Sateenkaariperheet x HAM – Näyttelyvierailu ja taidepaja teini-ikäisille ja heidän vanhemmilleen

Pride-kuukauden aikana sateenkaariperheillä on mahdollisuus osallistua näyttelyvierailulle sekä taidepajaan HAM Helsingin taidemuseossa tiistai-iltapäivisin 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6. Iltapäivän ohjelma vaihtelee ikäryhmän mukaan ja toiminta on mietitty ikäkauteen sopivaksi.

Teini-ikäisille ja heidän vanhemmilleen suunnatulla näyttelyvierailulla tutustumme Helsinki Biennaali 2023: Uusia suuntia voi syntyä -näyttelyyn, jossa sukellamme meren syvyyksiin, löydämme aarteita joen pohjasta ja kuulemme saarella asuvien ihmisten tarinoita. Toista kertaa järjestettävän Helsinki Biennaalin teoksia löytyy tänä vuonna yhä enemmän myös mantereelta Vallisaaren lisäksi ja HAM on yksi näistä kohteista. Taidepajassa maalaamme merilevämaaleilla, tutkimme luonnonmateriaaleja mikroskoopilla ja teemme teoksia näyttelyn teemoista.

Tapahtuma on maksuton.

Ennakkoilmoittautuminen lomakkeella osoitteessa q.surveypal.com/Sateenkaariperheet-HAM Jokaiseen työpajaan mahtuu mukaan n. 10 perhettä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä perheittäin.

Tapahtumassa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita: sateenkaariperheet.fi/yhdenvertaisuus

Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry yhteistyössä HAM Helsingin Taidemuseon kanssa. Taidepajat ohjaa HAMin työntekijät ja mukana on Sateenkaariperheet yhdistyksen vapaaehtoisia.

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus

 

Sateenkaariperheet x HAM – Exhibition visit and art workshop to teenagers and their parents

During Pride month, rainbow families can participate in an exhibition visit and an art workshop at HAM Helsinki Art Museum on Tuesday afternoons June 6, June 13, June 20 and June 27. The afternoon program varies according to the children’s age group and the activities have been thought out to be suitable for the age period.

With a visit to the exhibition aimed at teenagers and their parents, we will get to know the Helsinki Biennale 2023 exhibition, where we will dive into the depths of the sea, find treasures from the bottom of the river and hear the stories of the people living on the island. In the art workshop, we paint with seaweed paints, examine natural materials under a microscope and make art pieces based on the themes of the exhibition.

Pre-registration by form at q.surveypal.com/Sateenkaariperheet-HAM by Each workshop can accommodate approx. 10 families. Places are filled in order of registration by family.

The event follows Rainbow Families Association’s Safer Space principles: sateenkaariperheet.fi/en.

The event is organized by Finnish Rainbow Family Association in cooperation with HAM Helsinki Art Museum. The art workshops are guided by HAM employees and accompanied by Finnish Rainbow Family Association’s volunteers.

HAM Tennis Palace is fully accessible. In HAM visitor info you can find information including accessibility, arrival and childcare services: hamhelsinki.fi/en/for-visitors/#accessibility

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja?

Ei. Tennispalatsin välittömässä läheisyydessä ei ole esteetöntä pysäköintipaikkaa. Eteläisellä rautatiekadulla on maksullisia parkkipaikkoja.

Autoilijoille Kampin ostoskeskuksen yhteydessä on pysäköintihalli P-Kamppi, jonne ajetaan Olavinkadulta sekä P-CityForum, jonne ajetaan Simonkadulta, Jaakonkadulta (kääntyminen Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatiekadulta) ja Ruoholahdenkadulta.
Pysäköintihalleista on jalankulku Kampin ostoskeskukseen hisseillä.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin (Eteläinen Rautatiekatu 8) läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille erottuu selkeästi, on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön?

Kyllä. Tennispalatsi on liikkumisesteetön. Reitti museon tiloihin: Museon sisäänkäynti, HAM-sali ja työpajatila ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä – helpoiten hissillä (C ja D). Eteläisen Rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Museon ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa.

Onko sisäänkäynti esteetön?

Eteläiseen Rautatiekadun puoleinen sisäänkäynti Tennispalatsiin eli HAM:n pääsisäänkäynti ei ole esteetön.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Tapahtuman ohjaajat kuitenkin mielellään auttavat oven ja sisäänkäynnin kanssa isallistujia.

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi?

Kyllä

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste?

Kyllä. Tapahtumassa ei ole käytössä äänentoistojärjestelmää. Lippukassalla on induktiosilmukka, jonka saa pyydettäessä käyttöön sekä kuunteluapuväline. Opastetulle museokierrokselle on mahdollisuus varata käyttöön ääntä vahvistavat opasradiolaitteet. Laitteet varataan opasvarauksen yhteydessä.

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc?

Kyllä. WC:t sijaitsevat museon sisätiloissa. Vessoja ei ole jaettu sukupuolen mukaan, vaan ne ovat vapaasti kaikkien käytössä. Esteetön WC on samassa kerroksessa kuin lippukassa (2. krs). Tarvitset oven avaamiseen koodin, jonka saat lippukassalta. Koodi löytyy myös pääsylippukuitista. Wc:n ovi avautuu painikkeesta painamalla ja sulkeutuu automaattisesti.

Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa)

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus. Hissit: Museon sisäänkäynti on Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee helpoiten hissillä (C ja D). Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Avustajat: Kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat pääsevät ilmaiseksi museoon. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita HAMiin. Lainattava pyörätuoli, lastenrattaat ja taittotuoleja: Yleisön lainattavissa on pyörätuoleja, rollaattori, lastenrattaita ja vauvan kantoreppu. Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten sekä mukana kannettavia taittotuoleja.

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa (julkaistaan nettisivuilla)

Emilia Metsä / vertaistoiminnan koordinaattori / Sateenkaariperheet ry / 050 465 4775 / vertaistoiminta(a)sateenkaariperheet.fi

  • 27.6.2023 klo 14-16
HAM taidepaja

HAM Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi, Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki.

Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.

Sateenkaariperheet ry ja HAM Helsingin taidemuseo

TaidenäyttelyHengailu tai oleskeluKaikillePerheilleTyöpajaHelsinki Pride 2023

Ilmainen. Ilmoittautumislinkki:

Osta liput

Suomi