Sateenkaariperheet x HAM – Perhekahvila

Perhekahvila on kohtaamispaikka kaikenlaisille sateenkaariperheille sekä sateenkaariperheestä haaveileville ja suunnittelijoille. Perhekahvilassa voit tutustua toisiin sateenkaariperheisiin rennon yhdessäolon, juttelun, kahvittelun ja lasten vapaan leikin merkeissä. Perhekahvilan aikana lasten ja aikuisten on yhdessä mahdollisuus taiteilla ja puuhata omatoimityöpajassa.

Tapahtuma on maksuton. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tapahtumassa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita: sateenkaariperheet.fi/yhdenvertaisuus.

Tapahtuman järjestää Sateenkaariperheet ry yhteistyössä HAM Helsingin Taidemuseon kanssa ja ohjaa vapaaehtoiset vertaisohjaajat.

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus.

Sateenkaariperheet ry muuttaa kesäkuun 2023 aikana uusiin toimitiloihin Kurvista Merihakaan. Muuton aikana 29.5.-25.6. välisenä aikana perhekahvilamme vierailee HAM Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa Kampissa sekä Museo Leikissä Espoon Tapiolassa! Tervetuloa perhekahvilaan kaiken ikäiset sekä kaikenmuotoiset perheet ja yhdistä siihen halutessasi vaikkapa museovierailu (aikuisten pääsyliput ei sisälly perhekahvilaan, mutta museot ovat ilmaisia alle 18-vuotiaille ja esim. museokortilla)!

 

Sateenkaariperheet x HAM – Family club


The family club is a meeting place for all rainbow families, as well as for people who are planning to start a family. Get to know other rainbow families in a casual hangout with a place to play for children and for adults to engage in a conversation. During the family club, children and adults have also the opportunity to make arts and crafts together at a pop-up-workshop.

The event is free of charge. No pre-registration needed.

The event follows Rainbow Families Association’s Safer Space principles: sateenkaariperheet.fi/en.

The event is organized by Finnish Rainbow Family Association in cooperation with HAM Helsinki Art Museum and guided by peer volunteers.

HAM Tennis Palace is fully accessible. In HAM visitor info you can find information including accessibility, arrival and childcare services: hamhelsinki.fi/en/for-visitors/#accessibility.

Sateenkaariperheet ry will move to new premises from Kurvi to ​​Merihaka during June 2023. During the move, between 29.5. to 25.6., our Tuesday family club visits HAM Helsinki Art Museum in Tennis Palace at Kamppi and The Museum Leikki in Espoo’s Tapiola! Families of all ages and shapes are welcome to the family clubs, and if you wish, also iclude a visit to the museum (admission for adults is not included in the family club, but museums have free addmission for children under 18 and with e.g. the Museum Card)!

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja? Ei. Tennispalatsin välittömässä läheisyydessä ei ole esteetöntä pysäköintipaikkaa. Eteläisellä rautatiekadulla on maksullisia parkkipaikkoja.

Autoilijoille Kampin ostoskeskuksen yhteydessä on pysäköintihalli P-Kamppi, jonne ajetaan Olavinkadulta sekä P-CityForum, jonne ajetaan Simonkadulta, Jaakonkadulta (kääntyminen Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatiekadulta) ja Ruoholahdenkadulta.
Pysäköintihalleista on jalankulku Kampin ostoskeskukseen hisseillä.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin (Eteläinen Rautatiekatu 8) läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille erottuu selkeästi, on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Kyllä. Tennispalatsi on liikkumisesteetön. Reitti museon tiloihin: Museon sisäänkäynti, HAM-sali ja työpajatila ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä – helpoiten hissillä (C ja D). Eteläisen Rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Museon ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa.

Onko sisäänkäynti esteetön? Eteläiseen Rautatiekadun puoleinen sisäänkäynti Tennispalatsiin eli HAM:n pääsisäänkäynti ei ole esteetön.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Tapahtuman ohjaajat kuitenkin mielellään auttavat oven ja sisäänkäynnin kanssa isallistujia.

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi? Kyllä

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste? Kyllä. Tapahtumassa ei ole käytössä äänentoistojärjestelmää. Lippukassalla on induktiosilmukka, jonka saa pyydettäessä käyttöön sekä kuunteluapuväline. Opastetulle museokierrokselle on mahdollisuus varata käyttöön ääntä vahvistavat opasradiolaitteet. Laitteet varataan opasvarauksen yhteydessä.

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc? On. WC:t sijaitsevat museon sisätiloissa. Vessoja ei ole jaettu sukupuolen mukaan, vaan ne ovat vapaasti kaikkien käytössä. Esteetön WC on samassa kerroksessa kuin lippukassa (2. krs). Tarvitset oven avaamiseen koodin, jonka saat lippukassalta. Koodi löytyy myös pääsylippukuitista. Wc:n ovi avautuu painikkeesta painamalla ja sulkeutuu automaattisesti.

Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa)

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Helsingin taidemuseon kavijöiden infosta löydät mm. esteettömyyskuvauksen ja saapumisohjeet: hamhelsinki.fi/kavijalle/#esteettomyys-ja-saavutettavuus. Hissit: Museon sisäänkäynti on Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee helpoiten hissillä (C ja D). Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Avustajat: Kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat pääsevät ilmaiseksi museoon. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita HAMiin. Lainattava pyörätuoli, lastenrattaat ja taittotuoleja: Yleisön lainattavissa on pyörätuoleja, rollaattori, lastenrattaita ja vauvan kantoreppu. Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten sekä mukana kannettavia taittotuoleja.

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa (julkaistaan nettisivuilla)

Emilia Metsä / vertaistoiminnan koordinaattori / Sateenkaariperheet ry / 050 465 4775 / vertaistoiminta(a)sateenkaariperheet.fi

  • 20.6.2023 klo 10-12:30
HAM-sali

HAM Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi, Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki.

Pääoven yläpuolella on lippa, jonka päällä on Lokki-veistos. Osallistujat noudetaan museon pääovelta.

Sateenkaariperheet ry ja HAM Helsingin taidemuseo

Hengailu tai oleskeluKaikillePerheilleTyöpajaVertaistukiHelsinki Pride 2023
Tapahtuma on maksuton

Suomi