Sisätiloissa kulkeminen
Aulassa kulkuväylien leveys on vähintään 1,5 m, eikä kulkuväyliä ole kavennettu kalusteilla tms. Työpajatioissa kulkuväylien leveys on vähintään 1,2 m.
Tiloissa on myös selkä- ja käsinojallisia istuimia levähtämistä varten.

Rakennuksessa on käytössä vähintään 8 hengen standardihissi. Hissin käyttöön tarvitsee työntekijän apua, sillä se sijaitsee rakennuksen osassa, johon tarvitsee kulkuluvan.
Aulasta on kulku toisen kerroksen työpajatiloihin kierreportailla. Portaissa on käsijohde molemmilla puolilla. Porrasaskelmien reuna ei ole merkitty tummuuskontrastilla.

Hiljaisemman tilan sekä työpajatilojen lattiat ovat osittain kokolattiamattoa.Hätätilanteessa käytettävät poistumisreitit ovat opastettuja ja valaistuja.

WC-tilat
Aulassa ja hiljaisemmassa tilassa on määräykset täyttävät esteettömät wc:t. Esteetön kulku wc-tilaan on opastettu. Toisessa kerroksessa ei ole yleisö-wc:tä.
Aulatilassa on esteettömän wc:n lisäksi kaksi sukupuolineutraalia wc-tilaa, joissa on kummassakin kolme yksittäistä wc-koppia. Wc-tiloissa ei ole pisuaareja.
Kaikkien wc-tilojen ovilla on alle 2 cm kynnykset.

Aistiesteettömyys

Työpajatiloissa ja aulassa voi olla ohjelmasta riippuen erilaisia aistiärsykkeitä
Kaikissa tiloissa on säädettävä valaistus. Valaistus on tasainen ja häikäisemätön. Lisäksi tiloihin tulee ikkunoista luonnonvaloa. Aulatilassa on heijastettu valkokankaalle liikkuvaa kuvaa.

Tilojen somisteissa on käytetty voimakkaita värejä. Ohjeistamme työntekijöitä välttämään voimakkaita hajusteita. Työpajoissa saatetaan käyttää materiaaleja, kuten erilaisia maaleja, joista voi aiheutua hajuärsykkeitä. Aulatilassa on tapahtuman aikana erilaisia ääniä, kuten musiikkia, esityksiä ja puheensorinaa. Taustamelua aiheuttaa myös tilan ilmastointi. Hiljaisemmassa tilassa on vähemmän aistiärsykkeitä. Tilassa ei esimerkiksi ole taustamusiikkia tai liikkuvaa kuvaa. Hiljaisemmassa tilassa ääntä voi tulla puheensorinasta.

Kaikissa tiloissa on käytetty vaimentavia pintoja ja materiaaleja kaikuvuudesta johtuvan melun vähentämiseksi. Nuorten Pride Housella on 4 kpl kuulosuojaimia, joita voi lainata. Varauduthan tarvittaessa omilla kuulosuojaimilla tai korvatulpilla.

Tapahtuman sisältö

Tapahtuma on maksuton, eikä tapahtumaan ole ennakkoilmoittautumista. Tapahtumaan ei ole mahdollista osallistua etäyhteydellä. Tapahtumaan ei ole järjestetty kirjoitus-/viittomakielen tulkkausta eikä muita tulkkauksia. Tilaisuuden puheenvuoroissa ja esityksissä käytetään mikrofonia. Tapahtumassa näytettävissä videoissa ei ole kielensisäistä tekstitystä eikä kuvailutulkkausta. Tapahtuman materiaalit ja ohjeistukset ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Niitä ei ole saatavilla pistekirjoituksella. Tapahtumassa ei ole yleisavustajaa.

Työntekijät ovat valmistautuneet opastamaan tarvittaessa.

Esteettömyyteen liittyvät kysymykset voi esittää Helsinki Pride -yhteisön työntekijälle: Luna Goc, puh. 044 493 2099, luna@pride.fi

Työntekijät ovat tunnistettavissa järjestävien organisaatioiden (Helsinki Pride -yhteisö ja Helsingin Kaupunki) t-paidoista sekä nimikylteistä.

Ohjelmanjärjestäjiä on ohjeistettu kommunikoimaan mahdolliset sisältövaroitukset. Nuorten Pride -viikosta on mahdollista antaa palautetta verkkolomakkeella. Työntekijöille voi myös esittää palautetta henkilökohtaisesti.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka ovat laitettu esille useaan paikkaan Nuorten Pride Housessa. Jos tapahtumassa esiintyy syrjintää tai häirintää, pyydämme ilmoittamaan siitä työntekijöille.

Häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Helsinki Pride -yhteisön työntekijä Enni Happonen, puh. 044 779 9744, enni@pride.fi ja Helsingin Nuorisopalveluiden työntekijä Mona Huczkowski, puh. 040 334 7443, mona.huczkowski@hel.fi

Tapahtumassa on turvallisuuden takaamiseksi järjestyksenvalvonta. Järjestyksenvalvoja tarkistaa osallistujien laukut ovella.

  • 24.-28.6.2024 klo 14-20
Nuorten Pride House

Fredriksberg 

Konepajankuja 3

00510 Helsinki

Helsinki Pride Yhteisö

Järjestäjän nettisivut
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
MuutEsteetönNuorten Pride (K13–25)
Tapahtuma on maksuton

Suomi, Englanti, Ruotsi

Nuorten Pride House on esteetön.