Sivuja tullaan päivittämään pian.

Tuki- ja neuvontapalvelut

Voit ottaa yhteyttä Helsinki Pride -yhteisön työntekijöihin jos kaipaat tukea tai neuvoa, luottamuksellista keskusteluapua tai ohjausta
sateenkaarisensitiviisiin palveluihin. Tutustuthan myös muihin sateenkaarierityisiin palveluihin, josta löydät apua esimerkiksi seksuaalisuuden ja
sukupuolen moninaisuuden eri kysymyksiin, ulostuloon, syrjintäkokemuksiin tai muihin sateenkaarierityisiin kysymyksiin liittyen.

Yhteyshenkilömme

Yasmin Yusuf, Together- työn ja inkluusion asiantuntija

Tukikeskustelut, palveluohjaus ja vertaistoiminta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille, pakolaistaustaisille ja maahanmuuttajataustaisille.
Puhelinaika tiistaisin klo 11-13 numerossa +35845 1337077, sähköposti yasmin@pride.fi.


Yasmin is the Expert on Together -work and Inclusion You can contact Yasmin about these issues: Support discussions and guidance for lgbtiq+ asylum seekers, – refugees and – immigrants.
Phone hours on Tuesdays from 11 am t o 1 pm at +35845 1337077, e-mail yasmin@pride.fi.

Koulutukset

Koulutus­palvelumme

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri ryhmille.
Opi koulutuspalveluistamme

Tapahtumia & toimintaa

Avoin yhteisötoiminta

Helsinki Pride -yhteisön illanvietot perustuvat leppoisaan yhdessä olemiseen ja tekemiseen turvallisessa ja päihteettömässä ympäristössä. Kahvittelun, pelailun tai vaihtuvista teemoista keskustelun lomassa tutustutaan toisiin sateenkaariyhteisön jäseniin ja saadaan peilauspintaa omille kokemuksille.
Katso kaikki avoin yhteisötoiminta

Nuorten Pride

Järjestämme yli 13-vuotiaille suunnattua vertaistoimintaa, tukea ja tapahtumia ylpeydellä.
Nuorten Pride

Together with Pride

Tuemme LHBTIQ+ -turvapaikanhakijoiden hyvinvointia ja tarjoamme tukea vaikeassa elämäntilanteessa.
Together with Pride

Vapaaehtois­toiminta

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Vapaaehtoistoiminta

Muut sateenkaarierityiset palvelut

Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelussa voit kysyä mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä, kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, yksinäisyydestä, eheyttämisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista. Sinuiksi-palvelu järjestää puhelinpäivystystä, anonyymiä kysymyspalstaa sekä erilaisia chat- keskusteluja.
Lisätietoa Sinuksi-palvelusta

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus

Entinen Transtukipiste. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa psykososiaalisia tukipalveluja transihmisille ja heidän läheisilleen sekä toimii sukupuolen monimuotoisuuden asiantuntijana. Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa sekä maksutonta ammatillista keskusteluapua että vertaistukea.
Lisätietoa osaamiskeskuksesta

Perhesuhdekeskus

Pohdituttaako sinua jokin perhesuhteessasi? Onko jokin pielessä tai onko sinulla huoli siitä, miten perhesuhteesi voi? Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu tarjoaa tukea kaikkiin sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteisiin. Olitpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen vanhempi, puoliso, sisarus, lapsi tai muu läheinen, voit keskustella tilanteesta perhetyöntekijän kanssa. Tapaaminen on mahdollista Helsingin toimitiloissa, Skypen välityksellä tai puhelinkeskustelun muodossa.
Lisätietoa Perhesuhdekeskuksesta

Sateenkaari­perheet

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelusta saa tietoa ja neuvoja perhe-elämään ja perheen perustamiseen liittyvissä asioissa (mm. lapsen saamisen mahdollisuudet) sekä palveluihin, etuuksiin ja lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä. Neuvontaa puhelimitse on saatavilla keskiviikkoisin klo 12–13 ja torstaisin klo 9–10 numerossa 050 321 0048.
Lisätietoa Sateenkaariperheistä

Sateenkaari­seniorit – Setan seniorit

Sateenkaarisenioreille tarkoitettu avoin ja luottamuksellinen vertaistukiryhmä kokoontuu toistaiseksi etänä kolme kertaa kuukaudessa. Ryhmä on tarkoitettu seniori-ikäisille ja sitä lähestyville yli 50-vuotiaille. Ryhmä on luonteeltaan vertaistuellinen ja sen aikana keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista.
Lisätietoa Sateenkaarisenioreista

Dreamwear Club

Transfeminiinien ja transvestiittien järjestö Dreamwear Club tarjoaa vertaisneuvontaa yksilöille ja heidän läheisille sekä vertaistuellisia tapahtumia. Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita kummastuttaa/ ihastuttaa/vihastuttaa/riemastuttaa/ahdistaa/… oma tai läheisen ihmisen (epätyypillinen) sukupuolikokemus ja sukupuolen ilmaisu. Siis kaikille transihmisille ja heidän läheisilleen eli puolisot, lapset, vanhemmat ja ystävät. Siis kaikille keskusteluapua kaipaaville.
Lisätietoa Dreamwear Clubista

Tietoa intersuku­puolisuudesta

Helsingissä kokoontuu kerran kuussa ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä intersukupuolisille ihmisille. Mikäli sinulla on halu jakaa ja kuulla intersukupuolisuuden mukanaan tuomia kokemuksia, tunteita ja ajatuksia, olet tervetullut mukaan. Ryhmä on luottamuksellinen, voimavarakeskeinen ja vertaisuudesta voimaa ammentava. Ryhmä on osallistujille maksuton. Lisätietoa ryhmästä kati.jelekainen@gmail.com.
Lisätietoa intersukupuolisuudesta

Seksuaalineuvontaa ja seksuaali­terveyspalveluita

Chekpoint – Miestenkesken

Anonyymi ja maksuton hiv-testauspalvelu ja seksuaalineuvontapalvelu Helsingissä, Oulussa ja Tampereella miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Chekpoint – Miestenkesken on Hivpointin alainen palvelu.
Lisätietoa Checkpointista

Sexpo

Neuvontapuhelin on valtakunnallinen eli voit soittaa mistä päin Suomea tahansa. Puhelu on soittajalle täysin ilmainen. Voit keskustella nimettömänä ammatti-ihmisen kanssa mieltäsi askarruttavista asioista seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvontapuhelimessa päivystää koulutettu seksuaalineuvoja tai -terapeutti.
Lisätietoa Sexposta

HIVPoint

Hivpointilla palveluihin kuuluu valtakunnallinen neuvontapuhelin, chat- palvelu, nettineuvonta-palsta. Lisäksi Hivpointilta voit varata maksuttoman käynnin Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta. Vastaanotolla sinulla on mahdollisuus keskustella hivistä ja muista seksitaudeista, seksuaalisuudesta tai hiv-tartuntaan liittyvistä elämänmuutoksista.
Lisätietoa HIVPointista

Positiiviset ry

Positiiviset ry on vuonna 1989 perustettu hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö sekä ainoa hiv-tartunnan saaneiden ja aidsia sairastavien potilasjärjestö Suomessa. Tukikeskusteluissa sinulla on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin Positiiviset ry:n työntekijän kanssa. Voit keskustella joko puhelimitse tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen.
Lisätietoa Positiiviset ry:stä

Seksuaalinen kaltoinkohtelu, väkivalta,
rikoksen kohteeksi joutuneelle

Seri-tukikeskus

Seri-tukikeskus on seksuaalista väkivaltaa (raiskaus) kohdanneiden tukiyksikkö Naistenklinikalla. Tukikeskus palvelee kaikkia yli 16- vuotiaita sukupuolesta riippumatta: naisia, miehiä ja transihmisiä, inter- ja muunsukupuolisia. Tukikeskuksessa asiakas saa kokonaisvaltaisen palvelun yhdestä paikasta. Kyseessä on matalan kynnyksen yksikkö, jonne voi hakeutua itse, omaisten kanssa tai viranomaisen ohjaamana.
Lisätietoa SERI-tukikeskuksesta

Raiskaus­kriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville. Raiskauskriisikeskus tarjoaa maksuttomia terapeuttisia palveluja asiakkailleen. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on mahdollisuus kriisitapaamisiin ja -hoitoon Tukinaisen kriisityöntekijän vastaanotolla. Tapaamisiin voi tulla yksin tai yhdessä ystävän, läheisen tai omaisen kanssa. Alle 16-vuotiailla on mahdollisuus tulla neuvonta- ja ohjauskäynneille. Tapaamisiin hakeudutaan kriisipäivystyksen kautta.
Lisätietoa Raiskauskriisikeskuksesta

Naistenlinja

Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille. Voit soittaa tai ottaa yhteyttä verkon kautta. Sinulle vastaavat vapaaehtoiset naiset, jotka ovat koulutettuja tukemaan sinua. Toiminta on luottamuksellista.
Lisätietoa Naistenlinjasta