Pelosta vapauteen: LHBTQIA-vihan kohtaaminen kouluissa

Historiallisesti koulu on vastuussa sellaisen mallin antamisesta, joka tuottaa (ja toisintaa) monenlaisia eroja ja erotteluja sekä epätasa-arvoa ympäri maailmaa erilaisissa yhteiskunnissa. Kiusaaminen loukkaa ihmisoikeuksien rajoja aiheuttaen monenlaisia haittoja koulutukselle ja yhteiskunnan kehitykselle. Miten voimme rakentaa koulun, jossa kaikki tuntevat olonsa tervetulleeksi eikä väkivallalle ole sijaa? Mitä mahdollisia strategioita voimme ottaa käyttöön, jotta monimuotoisuutta arvostettaisiin ja kunnioiteträtaisiin koulussa? Tätä työpajaa/keskustelua ohjaa Luis Hult, myös tunnettu nimellä Friday, the Professor. Hän on dynaaminen henkilö, joka toimii monessa roolissa – opettajana, drag queenina, DJ:nä ja ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Luisilla on kemian tutkinto ja hän on kasvatustieteiden maisteri. Vaikka hänen akateeminen taustansa on luonnontieteissä, erityisesti kemiassa, hänen tiensä johti ihmisoikeuskasvatuksen suuntaan maisteriopintojen aikana. Sen sijaan, että olisi käsitellyt ongelmaa vain paikallisesti, Friday, the Professor huomasi maailmanlaajuisen ihmisoikeuksien lukutaidottomuuden laajuuden, erityisesti LHBTQIAI+-asioissa. Tämä sai hänet toimimaan: järjestämään koulutuksia opettajille ja opiskelijoille. Sao Paulon LHBTQIA+-paraatin erityistunnustuksen vuonna 2017 merkittävistä ansioistaan koulutuksessa, erityisesti sen johdosta, että saapui kouluun opettamaan dragissa 17. toukokuuta, kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.fridaytheprofessor.com/event-details/from-fear-to-freedom-confronting-lgbtqphobia-at-schools

1) Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja?
Kyllä.

2) Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla?
Kaksi esteetöntä parkkipaikkaa sijaitsevat ulkona yli 10 metrin päässä sisäänkäynnistä. Parkkipaikkojen leveys on vähintään 3,6 metriä. Saattoliikennealue sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä, tarjoten helpon pääsyn jalkakäytävälle.

3) Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva.
Reitti sisäänkäynnille on tasainen, riittävän leveä ja valaistu, ja siinä käytetään liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

4) Onko sisäänkäynti esteetön?
Sisäänkäynti on vaikea havaita, mutta se on valaistu. Sisäänkäyntiin liittyvät ovet ovat vaikeasti havaittavissa. Oven ulkopuolella on riittävästi tilaa liikkumiseen, esimerkiksi pyörätuolilla. Ovi avautuu automaattisesti liiketunnistimen avulla.

5) Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi?
Kyllä.

6) Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste?
Palvelupisteessä on kiinteä induktiosilmukka asiakaspalvelutiskillä, luentosalissa ja auditoriossa.

7) Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc?
Kyllä.

8) Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa)
Ei.

9) Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa:
Kari Lämsä / kari.lamsa@hel.fi  • 26.6.2024 klo 18-20
Keskuskirjasto Oodi

Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Friday the Professor

Luennot ja paneelitKaikille
Tapahtuma on maksuton

Englanti