Toimintaamme - Helsinki Pride -yhteisö ry

Toimintaamme

Toimintaa yhdessä ja ylpeydellä. Tervetuloa mukaan!

Toiminnalla haluamme vahvistaa  osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia, sekä lisätä tietoa ja työkaluja yhteiskunnan syrjivien rakenteiden murtamiseksi.

Yhteisö tuo voimaa, turvaa ja tukea. Siksi järjestämme monipuolisesti yhteisöllisiä tapahtumia niin nuorille kuin aikuisille. Joukosta löytyy kaikkea pienimuotoisista illanvietoista aina sadan tuhannen ihmisen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaan. Välille mahtuu moninainen kirjo toimintaa ja tekemistä.

Kaikkia tapahtumiamme yhdistää kannustava ja moninaisuutta kunnioittava ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Ajankohtaista toimintamme löydät tapahtumakalenterista.

 

Helsinki Pride -yhteisön toimintaa

Tapahtumat, ryhmät ja työpajat

Monipuolista yhteisötoimintamme järjestetään pääosin Kaapelitehtaan tiloissamme. Toiminnasta voit löytää uusia ystäviä, tietoa ja kiinnostavaa tekemistä. Tutustu yhteisötoimintaamme tästä.

 

Nuorten Pride

Sateenkaarierityistä nuorisotoimintaa järjestetään viikottain eri puolella pääkaupunkiseutua. Toimintaa on tarjolla +13-vuotiaille. Nuorisotoimintamme huipentuu juhannuksen jälkeisellä Nuorten Pride -tapahtumaviikolla. Tutustu toimintaan ja tule mukaan!

 

Together with Pride

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille suunnattua monipuolista toimintaa, johon hakeudutaan aina kahdenkeskisten tapaamisten kautta.

 

Helsinki Pride -viikko

Helsinki Pride on Suomen suurin ja vaikuttavin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista. Tule mukaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi!

Toimintamme arvot: yhdenvertaisuus, turvallisuus ja luottamuksellisuus

 

Tapahtumamme ovat pääosin kaikille avoimia, eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen varsinainen jäsen. Ainoa vaatimus on, että sitoudut näihin toiminnan periaatteisiin:

 

YHDENVERTAISUUS

  • Minkäänlaista häirintää tai syrjintää ei hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilön tiedot löydät alta.*
  • Jokaisella on oikeus määritellä tai olla määrittelemättä oma itsensä ja identiteettinsä ja tulla kohdatuksi kunnioituksella.

TURVALLISUUS

Tapaamiset noudattavat turvallisemman tilan periaatteita:

  • Toiminta keskittyy yhteisöllisyyteen, voimavaroihin ja positiiviseen muutokseen
  • Jokaisella tulee olla mahdollisuus lähteä toiminnasta paremmalla mielellä kuin on ollut sinne tullessaan.
  • Henkilökohtaisten asioiden jakamisessa huomioidaan muut kävijät. Henkilökohtaisissa kysymyksissä voi aina ottaa yhteyttä työntekijöihin.

LUOTTAMUKSELLISUUS

Tapaamiseen osallistujilla on oikeus yksityisyyteen:

  • Tapaamisissa ei kuvata, äänitetä tai videoida, ellei asiasta sovita erikseen.
  • Toisten osallistujien asioita ei tule jakaa ryhmän ulkopuolella.

 

*Mikäli koet toiminnassamme jonkin tilanteen epäasiallisena tai huolta herättävänä, toivomme että otat asian puheeksi toimintaa ohjaavaan henkilön tai häirintäyhdyshenkilön kanssa. Voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli jokin asia jäi pohdituttamaan.

 

Yhdistyksen häirintäyhdyshenkilönä toimii Aaro Horsma, aaro@pride.fi