Sateenkaariperheet x HAM – Näyttelyvierailu ja taidepaja 0–3-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen

Pride-kuukauden aikana sateenkaariperheillä on mahdollisuus osallistua näyttelyvierailulle sekä taidepajaan HAM Helsingin taidemuseossa tiistai-iltapäivisin 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6. Iltapäivän ohjelma vaihtelee ikäryhmän mukaan ja toiminta on mietitty ikäkauteen sopivaksi.

0-3-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen suunnatulla näyttelyvierailulla tutustumme Kevätlaitumelle-näyttelyyn, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa värikkääseen ja elämykselliseen maailmaan. Näyttelyarkkitehtuuri on suunniteltu erityisesti lasten mittakaavaan sopivaksi ja tarinalliset teokset herättelevät mielikuvitusta. Moniaistisessa taidepajassa lapset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti erilaisilla syötävillä väreillä.

Tapahtuma on maksuton.

Ennakkoilmoittautuminen lomakkeella osoitteessa q.surveypal.com/Sateenkaariperheet-HAM  Jokaiseen työpajaan mahtuu mukaan n. 10 perhettä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä perheittäin.

Tapahtumassa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita: sateenkaariperheet.fi/yhdenvertaisuus.

Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry yhteistyössä HAM Helsingin Taidemuseon kanssa. Taidepajat ohjaa HAMin työntekijät ja mukana on Sateenkaariperheet yhdistyksen vapaaehtoisia.

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus.

 

Sateenkaariperheet x HAM – Exhibition visit and art workshop to 0-3-year-olds and their parents

During Pride month, rainbow families can participate in an exhibition visit and an art workshop at HAM Helsinki Art Museum on Tuesday afternoons June 6, June 13, June 20 and June 27. The afternoon program varies according to the children’s age group and the activities have been thought out to be suitable for the age period.

With a visit to the exhibition aimed at 0–3-year-olds and their parents, we get to know the To spring Pasture exhibition, which offers fairy tale-like elements and story-based imaginary content that connect the works of the exhibition’s six artists. Based on the Bäcksbacka collections, the exhibition will be experienced without shoes, and the exhibition architecture is entirely scaled to a child’s size. In the multi-sensory art workshop, children get to express themselves pictorially with different edible colors.

The event is free of charge.

Pre-registration by form at q.surveypal.com/Sateenkaariperheet-HAM Each workshop can accommodate approx. 10 families. Places are filled in order of registration by family.

The event follows Rainbow Families Association’s Safer Space principles: sateenkaariperheet.fi/en.

The event is organized by Finnish Rainbow Family Association in cooperation with HAM Helsinki Art Museum. The art workshops are guided by HAM employees and accompanied by Finnish Rainbow Family Association’s volunteers.

HAM Tennis Palace is fully accessible. In HAM visitor info you can find information including accessibility, arrival and childcare services: hamhelsinki.fi/en/for-visitors/#accessibility.

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja? Ei. Tennispalatsin välittömässä läheisyydessä ei ole esteetöntä pysäköintipaikkaa. Eteläisellä rautatiekadulla on maksullisia parkkipaikkoja.

Autoilijoille Kampin ostoskeskuksen yhteydessä on pysäköintihalli P-Kamppi, jonne ajetaan Olavinkadulta sekä P-CityForum, jonne ajetaan Simonkadulta, Jaakonkadulta (kääntyminen Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatiekadulta) ja Ruoholahdenkadulta.
Pysäköintihalleista on jalankulku Kampin ostoskeskukseen hisseillä.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin (Eteläinen Rautatiekatu 8) läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille erottuu selkeästi, on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Kyllä. Tennispalatsi on liikkumisesteetön. Reitti museon tiloihin: Museon sisäänkäynti, HAM-sali ja työpajatila ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä – helpoiten hissillä (C ja D). Eteläisen Rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Museon ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa.

Onko sisäänkäynti esteetön? Eteläiseen Rautatiekadun puoleinen sisäänkäynti Tennispalatsiin eli HAM:n pääsisäänkäynti ei ole esteetön.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Tapahtuman ohjaajat kuitenkin mielellään auttavat oven ja sisäänkäynnin kanssa isallistujia.

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi? Kyllä

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste? Kyllä. Tapahtumassa ei ole käytössä äänentoistojärjestelmää. Lippukassalla on induktiosilmukka, jonka saa pyydettäessä käyttöön sekä kuunteluapuväline. Opastetulle museokierrokselle on mahdollisuus varata käyttöön ääntä vahvistavat opasradiolaitteet. Laitteet varataan opasvarauksen yhteydessä.

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc? On. WC:t sijaitsevat museon sisätiloissa. Vessoja ei ole jaettu sukupuolen mukaan, vaan ne ovat vapaasti kaikkien käytössä. Esteetön WC on samassa kerroksessa kuin lippukassa (2. krs). Tarvitset oven avaamiseen koodin, jonka saat lippukassalta. Koodi löytyy myös pääsylippukuitista. Wc:n ovi avautuu painikkeesta painamalla ja sulkeutuu automaattisesti.

Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa)

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus. Hissit: Museon sisäänkäynti on Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee helpoiten hissillä (C ja D). Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Avustajat: Kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat pääsevät ilmaiseksi museoon. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita HAMiin. Lainattava pyörätuoli, lastenrattaat ja taittotuoleja: Yleisön lainattavissa on pyörätuoleja, rollaattori, lastenrattaita ja vauvan kantoreppu. Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten sekä mukana kannettavia taittotuoleja.

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa (julkaistaan nettisivuilla)

Emilia Metsä / vertaistoiminnan koordinaattori / Sateenkaariperheet ry / 050 465 4775 / vertaistoiminta(a)sateenkaariperheet.fi

  • 6.6.2023 klo 14-16
HAM taidepaja

HAM Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi, Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki.

Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.

Sateenkaariperheet ry ja HAM Helsingin taidemuseo

Järjestäjän nettisivut
PerheilleKaikilleTaidenäyttelyTyöpajaVertaistukiHelsinki Pride 2023

Ilmainen. Ilmoittautumislinkki:

Osta liput

Suomi