Tietoa ja tukea elämän eri tilanteisiin

Tukea & neuvoa

Tietoa saatavilla olevista tuki-, neuvonta- ja koulutuspalveluista.
Löydä tukea ja neuvoa

Koulutukset

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri ryhmille.
Tilaa koulutus

Sateenkaarisanasto

Keskeiset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevat käsitteet ja termit selitettyinä.
Ota sanasto haltuun

Osallistu

Tietoa, kuinka voit osallistua Helsinki Pride-Yhteisön toimintaan eri tavoin, aina tapahtumista kumppanuuteen.
Osallistu toimintaan

Yhteyshenkilömme

Lhbtiq+ -turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille

Tukikeskustelut, palveluohjaus ja vertaistoiminta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille:
Yasmin Yusuf, Togerher- työn ja inkluusion asiantuntija.

Puhelinaika tiistaisin klo 11-13 numerossa +35845 1337077, sähköposti yasmin@pride.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Jäsenyys
Jäsenyys
Kuka voi liittyä Helsinki Pride -yhteisön jäseneksi?

Kuka vain voi liittyä, joka hyväksyy toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Jäsenyys
Jäsenyys
Olen cis-hetero, voinko silti liittyä jäseneksi?

Voit. Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki ihmisoikeuksien kannattajat, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai muusta ominaisuudesta.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Miten voin hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoishakumme on auki 2 kertaa vuodessa, kerran kevätkaudella ja kerran syyskaudella. Haun ollessa auki, voit lähettää hakemuslomakkeen kätevästi sähköisesti. Hakuajan loputtua hakijat kutsutaan haastatteluihin. Haastattelujen perusteella valituille vapaaehtoisille järjestetään kaksipäiväinen koulutus vapaaehtoisena toimimiseen liittyen. Pride-viikon vapaaehtoisille järjestetään erillinen vapaaehtoishaku, josta ilmoitetaan erikseen ennen seuraavaa Helsinki Pride -viikkoa.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Millaista vapaaehtoistyötä tarjoatte?

Pääsääntöisesti vapaaehtoisemme toimivat ympärivuotisessa yhteisötoiminnassa, tai Helsinki Pride -viikolla erilaisten työtehtävien ympärillä, kuten esimerkiksi viestinnässä, kääntämistehtävissä, liikenteenohjaamisessa tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Avoin yhteistyö
Avoin yhteistyö
Pitääkö minun olla Helsinki Pride -yhteisön jäsen, jos haluan osallistua toimintaan?

Ei, sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi Helsinki Pride -yhteisön toimintaan. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki, olivat he jäseniä tai eivät.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Miten pääsen toimintaan mukaan?

Toimintaan pääset mukaan esimerkiksi vain saapumalla paikalle, silloin kun avointa toimintaa järjestetään! Jos kuitenkin haluat tutustua toimintaan etukäteen voit osallistua uusien iltoihin, joita järjestetään n. kerran kuussa tai ottaa yhteyttä toiminnasta vastaaviin ohjaajiin.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Minkä ikäisille nuorten toiminta on?

Nuorten toiminta järjestetään pääsääntöisesti +13-vuotiaille yhteistyössä kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Toimintaa järjestetään temaattisesti ja eri ikäryhmille kohdistetusti.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Millaista tukea tarjoatte seksuaali- ja sukupuoli- vähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille?

Tukityömme koostuu sekä kahdenkeskisistä tapaamisista että vertaistuellisesta suljetusta ryhmätoiminnasta, ammattilaisille tarjoamme koulutusta ja konsultaatiota. Otathan yhteyttä Yasminiin.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Miksi tapaamiset tulee varata vastaanottokeskusten sosiaaliohjaajan- tai työntekijän kautta?

Tällä tavoin meillä on mahdollisuus saada tulkkaus tapaamisiin. Järjestöllämme ei ole rahoitusta tulkkaukseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset tulkkausta, sinun tulee varata aika vastaanottokeskuksen työntekijän kautta.

Pride sosiaalisessa mediassa

Lämmintä äitienpäivää kaikille – heille joille tämä päivä on iloa ja onnea, kuin myös heille joille tämä päivä on yksi vuoden vaikeimmista🤍 Ajatuksemme ovat kanssanne!

Äitiyteen ja vanhemmuuteen liittyy paljon tasa-arvokysymyksiä, eikä työ ole valitettavasti vielä valmis, vaikka asenteiden ja lainsäädännön saralla on tapahtunut paljon. Mm. @seta_ry on lausunut, että Suomeen tarvitaan uudistunut vanhemmuuslaki, jossa:
❗ Mahdollistamme juridisen vanhemmuuden useammalle kuin kahdelle vanhemmalle, keskinäisen sopimuksen pohjalta. Näin vahvistamme useamman kuin kahden vanhemman perheessä elävien lasten oikeuksia – osassa sateenkaariperheitä lapsilla on alusta asti useampi kuin kaksi todellista vanhempaa, jotka osallistuvat lapsen elämään.
❗ Mahdollistamme vanhemmuuden kirjaamisen juridisesti vanhemmuudeksi, ei vain äitiydeksi tai isyydeksi. Tämä ennaltaehkäisisi transvanhempien ja heidän lastensa syrjintää ja tukisi muunsukupuolisten ihmisten vanhemmuuden tunnustamista.
❗Suomessa on lapsia joiden vanhempi ja/tai vanhemmat kuuluvat sukupuolivähemmistöön. Nykyisin lapsen synnyttänyt henkilö kirjataan äidiksi, ja henkilö jonka siittiöistä lapsi on saanut alkunsa, kirjataan isäksi – vaikka todellisuudessa näin ei aina ole. Laki ei myöskään mahdollista ennen sukupuolen korjaamista syntyneen lapsen vanhemmuusmerkinnän korjaamista vanhemman sukupuolen vahvistamisen yhteydessä.

Moninaisten perheiden oikeudet on huomioitava sekä lainsäädännön tasolla että arjessa 🌈 Myös Helsinki Pride -viikon ohjelmassa nähdään jälleen paljon perheille, vanhemmille ja kaikille muille suunnattua ohjelmaa – nähdäänhän siellä?

#äitienpäivä #mothersday #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Vielä ehdit hakea mukaan vapaaehtoiseksi Helsinki Pride -viikolle 🌈

Tarjolla on monia erilaisia hommia, mutta suurin tarve tällä hetkellä on kulkueen blokkiavustajille ja siivoustiimiäisille lauantaina 2.7. ✨

⭐ Blokkiavustajana toimit kulkueen oppaana nauttien samalla kulkueen tunnelmasta muiden marssijoiden mukana. Pääset opastamaan lähtöpisteellä kulkueeseen ennakkoon ilmoittautuneita löytämään oman ennaltamääritellyn paikan, sekä auttamaan kulkueen muodostamisessa ja liikkeelle lähdössä. Kulkueen turvallisuudesta ja liikenteenohjauksesta vastaavat järjestyksenvalvojat.

⭐ Siivoustiimiin haetaan siistijöitä, jotka huolehtivat puistopiknikin yleisestä viihtyvyydestä ja siisteydestä. Yhdessä huolehdimme, että puisto pysyy siistinä ja luonto puhtaana 💛 Siivoustiimiläisenä pääset tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja nauttimaan juhlahumusta muiden juhlijoiden mukana. Loppusiivous hoidetaan erikseen erillisen toimijan toimesta, eli siivoustiimi huolehtii puiston viihtyvyydestä ainoastaan tapahtuman aikana.

Lue lisää tehtävistä ja hae mukaan vapaaehtoiseksi 31.5. mennessä. Linkki löytyy biosta! ✨

***

Apply to volunteer for Helsinki Pride Week 🌈

We have many different tasks available, but currently our biggest need is for the bloque instructors in the Parade and for cleaners on Saturday 2nd of July ✨

⭐ As a bloque instructor, you get to work as a guide while enjoying the Parade with other marchers. You will guide pre-registered people to find their own pre-defined places in the Pride Parade and help set up the Parade. We will have security guards responsible for the safety and traffic control of the Parade.

⭐ The cleaning team is looking for cleaners for the park picnic, who will make sure that the park and nature stay clean and tidy 💛 As a cleaning team member, you will also get to know other volunteers and enjoy the festive spirit of the picnic. The final cleaning will be done by a separate operator – the cleaning team takes care of the park only during the event.

Read more and apply to volunteer 31.5. latest. Link in bio! ✨

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...