Stoa Queer Square – Itiksen nuorten Pride-etkot

Tule valmistautumaan kulkueeseen sateenkaarevissa työpajoissa tai virittäydy Pride-tunnelmaan erilaisten esitysten parissa!

Stoan aukio juhlii ylpeänä Pridea! Luvassa on erilaisia työpajoja, joissa pääset askartelemaan itsellesi asusteita Pride-kulkuetta varten. Tunnelmaa on luomassa DJ Mora. Sanataiteesta pääsee nauttimaan Queer-runoillassa, johon voit myös valmistella oman esityksesi. Tule kokeilemaan myös sirkusta tai nyrkkeilyä, ilmaise pronominisi rintanapein ja voita bingosta herkullisia ja värikkäitä palkintoja! Paikan rauhalliseen chillailuun tarjoaa Kauppakeskus Itiksen lounge. Stoan aukiolta saat kaiken tarvittavan fiilistä myöten lauantaiseen Pride-ilotteluun, nähdään siellä!

Linkki tapahtuman järjestäjän tarkempiin ohjelmatietoihin:

https://helmet.finna.fi/FeedContent/LinkedEvents?id=helsinki:agh5z5suam

 

Tämä ohjelma on osa Nuorten Pride ohjelmaa, joka on suunnattu 13-25 – vuotiaille kävijöille. Huomaathan, että ohjelman järjestäjä on voinut myös rajata ikärajaa tämän ikähaarukan sisällä. Mahdollinen poikkeava ikäraja ilmoitetaan tässä ilmoituksessa. 

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja?

 • Kyllä, 2 kpl Puhoksen puoleisella sisäänkäynnillä.

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla?

 • Kyllä

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? (Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva.)

 • Kyllä

Onko sisäänkäynti esteetön?

 • Stoan inva-sisäänkäynnit ovat pääsisäänkäynnin sekä Puotinharjun Puhoksen ja parkkipaikan puoleisen sisäänkäynnin yhteydessä.

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi?

 • Katsomossa on pyörätuolipaikkoja. Jos tulet paikalle pyörätuolilla, mainitse asiasta pääsylippua ostaessasi ja ota etukäteen yhteyttä Stoan vahtimestareihin.
  Avustaja pääsee pyörätuoliasiakkaan kanssa tapahtumaan ilmaiseksi.

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste?

 • Sekä Teatteri- että Musiikkisalissa on induktiosilmukat.

Onko tapahtumatilassa esteettömyys- vaatimusten mukainen esteetön wc?

 • Inva-wc ja lastenhoitohuone on työväenopiston oven vieressä. Pyydä vahtimestareita avaamaan ovi.

Muut huomiot esteettömyydestä:

 • Stoa sijaitsee Helsingin Itäkeskuksessa, metrolinjan varrella, aivan kauppakeskus Itiksen naapurissa. Itäkeskukseen on erinomaiset julkiset liikenneyhteydet. Itäkeskukseen pääsee sekä Vuosaareen että Mellunmäkeen menevillä metroilla. Metromatka Helsingin keskustasta Itäkeskukseen kestää noin 15 minuuttia. Mellunmäen ja Vuosaaren suunnista Itäkeskukseen tullaan Tapiolaan tai Matinkylään menevillä metroilla. Kun nouset metrosta pois Itäkeskuksessa, kävele Tallinnanaukion poikki ja käänny ennen kauppakeskus Itiksen sisäänkäyntiä vasemmalle, Turunlinnantien yli kulkevalle kävelysillalle. Itäkeskukseen ja Stoaan pääsee kätevästi myös useilla Helsingin sisäisillä ja seutuliikenteen busseilla. Maasto on tasainen, alue on kivetty. Tasoerot on varustettu rampein.Sisä- ja ulkotiloissa on esteetön kulkumahdollisuus sekä tasaiset kulkuväylät. Katsomotiloissa on maadoitetut pistorasiat.
  Tiloissa on selkeitä opasteita.
  Parvigalleriaan ja gallerian toiseen kerrokseen pääsee hissillä aulasta. Pyydä vahtimestareita avaamaan gallerian toisen kerroksen ovi.

 

Yhteyshenkilö esteettömyys- asioissa:

Sara Hirn

Sähköpostiosoite: sara.hirn@hel.fi

Puhelinnumero: 0931088408

 • 26.6.2024 klo 16-19
Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Itäkeskuksen kirjasto, Kulttuurikeskus Stoa, Helsingin Työväenopisto, Nuorten toimintatalo Kipinä

Järjestäjän nettisivut
 • Instagram
Hengailu ja oleskeluEsteetönNuorten Pride (K13–25)
Tapahtuma on maksuton

Suomi

Tapahtuma on esteetön.