Toiveet, unelmat ja arki -luento ja vanhemmuuskumppanuuden speed date

Tiistaina 27.6. klo 17:30-20:30 kumppanuusvanhemmuusillan aiheena ovat toiveet, unelmat ja arki. Illan aikana on myös mahdollisuus osallistua speed datee, jossa on mahdollisuus tavata muita omaa vanhemmuuskumppania etsisiä. Ilta alkaa 1,5 tunnin luennolla. Illan jälkimmäisessä osiossa on mahdollisuus valita kahdesta vaihtoehdosta: vanhemmuuskumppania etsivät voivat osallistua speed dateen ja muut voivat jatkaa luennon aiheen parissa työskentelyä.  Paikkana Sateenkaariperheet ry:n toimitilat Merihaassa, Haapaniemenkatu 7-9 C. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä linkistä: https://q.surveypal.com/KVH-toiveetluento-speed-date-062023

 

1. Saapuminen

Osoite: Haapaniemenkatu 7-9 C (2. krs), 00530 Helsinki (Merihaka). Tilamme sijaitsevat Meritornin nelikerroksisessa sivurakennuksessa. Saapuminen taksilla/autolla tapahtuu katutasolta, parkkihallin kautta. Saattoliikenteelle (esim. taksi tai tilataksi) on tilaa parkkihallissa, mutta omia esteettömiä autopaikkoja ei tällä hetkellä ole. Saattoliikenteellä on tilaa pysähtyä esteettömän sisäänkäynnin edustalla.

Jos saavut Merihakaan kevyen liikenteen väyliä käyttäen, on sinun päästäksesi esteettömälle sisäänkäynnille kuljettava katutasolle parkkihalliin Meritornin C ja B-rappujen välissä olevalla yleisellä hissillä. Saavuttuasi hissillä katutasolle, käännyt hissistä katsottuna vasemmalle ja muutaman metrin jälkeen kuljettuasi oikealle. Esteetön sisäänkäynti on pian oikealla puolellasi.

Pääsisäänkäynti

Pääsisäänkäynti sijaitsee pihakannella (varattu kevyelle liikenteelle) ja kulku on tällä hetkellä esteellinen tuplarattaille ja pyörätuolia käyttävälle (ks. esteetön sisäänkäynti). Samassa tasossa mutta eri rakennuksissa ovat palvelut, kuten kauppa ja apteekki. Pääsisäänkäynti on lasiovinen ja vihreäreunuksinen ja erottuu melko hyvin punareunuksisista ikkunoista. Ikkunoissa on teippaus ”Tassumafia”. Vihreässä katossa lukee lampuissa ”7-9 C”. Punaista seinää vasten on useampi ovisummeri, paina niistä summeria jossa lukee ”Sateenkaari ry”, niin avaamme oven. Esteettömän sisäänkäynnin pumppuovi aukeaa automaattisesti ovisummerilla

Esteetön sisäänkäynti
Esteetön sisäänkäynti kulkee parkkihallin kautta. Esteettömän sisäänkäynnin yläpuolella lampuissa lukee ”7- 9 C” Kaksoisovet ovat kirkkaanvihreät ja erottuvat harmaasta tiiliseinästä hyvin.

2. Sisääntuloaula

Hissin ovet avautuvat tuulikaappiin, joka on ahdas. Tuulikaapissa ei mahdu pyörätuolilla kääntymään ja tuulikaapin ovet on lukittu. Työntekijät/vapaaehtoiset tulevat avaamaan oven, mitä saattaa joutua odottamaan hetken hissin ovien välissä (automaattiovet eivät kuitenkaan sulkeudu, jos niiden välissä on jotain). Hissin kutsunappi on hissin ovilta päin katsoen vasemmalla, eikä tähän ylety pyörätuolin kanssa, vaan avustajan pitää kutsua hissi pois mentäessä. Tuulikaapissa on ohut kuramatto, joka on tukevasti kiinni

Tuulikaapista tullaan tilavaan eteiseen. Toimitiloissa ei ole kynnyksiä ”Tupaa” (Tuki- ja neuvontapalveluiden huonetta) lukuunottamatta. Tilat ovat avarat ja valoisat. Lattia on kova ja tasainen. Kulkuväylän kapein kohta Tiloissa mahtuu siis liikkumaan hyvin avustajan tai opaskoiran kanssa.

3. Reitit

Tilat ovat isot, kokonaispinta-alaltaan n. 500 neliötä. Tuulikaapista tultaessa saavutaan eteiseen, josta löytyvät naulakot ja kenkähyllyt. Vasemmalle käännyttäessä ikkunoiden vieressä on lastenvaunuparkki ja tätä vastapäätä neljän vessan rivistö. ”Kahvila” ja keittiöalue näkyvät ovilta katsottuna vasemmalla. Vasemmanpuoleinen käytävä vie edelleen odotustilaan ja ”Tupaan” (tuki- ja neuvontapalvelut). Sekä odotustilaan että Tupaan on pieni, sähköpyörätuolilla ylitettävä kynnys.

Tilassa on yksi esteetön WC muiden vessojen oikealla puolella, keittiön ohi mentäessä. Käytävää eteenpäin mentäessä tullaan ”Salonkiin”, jossa järjestetään koulutuksia ja tapahtumia, kuten perhekahvila. Perhekahvila-aikana (joka tiistai klo 10-12:30) tilassa on lapsia, rattaita ja mahdollisesti leluja kulkuväylillä. Erillinen leikkitila on Salongista tultaessa vasemmalla puolella. Leikkitilan jälkeisellä käytävällä on Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen, Monimuotoiset perheet – verkoston, Sateenkaariperheet ry:n ja Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen työhuoneita. Käytävän päässä on hiljaisen työn tila sekä neuvotteluhuone ”Peräkammari”. Tiloissamme ei ole induktiosilmukkaa.

4. EsteetönWC

Esteettömään WC:een on viistottu kynnys. WC:n ovi on kevyt avata ja sulkea itseensä päin ja siinä on sisäpuolella vaakasuuntainen vedin. WC:n valaistus on tasainen. Valot toimivat liiketunnistimella ja ovat päällä pitkään, yli 10 min. WC-istuimelle pääsee siirtymään vain istuimen oikealta puolelta. Istuimen vieressä on vapaata tilaa jonkin verran. WC-istuimen takaosa on kiinni seinässä. WC-istuimessa on ylöspäin kääntyvät käsituet molemmin puolin. WC-paperiteline on oikealla puolella käsituessa kiinni. Käsituet eivät ole korkeussäädettävät. Käsienpesuallas ei ole kippaava eikä siinä ole tukikaiteita. Hana ei ole automaattinen, mutta siinä on pitkä kahva. Käsisuihku on käsienpesualtaan yhteydessä eikä esim. istuimen käsituessa kiinni.

5. Muut huomiot esteettömyydestä:

Yleisestä hissistä: Esteetön kulku pihatasolle (kevyt liikenne) tapahtuu parkkihallista portaikon vieressä olevan yleisen hissin kautta. Portaikon ja hissin väli on melko ahdas. Hississä on automaattiovet ja sillä pääsee katutasolle (jossa kauppa ja apteekit). Hissi on ahtaampi ja melko epäsiisti, joten jos arvioit tarvitsevasi saattajaa tai et halua/voi käyttää hissiä, kysy työntekijöitämme tai vapaaehtoisiamme avuksi.

  • 27.6.2023 klo 17:30-20:30
Sateenkaariperheet ry:n toimitilat Merihaassa

Haapaniemenkatu 7-9 C

Sateenkaariperheet ry

LuentoHengailu tai oleskeluHelsinki Pride 2023

Maksuton / Free

Suomi