Together With Pride -toiminta sisältää moninaista tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille. Teemme niin kahdenkeskisiä tukikeskusteluja, neuvontaa ja ohjausta kuin myös ryhmätapaamisia, tapahtumia ja vaikuttamistyötä.
Toiminta tukee hyvinvointia, vahvistaa sosiaalisia suhteita ja tarjoaa tietoa oikeuksista ja palveluista Suomessa. Ryhmätoiminta on suunnattu yli 18-vuotiaille, mutta yksilötason tukea on saatavilla myös nuoremmille tarvittaessa. Toiminta on luottamuksellista, työntekijöillä ja vapaaehtoisilla on vaitiolovelvollisuus: tieto käynnistä ei kirjaudu viranomaisten rekistereihin. Together With Pride -toiminta on ensisijaisesti englanninkielistä, tulkkausta pyritään järjestämään tilanteesta riippuen eri kielille. Toimistollamme ei ole avoimia aukioloaikoja, joten aika tapaamiseen tulee varata etukäteen.
Yksilötapaamiset
Voimavaroja ryhmätoiminnasta
Toiminnassa pidetään yllä voimavarakeskeistä otetta, jossa keskitytään nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, vahvistaen kunkin ryhmäläisen toimintakykyä ja voimavaroja. Ryhmätoiminta mahdollistaa kohtaamisia vertaisten kanssa sekä tarjoaa tietoa ja tukea muun muassa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta sekä Suomen ihmisoikeustilanteesta, lainsäädännöstä ja tapahtumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasioihin liittyen. Lisäksi ryhmien tapaamisissa tehdään taidetta, jonka kautta voi käsitellä omaa tarinaansa, kokataan, käydään vierailuilla erilaisissa mielenkiintoisissa kohteissa, pelataan pelejä ja katsotaan elokuvia. Ryhmäläisiä on muun muassa Lähi-idästä, Venäjältä ja Afrikan eri maista.
Kuinka mukaan?
Kasvaneen yhteydenottomäärän johdosta pyydämme, että asiakastapaamiset varataan ensisijaisesti puhelinajalla tiistaisin klo 11-13 puh. +358 45 1337077 tai sähköpostilla yasmin@pride.fi
Ammattilaisille
Kahdenkeskisiä tapaamisia on mahdollista saada 1–5 tapaamista ja niiden sisältöä voivat olla muun muassa perustiedot seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta, syrjintäkokemukset, turvalliset ihmissuhteet, ihmisoikeudet, seksuaalinen kaltoinkohtelu, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin kohdistuva vaino ja seksuaalineuvonta. Lähtökohtaisesti emme järjestä asiakkaille oikeusapua tai majoitusta vaan työmme keskittyy psykososiaaliseen tukeen ja tiedonantoon.
Huomaathan, että toivomme etenkin vastaanottokeskusten asiakkaina olevien henkilöiden kohdalla ammattilaisten varaavan ajat, tämä helpottaa käytännön järjestelyjä ja turvaa sen, että varatut ajat tulevat käytetyiksi. Yhdistyksellämme ei ole rahoitusta tulkkauksiin, joten tulkkaus (useimmin puhelintulkkaus) tulee varata vastaanottokeskuksen tai kunnan toimesta. Ylläpidämme meille tuttujen, todetusti LHBTIQ+ -turvallisten tulkkien listaa, jonka voimme pyynnöstä jakaa.
Ota yhteyttä
Huomioithan, että Together-toimintaan osallistumiseen tai yksilötapaamisiin ei tarvita Helsinki Pride -yhteisön jäsenyyttä.
Lisää tietoa ja tukea ammattilaisille löydät alta, jossa koottu materiaaleja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoihin liittyen.
Muita palveluita
Vaikeassa, äkillisessä tilanteessa ja jos kaipaat keskustelutukea henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa, voit soittaa Mieli Ry:n kriisipuhelimeen, numeroon, joka on auki vuoden jokainen päivä ja yö.
Aukioloaika 24 tuntia vuorokaudessa.
Ukrainankielinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0114 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-16, tiistaisin ja perjantaisin klo 9-13. Venäjänkielinen kriisipuhein päivystää numerossa 09 2525 0115 maanantaisin, keskiviikkosin ja torstaisin klo 12-16 ja tiistaisin ja perjantaisin klo 9-13. Kriisipuhelin englanniksi (Crisis Help line) päivystää numerossa 09 2525 0115 perjantaisin klo 9-13.
Muita palveluita
SERI-tukikeskus Seksuaaliväkivaltatilanteissa ympäri vuorokauden auttaa SERI-tukikeskus: 040 701 8446 (huom. palvelut 16 vuotta täyttäneille)
Nollalinja Lähisuhdeväkivaltatilanteissa ympäri vuorokauden auttaa Nollalinja: 080 005 005
Sos-kriisikeskus Sos-kriisikeskuksesta voi varata tapaamisaikoja niin turvapaikanhakijoille kuin paperittomillekin: ma–to klo 9–12 ja 13–15, pe klo 9–12. Ajanvaraus numerosta: 09 4135 0510
Sopu & Baher-projekti
Toiminnan kohderyhmänä ovat nuoret, perheet ja yhteisöt, joissa esiintyy kunniaan liittyviä haasteita sekä monikulttuuristen nuorten ja perheiden parissa työskentelevät. Sopu-toiminta tarjoaa luottamuksellista yksilöllistä ja perhekohtaista tukea kunniakonfliktitilanteissa. Työntekijät puhuvat useita eri kieliä, tiedot kielistä ja yhteystiedoista löydät nettisivujen Työntekijät-kohdasta.
Joka tiistaisin myös Sopu-chat vaihtelevasti kielillä suomi, englanti, arabia, farsi, turkki ja ranska. Chattiin pääset Sopun verkkosivujen kautta.
Kotimajoitusverkosto
Kotimajoitus on mahdollistanut monelle sujuvan pääsyn osaksi suomalaista yhteiskuntaa mm. paikallisiin tutustumisen ja kielen oppimisen kautta. Kotimajoitus on merkityksellistä kansalaistoimintaa, joka edistää kotoutumista, vähentää syrjiviä asenteita ja vahvistaa monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Majoitusta tarvitaan jatkuvasti ja erityisesti moni sateenkaari-ihmisinen haluaa eri syistä kotimajoitukseen. Jos kotimajoitus tai sen tarjoaminen kiinnostaa, voit olla yhteydessä Kotimajoituksen tuki ry:n yhteisötyön asiantuntijaan Olavi Karvoseen (o.karvonen@kotimajoitusverkosto.fi, +358 44 2397 049).
Tukea ja tietoa paperittomille
Mieli Kriisikeskus
Global Clinic
Hätätilanteessa tulee soittaa hätäkeskukseen 112 ja tilata ambulanssi, paperittomilla on oikeus välttämättömään terveydenhoitoon. Usein paperittomat saattavat kuitenkin pelätä esimerkiksi sairaalahoitoon joutumista, mutta etenkin henkeä uhkaavassa tilanteessa hätäkeskukseen tulee soittaa.