Tietoa ja tukea elämän eri tilanteisiin

Tukea & neuvoa

Tietoa saatavilla olevista tuki-, neuvonta- ja koulutuspalveluista.
Löydä tukea ja neuvoa

Koulutukset

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri ryhmille.
Tilaa koulutus

Sateenkaarisanasto

Keskeiset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevat käsitteet ja termit selitettyinä.
Ota sanasto haltuun

Osallistu

Tietoa, kuinka voit osallistua Helsinki Pride-Yhteisön toimintaan eri tavoin, aina tapahtumista kumppanuuteen.
Osallistu toimintaan

Yhteyshenkilömme

Lhbtiq+ -turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille

Tukikeskustelut, palveluohjaus ja vertaistoiminta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille:
Yasmin Yusuf, Togerher- työn ja inkluusion asiantuntija.

Puhelinaika tiistaisin klo 11-13 numerossa +35845 1337077, sähköposti yasmin@pride.fi.

Muut sateenkaarierityiset tuki- ja neuvontapalvelut

Neuvonta ja palveluohjaus seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä sekä sateenkaarierityiset sosiaali- ja nuorisopalvelut:
Aaro Horsma, toiminnanjohtaja.

Puhelinaika tiistaisin ja torstaisin klo 15-16 numerossa +35845 121 0026, sähköposti aaro@pride.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Jäsenyys
Jäsenyys
Kuka voi liittyä Helsinki Pride -yhteisön jäseneksi?

Kuka vain voi liittyä, joka hyväksyy toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Jäsenyys
Jäsenyys
Olen cis-hetero, voinko silti liittyä jäseneksi?

Voit. Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki ihmisoikeuksien kannattajat, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai muusta ominaisuudesta.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Miten voin hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoishakumme on auki 2 kertaa vuodessa, kerran kevätkaudella ja kerran syyskaudella. Haun ollessa auki, voit lähettää hakemuslomakkeen kätevästi sähköisesti. Hakuajan loputtua hakijat kutsutaan haastatteluihin. Haastattelujen perusteella valituille vapaaehtoisille järjestetään kaksipäiväinen koulutus vapaaehtoisena toimimiseen liittyen. Pride-viikon vapaaehtoisille järjestetään erillinen vapaaehtoishaku, josta ilmoitetaan erikseen ennen seuraavaa Helsinki Pride -viikkoa.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Millaista vapaaehtoistyötä tarjoatte?

Pääsääntöisesti vapaaehtoisemme toimivat ympärivuotisessa yhteisötoiminnassa, tai Helsinki Pride -viikolla erilaisten työtehtävien ympärillä, kuten esimerkiksi viestinnässä, kääntämistehtävissä, liikenteenohjaamisessa tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Avoin yhteistyö
Avoin yhteistyö
Pitääkö minun olla Helsinki Pride -yhteisön jäsen, jos haluan osallistua toimintaan?

Ei, sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi Helsinki Pride -yhteisön toimintaan. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki, olivat he jäseniä tai eivät.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Miten pääsen toimintaan mukaan?

Toimintaan pääset mukaan esimerkiksi vain saapumalla paikalle, silloin kun avointa toimintaa järjestetään! Jos kuitenkin haluat tutustua toimintaan etukäteen voit osallistua uusien iltoihin, joita järjestetään n. kerran kuussa tai ottaa yhteyttä toiminnasta vastaaviin ohjaajiin.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Minkä ikäisille nuorten toiminta on?

Nuorten toiminta järjestetään pääsääntöisesti +13-vuotiaille yhteistyössä kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Toimintaa järjestetään temaattisesti ja eri ikäryhmille kohdistetusti.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Millaista tukea tarjoatte seksuaali- ja sukupuoli- vähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille?

Tukityömme koostuu sekä kahdenkeskisistä tapaamisista että vertaistuellisesta suljetusta ryhmätoiminnasta, ammattilaisille tarjoamme koulutusta ja konsultaatiota. Otathan yhteyttä Yasminiin.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Miksi tapaamiset tulee varata vastaanottokeskusten sosiaaliohjaajan- tai työntekijän kautta?

Tällä tavoin meillä on mahdollisuus saada tulkkaus tapaamisiin. Järjestöllämme ei ole rahoitusta tulkkaukseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset tulkkausta, sinun tulee varata aika vastaanottokeskuksen työntekijän kautta.

Pride sosiaalisessa mediassa

Vielä ehdit mukaan muuttamaan ylpeästi koulumaailmaa 🌈 Helsinki Pride -yhteisö valmistelee nyt koulukiusaamisen ehkäisemiseen liittyvää Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjaa, ja sinä voit tulla mukaan 👉 Hae ennen 10.12., linkki biossa 💫

Etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä kertomaan omakohtaisia kokemuksia koulukiusaamisesta.

🌈 Kertomukset käsitellään luottamuksellisesti, ja haastattelut tehdään haastateltavan toiveiden mukaan puhelimitse tai kasvokkain. Valitsemme ilmoittautumisjärjestyksessä viisi henkilöä kokemuksineen mukaan.

🌈 Lisäksi etsimme 18-29 -vuotiaita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä osallistumaan työpajaan, jossa käydään läpi koulukiusaamiseen puuttumista.

🌈 Työpajaan osallistuvat saavat myös koulukiusaamiseen liittyvää tukea ja tietoa. Työpajaan osallistuminen ei edellytä omien kokemuksien jakamista. Työpaja järjestetään 5.1.2022 keskiviikkona klo 18-20 Helsinki Pride -yhteisön tiloissa Kaapelitehtaalla Helsingissä.

🌈 Haastatteluiden ja työpajoissa käytyjen keskusteluiden pohjalta käsikirjoitetaan video, joka julkaistaan Ylpeys muuttaa koulumaailmaa -kampanjassa sosiaalisessa mediassa. Sekä haastatteluja että työpajakeskusteluja käytetään kampanjavideossa siten, että tilanteet tai henkilöt eivät ole tunnistettavissa. Haastatteluissa tai työpajassa mukana olevat henkilöt eivät sitoudu olemaan mukana videon tuotannossa tai esiintymään siinä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 10.12.2021 mennessä, linkki biossa!
#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Ylpeästi pan! #pansexualprideday 💖💛💙💛💖

Tänään vietetään Pansexual Pride Day:tä, joka juhlistaa seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja etenkin panseksuaalisuutta 💖💛💙💛💖 Sekä pan- että biseksuaalisuutta on yritetty sekä yhteisössämme että sen ulkopuolella häivyttää, ja siksi olemmekin erityisen iloisia siitä, että...

🌈💖 Helsinki Pride -yhteisön bi/pan-illat starttaavat jälleen tammikuussa! 🌈💖 Ryhmän tarkoituksena on antaa vertaistukea, ja tarjota keskustelua ajankohtaisista aiheista sekä mahdollisuus viettää aikaa yhdessä. Tiedotamme pian lisää ryhmän tapaamisajankohdista.

Pan on ihminen joka tuntee seksuaalista, romanttista ja/tai emotionaalista vetoa kaikkia sukupuolia olevia ihmisiä kohtaan 💖💛💙💛💖 Kiinnostuksen kohteen sukupuolella ei ole heille merkitystä. Monet panseksuaalit kokevat, että termi vapauttaa luokittelemasta seksuaalisen kiinnostuksen kohteita sukupuolen mukaan 💭 Termit panseksuaalisuus ja biseksuaalisuus ovat osittain päällekkäisiä.

❗️ On hyvä myös muistaa, että me jokainen voimme määritellä omaa identiteettiämme kuin sitä kuvaavia termejä myös eri tavoin. Kunnioitetaan siis jokaisen itsemäärittelyoikeutta 🌈💖

#pan #pansexual #panromantic #panvisibility #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Helsinki Pride -yhteisön vapaaehtoiset ohjaajat tekevät tärkeää työtä, sillä ilman heitä ei olisi myöskään keskusteluiltoja, vertaisryhmiä tai sateenkaarevia tapahtumia yhteisömme jäsenille. Nyt meillä on hyviä uutisia: olemme kouluttaneet tänä syksynä 14 uutta, upeaa vapaaehtoisohjaajaa 🌈💪 Se tarkoittaa sitä, että keväällä yhteisötoiminnassamme aloittaa kokonaiset neljä uutta ryhmää 💫 Tiedotamme uusista ryhmistä pian lisää!

Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää on perinteisesti vietetty 5.12., mutta tänä vuonna monet järjestöt nostivat esille vapaaehtoistyön merkitystä koko viikon ajan. Siksi nyt onkin oiva aika kiittää kaikkia @helsinkiprideyhteison vapaaehtoisia 💖 Yhdessä teemme merkityksellistä ja yhteisöllistä työtä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen 🌈💪 Mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla – järjestämme nimittäin keväällä uuden vapaaehtoisohjaajakoulutuksen.

#vapaaehtoistenpäivä #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...