Tietoa ja tukea elämän eri tilanteisiin

Tukea & neuvoa

Tietoa saatavilla olevista tuki-, neuvonta- ja koulutuspalveluista.
Löydä tukea ja neuvoa

Koulutukset

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri ryhmille.
Tilaa koulutus

Sateenkaarisanasto

Keskeiset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevat käsitteet ja termit selitettyinä.
Ota sanasto haltuun

Osallistu

Tietoa, kuinka voit osallistua Helsinki Pride-Yhteisön toimintaan eri tavoin, aina tapahtumista kumppanuuteen.
Osallistu toimintaan

Yhteyshenkilömme

Lhbtiq+ -turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille

Tukikeskustelut, palveluohjaus ja vertaistoiminta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille:
Yasmin Yusuf, Togerher- työn ja inkluusion asiantuntija.

Puhelinaika tiistaisin klo 11-13 numerossa +35845 1337077, sähköposti yasmin@pride.fi.

Muut sateenkaarierityiset tuki- ja neuvontapalvelut

Neuvonta ja palveluohjaus seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä sekä sateenkaarierityiset sosiaali- ja nuorisopalvelut:
Aaro Horsma, toiminnanjohtaja.

Puhelinaika tiistaisin ja torstaisin klo 15-16 numerossa +35845 121 0026, sähköposti aaro@pride.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Jäsenyys
Jäsenyys
Kuka voi liittyä Helsinki Pride -yhteisön jäseneksi?

Kuka vain voi liittyä, joka hyväksyy toiminnan tarkoituksen ja säännöt.

Jäsenyys
Jäsenyys
Olen cis-hetero, voinko silti liittyä jäseneksi?

Voit. Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki ihmisoikeuksien kannattajat, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai muusta ominaisuudesta.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Miten voin hakea vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoishakumme on auki 2 kertaa vuodessa, kerran kevätkaudella ja kerran syyskaudella. Haun ollessa auki, voit lähettää hakemuslomakkeen kätevästi sähköisesti. Hakuajan loputtua hakijat kutsutaan haastatteluihin. Haastattelujen perusteella valituille vapaaehtoisille järjestetään kaksipäiväinen koulutus vapaaehtoisena toimimiseen liittyen. Pride-viikon vapaaehtoisille järjestetään erillinen vapaaehtoishaku, josta ilmoitetaan erikseen ennen seuraavaa Helsinki Pride -viikkoa.

Vapaaehtoisuus
Vapaaehtoisuus
Millaista vapaaehtoistyötä tarjoatte?

Pääsääntöisesti vapaaehtoisemme toimivat ympärivuotisessa yhteisötoiminnassa, tai Helsinki Pride -viikolla erilaisten työtehtävien ympärillä, kuten esimerkiksi viestinnässä, kääntämistehtävissä, liikenteenohjaamisessa tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Avoin yhteistyö
Avoin yhteistyö
Pitääkö minun olla Helsinki Pride -yhteisön jäsen, jos haluan osallistua toimintaan?

Ei, sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi Helsinki Pride -yhteisön toimintaan. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki, olivat he jäseniä tai eivät.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Miten pääsen toimintaan mukaan?

Toimintaan pääset mukaan esimerkiksi vain saapumalla paikalle, silloin kun avointa toimintaa järjestetään! Jos kuitenkin haluat tutustua toimintaan etukäteen voit osallistua uusien iltoihin, joita järjestetään n. kerran kuussa tai ottaa yhteyttä toiminnasta vastaaviin ohjaajiin.

Nuorisotyö
Nuorisotyö
Minkä ikäisille nuorten toiminta on?

Nuorten toiminta järjestetään pääsääntöisesti +13-vuotiaille yhteistyössä kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Toimintaa järjestetään temaattisesti ja eri ikäryhmille kohdistetusti.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Millaista tukea tarjoatte seksuaali- ja sukupuoli- vähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille?

Tukityömme koostuu sekä kahdenkeskisistä tapaamisista että vertaistuellisesta suljetusta ryhmätoiminnasta, ammattilaisille tarjoamme koulutusta ja konsultaatiota. Otathan yhteyttä Yasminiin.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijat
Miksi tapaamiset tulee varata vastaanottokeskusten sosiaaliohjaajan- tai työntekijän kautta?

Tällä tavoin meillä on mahdollisuus saada tulkkaus tapaamisiin. Järjestöllämme ei ole rahoitusta tulkkaukseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset tulkkausta, sinun tulee varata aika vastaanottokeskuksen työntekijän kautta.

Pride sosiaalisessa mediassa

Helsinki Pride 2021 virallinen kumppani @cgi_fi järjestää Pride -kuukauden kunniaksi radiolähetyksen 23.6. klo 12 alkaen! 🏳️‍🌈
🌈 CGI On Air with Pride -lähetyksessä paneudutaan toimittaja Susani Mahaduran ja Olli-Pekka Kursin johdolla yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa koskeviin teemoihin, vieraana myös Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.
🌈 Linkin lähetykseen löydät @cgi_fi biosta!

#workingwithpride #helsinkiprideyhteisö #helsinkipride #changingtheworldwithpride #ylpeysmuuttaamaailmaa #pride #helsinkiprideweek #helsinkipride2021 #partnerswithpride
...

Helsinki Priden viralliset kumppanit mahdollistavat Suomen vaikuttavimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman tänäkin vuonna! 🌈 Vuonna 2021 Platinum-tason kumppanimme ovat: @ylvahelsinki , @karhuolutta , @rajupaja , @finnkino_fi , @marimekko , @kauppakeskusforum , @asianajajat , @isssuomi , @nitroinstagram ja @tbwahelsinki .

Platinum-kumppaneiden kanssa teemme yhteistyötä Pride-viikon lisäksi myös vuoden ympäri. Kumppanuuksiin kuulu muunmuassa henkilöstökoulutuksia moninaisuuden ja inkluusion teemoista sekä Working with Pride -verkosto, joka tarjoaa keskustelun paikkoja, oppimista ja jakamista moninaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta kumppaniverkostomme kesken. Iso kiitos yhteistyöstä kumppaneillemme!

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #helsinkipride2021 #ylpeysmuuttamaailmaa #changingtheworldwithpride #workingwithpride #partnerswithpride ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤
...