Tietoa ja tukea elämän eri tilanteisiin

Tukea & neuvoa

Tietoa saatavilla olevista tuki-, neuvonta- ja koulutuspalveluista.
Löydä tukea ja neuvoa

Koulutukset

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri ryhmille.
Tilaa koulutus

Osallistu

Tietoa, kuinka voit osallistua Helsinki Pride-Yhteisön toimintaan eri tavoin, aina tapahtumista kumppanuuteen.
Osallistu toimintaan

Yhteyshenkilömme

Lhbtiq+ -turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille

Tukikeskustelut, palveluohjaus ja vertaistoiminta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille:
Yasmin Yusuf, Togerher- työn ja inkluusion asiantuntija.

Puhelinaika tiistaisin klo 11-13 numerossa +35845 1337077, sähköposti yasmin@pride.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Jäsenyys
Jäsenyys
Kuka voi liittyä Helsinki Pride -yhteisön jäseneksi?

Kuka vain voi liittyä, joka hyväksyy toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Jäsenyys
Jäsenyys
Olen cis-hetero, voinko silti liittyä jäseneksi?

Voit. Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki ihmisoikeuksien kannattajat, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai muusta ominaisuudesta.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Miten voin hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoishakumme on auki 2 kertaa vuodessa, kerran kevätkaudella ja kerran syyskaudella. Haun ollessa auki, voit lähettää hakemuslomakkeen kätevästi sähköisesti. Hakuajan loputtua hakijat kutsutaan haastatteluihin. Haastattelujen perusteella valituille vapaaehtoisille järjestetään kaksipäiväinen koulutus vapaaehtoisena toimimiseen liittyen. Pride-viikon vapaaehtoisille järjestetään erillinen vapaaehtoishaku, josta ilmoitetaan erikseen ennen seuraavaa Helsinki Pride -viikkoa.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Millaista vapaaehtoistyötä tarjoatte?

Pääsääntöisesti vapaaehtoisemme toimivat ympärivuotisessa yhteisötoiminnassa, tai Helsinki Pride -viikolla erilaisten työtehtävien ympärillä, kuten esimerkiksi viestinnässä, kääntämistehtävissä, liikenteenohjaamisessa tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Avoin yhteistyö
Avoin yhteistyö
Pitääkö minun olla Helsinki Pride -yhteisön jäsen, jos haluan osallistua toimintaan?

Ei, sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi Helsinki Pride -yhteisön toimintaan. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki, olivat he jäseniä tai eivät.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Miten pääsen toimintaan mukaan?

Toimintaan pääset mukaan esimerkiksi vain saapumalla paikalle, silloin kun avointa toimintaa järjestetään! Jos kuitenkin haluat tutustua toimintaan etukäteen voit osallistua uusien iltoihin, joita järjestetään n. kerran kuussa tai ottaa yhteyttä toiminnasta vastaaviin ohjaajiin.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Minkä ikäisille nuorten toiminta on?

Nuorten toiminta järjestetään pääsääntöisesti +13-vuotiaille yhteistyössä kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Toimintaa järjestetään temaattisesti ja eri ikäryhmille kohdistetusti.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Millaista tukea tarjoatte seksuaali- ja sukupuoli- vähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille?

Tukityömme koostuu sekä kahdenkeskisistä tapaamisista että vertaistuellisesta suljetusta ryhmätoiminnasta, ammattilaisille tarjoamme koulutusta ja konsultaatiota. Otathan yhteyttä Yasminiin.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Miksi tapaamiset tulee varata vastaanottokeskusten sosiaaliohjaajan- tai työntekijän kautta?

Tällä tavoin meillä on mahdollisuus saada tulkkaus tapaamisiin. Järjestöllämme ei ole rahoitusta tulkkaukseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset tulkkausta, sinun tulee varata aika vastaanottokeskuksen työntekijän kautta.

Pride sosiaalisessa mediassa

Turvallisempaa koulun aloitusta kaikille opintiellä aloittaville ja jatkaville 🌈

THL:n tuoreen kouluterveyskyselyn (2021) mukaan sateenkaarinuoret kokevat muita useammin syrjintää koulussa ja vapaa-ajalla. Yhdenvertaisuutta edistämme parhaiten purkamalla normeja ja keskittymällä ylpeyteen – sillä ylpeydellä muutamme myös koulumaailmaa!

@nuortenpride tarjoaa 13-29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille neuvontaa, tukikeskusteluja sekä palveluohjausta seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin 💖 Tule mukaan – linkki biossa!

#nuortenpride #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Helsinki Pride Parade 2.7.2022 ✨🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

📸: Yujie Shen, Riia Vidgren, Anna Rahnama, Meri Ketonen, Iina Kaikko, Amanda Ylimys, Marika Järvinen & Jennie Lahtinen

🖤🤎❤️🧡💛💚💙💜

#Helsinkipride #helsinkipride2022
...

Työ ihmisoikeuksien puolesta jatkuu Pride-kuukauden jälkeenkin! Tule osaksi Helsinki Pride -yhteisöä edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kanssamme! 🌈

Liittymällä Helsinki Pride -yhteisö ry:n jäseneksi tuet tärkeää ympärivuotista toimintaamme, kuten sosiaali- ja nuorisotyötä, koulutus- ja vaikuttamistyötä, sekä olet myös mukana mahdollistamassa Helsinki Pride -kuukauden järjestämistä!

Jäsenhintamme on 40/20€ vuodessa. 🤝

Lisää tietoa jäsenyydestä linkin biossa tai sivuillamme. 🌈

Tervetuloa! ❤️

***
The work for human rights still continues after Pride month. Welcome to change the world in the Helsinki Pride community and advance equality with us! 🌈

By joining the Helsinki Pride community, you support our important year-round activities, such as social and youth work, education and advocacy, and you are also involved in making Helsinki Pride Month possible!

Our yearly membership fee is 40/20 euros. 🤝

More information about membership in the link bio or on our website. 🌈

Welcome! ❤️

📸: @yuuuuujies

#helsinkipride #helsinkipride2022 #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...