Paneelikeskustelu: ”Miten tehdä terveydenhuollosta inklusiivisempaa?”

Sateenkaari-ihmisten psyykkisesti ja fyysisesti sairastumisen riski on suurentunut niin lapsissa, nuorissa kuin aikuisissakin. Yksi merkittävä syy on vähemmistöstressi, jonka on todettu olevan yhteydessä moniin terveysongelmiin. Vähemmistöstressistä johtuen moni myös jättää hakeutumatta hoitoon ajoissa, koska kokee terveyspalvelut syrjiviksi. Tapahtumassa Terveystalon asiantuntijat ja johto keräävät palautetta sateenkaariväestön kokemuksista terveydenhuollossa ja keskustelevat, kuinka terveyspalveluita tulisi kehittää inklusiivisemmiksi.

Paneelissa on mukana myös THL:n asiantuntija Sukupuolen moninaisuus voimavarana -hankkeesta. Keskusteluun voi osallistua paikan päällä Pride housessa tai lähettää anonyymisti palautetta ja kysymyksiä panelisteille ennakkoon Terveystalon verkkosivuilla: https://www.terveystalo.com/pride.

Keskustelu on klo 10.30-11.30

 

Panel discussion: “How to increase inclusiveness in health care”

The risk of mental and physical illness among the LGBTQ community is increased in children, adolescents, and adults. One major cause is minority stress, which has been linked to many health problems. Minority stress can also lead to not seeking timely treatment because of the perception of healthcare services as discriminatory. At the event, experts, and management from Terveystalo will gather feedback on the experiences of the LGBTQ community in healthcare and discuss how to make health services more inclusive.

The panel will also include a THL expert from the Sukupuolen moninaisuus voimavarana (Gender diversity as an asset) project. You can participate in the discussion at the Pride House or send anonymous feedback and questions to the panelists in advance on Terveystalo’s website: https://www.terveystalo.com/pride.

The discussion is from 10.30 to 11.30

Saapuminen ja sisäänkäynti

Hotelli Klaus K:lla ei ole omaa parkkipaikkaa. Hotellin läheisyydessä on maksullinen pysäköintihalli Aimo Park Iso-Erottaja. Pysäköintihallista on esteetön kulku Bulevardille ja sisäänkäynti on Klaus K:n pääsisäänkäynnin vieressä. Pysäköintihallissa on esteettömiä autopaikkoja. Löydät tarkemmat tiedot pysäköintihallista Aimo Parkin verkkosivuilta: https://www.aimopark.fi/kaupungit/helsinki/iso-erottaja/

Saattoliikenteellä on tilaa pysähtyä hotellin edustalla.

Hotellin pääsisäänkäynti on suoraan kadulle ja sisäänkäynnin edessä on yleinen jalankulkuväylä, joka on pinnaltaan kova ja tasainen (kts. kuva 1). Pääsisäänkäynnillä on 4–5 cm korkea kynnys (kts. kuva 2). Pääsisäänkäynnin ovissa on sähköinen avausmekanismi, joka toimii liiketunnistimella. Kadulta katsottuna pääsisäänkäynnin oikealla puolella on myös toinen sisäänkäynti, jossa on myös kynnys ja ovet ovat manuaalisesti avattavat. Erottajankadun sisäänkäynnin yhteydessä on portaita. 

Kuva 1.

 

Kuva 2.

 

Sisätilat ja kulkeminen

Sisäänkäyntikerroksessa on Pride Housen info sekä hotellin vastaanotto, joista saa tietoa tilojen esteettömyydestä sekä apua tiloissa kulkemiseen. 

Sisäänkäynnistä katsottuna aulan vasemmassa reunassa sijaitsee hissi. Hissi on 110 cm leveä ja 190 cm pitkä (kts. kuva 3). Wintti-kokoustilaan vie erillinen hissi, joka on 140 cm leveä ja 140 cm pitkä (kts. kuva 4).  

Kaikkiin kerroksiin on hissiyhteys, mutta Stage 1, 2 ja 3 -tiloihin sekä Sky Terrace -kattoterassille on kulku kerrostasanteelta erillisiä portaita pitkin. Alla kokoustilojen tarkemmat esteettömyystiedot.  

Majoituskerroksissa kokoustiloihin johtavat kulkuväylät ovat kokolattiamattoa ja kulkuväylillä on loivia nousuja.  

Hotellin tiloissa ei ole induktiosilmukoita.

 

Kuva 3.

Kuva 4.

 

Rake-Saliin on esteetön kulku 3. kerroksen majoitustilan käytäviä pitkin. Rake-salin sisäänkäynnin edustalla käytävän leveys on n. 120 cm (kts. kuva 9) . Oviaukko on n. 80 cm leveä ja kun levike avataan, tulee oviaukon leveydeksi n. 110 cm. 

Rake-Salin sisäänkäynnistä laskeudutaan itse kokoustilaan luiskaa pitkin, joka on suosituksia hiukan jyrkempi (suositus 8 %, luiskan kaltevuus 12 %, kts. kuva 10).

Kuva 9.

Kuva 10.

 

Esteettömät wc:t

Yleisissä tiloissa on kaksi esteetöntä wc:tä, toinen Klaus K Dinen yhteydessä ja toinen Loungen yhteydessä.

 

Esteetön wc Klaus K Dinen yhteydessä

Yleisiin wc-tiloihin johtaa raskas ovi. Saavuttaessa tilaan, on esteettömän wc:n ovi keskimmäinen. 

Ovelta katsottuna wc-istuimen vasemmalla puolella ei ole siirtymistilaa, sillä altaan ja wc-istuimen väli on n. 50 cm. Wc-istuimen oikealla puolella ei ole vapaata tilaa siirtymiseen. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa (kts. kuva 12).

Kuva 12.


 

Esteetön wc Loungen yhteydessä

Yleisiin wc-tiloihin johtaa 2-osainen heiluriovi. Kun molemmat ovet ovat auki, oviaukon leveys on n. 120 cm. Esteetön wc sijaitsee tilan perällä.

Wc-istuimen vasemmalla puolella on n. 100 cm vapaata tilaa ja oikealla n. 95 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa (kts. kuva 13). 

Kuva 13.

  • 30.6.2023 klo 10-12
Klaus K - Rake Sali

Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki

Terveystalo

Järjestäjän nettisivut
Keskustelupiiri- tai paneeliLuentoHelsinki Pride 2023Pride House

Maksuton / Free

Suomi