Sateenkaariseurat Pride-viikon päätteeksi

Perinteiset körttiseurat sateenkaaren väreissä turvallisemmassa ja syrjinnästä vapaassa tilassa. Seuroissa veisataan säestyksettä Siionin virsiä, joiden välissä kuullaan 3-4 lyhyttä (etukäteen pyydettyä) puhetta. Seurat kestävät noin tunnin ja niiden jälkeen on kahvi-/teetarjoilu ja vapaata seurustelua. Seurat ovat osa luterilaisten seurakuntien tarjoamaa ohjelmaa Pride-viikolla.

 

Traditional Finnish prayer meeting where the congregation sings unaccompanied hymns (some also available in English). 3-4 short speeches in between singing. The prayer meeting lasts about one hour and afterwards coffee/tea and company available. The gathering is part of the programme of the Lutheran parishes in Metropolitan Helsinki.

Onko sisäänkäynnin läheisyydessä esteettömiä autopaikkoja? Ei, Autotalon parkkihallissa on paikkoja, samoin kadulla, mutta ne eivät ole määritelmän mukaisesti esteettömiä.

 

Onko saattoliikenteellä (taksi/tilataksi) tilaa pysähtyä sisäänkäynnin edustalla? Kyllä

 

Onko reitti sisäänkäynnille esteetön? Esteettömällä reitillä tarkoitetaan, että kulkuväylä on tasainen, kovapintainen ja loiva. Kyllä

 

Onko sisäänkäynti esteetön? Autotalon ovet ovat painavia, eikä kaikissa ole automaattiavausta. Hissiin ei pääse viikonloppuisin omatoimisesti, vaan tarvitaan avauslätkä. Hisseille pääsee sekä Runeberginkadun (kuva) että Salomonkadun sisäänkäynneistä. D-oven sisäänkäynnissä (virallinen osoite) ei ole hissiä ja tarpeesta on ilmaistava ovipuhelimessa tai soittamalla vastuuhenkilölle. Näkövammainen saattaa tarvita opasta portaissa.

 

Pääseekö kaikkiin tapahtuman osa-alueisiin kulkemaan esteettömästi? Ei, Autotalon hissit ovat kapeita, eikä niihin välttämättä mahdu sähköpyörätuolilla. Tavallinen kelattava/työnnettävä pyörätuoli sekä rollaattori mahtuvat hyvin.

 

Onko tapahtumatilassa toimiva induktiosilmukka sekä tarvittava opaste? Ei, tilassa on käytettävissä äänentoisto, mikäli koolla on suuri joukko. Yleensä äänentoistoa ei käytetä, kun koolla on vain 20-30 hlö.

 

Onko tapahtumatilassa esteettömyysvaatimusten mukainen esteetön wc? Talo on rakennettu 1960-luvulla eikä wc-tiloja ole korjattu nykyvaatimusten mukaisiksi.

 

Muut huomiot esteettömyydestä (Esim. sisäänkäynnin äänimajakka, lattiaopasteet, pistekirjoitettu materiaali, pyörätuolipaikat katsomossa): Käytettävissä on Siionin virret pistekirjoituksella sekä muutamat isotekstiset laulukirjat. Tilan kalusteet ovat vapaasti siirreltävissä.

 

Yhteyshenkilö esteettömyysasioissa: Leena Väyrynen-Si (leena.vayrynen-si@h-y.fi)

Seuraa julkaisijaa Suomen ev.-lut. kirkko - Herättäjä-Yhdistys ry. somessa

  • Facebook
  • 2.7.2023 klo 16-18
Helsingin Seuratupa Autotalossa

Salomonkatu 17 D, 2. krs, 00100 Helsinki

Suomen ev.-lut. kirkko - Herättäjä-Yhdistys ry.

Järjestäjän nettisivut
Hengailu ja oleskelu(ÄLÄ KÄYTÄ) Kaikille(ÄLÄ KÄYTÄ) Musiikki(ÄLÄ KÄYTÄ) Nuoret(ÄLÄ KÄYTÄ) Perheille(ÄLÄ KÄYTÄ) Helsinki Pride 2023

Maksuton / Free

Suomi