Helsinki Pride -viikko - Helsinki Pride -yhteisö ry

Helsinki Pride -viikko

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista.

Helsinki Pride-viikko 2019  järjestettiin jälleen juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6.-30.6. Suuri kiitos jokaiselle osallistujalle ja hengessä mukana olleelle. Erityiskiitos kaikille vapaaehtoisillemme, jotka teitte tapahtumasta totta!

Tapahtumaviikon toteuttamiseen osallistui kaikkiaan noin 120 vapaaehtoista, yli 50 ohjelmajärjestäjää sekä lukuisia muita toimijoita ja organisaatioita. Viikon ohjelmistossa oli mukana 130 tapahtumaa.

Olemme erityisen iloisia siitä, että vuoden 2019 Liike-teema nousi esiin monissa tapahtumissa tuoden keskusteluun useita kokemuksia ja tietoa sateenkaariliikkeen historiasta, yhteisöstä ja nykyhetkestä. Mukana oli laaja kattaus kulttuuria, taidetta, urheilua ja liikuntaa, asiaohjelmaa, bileitä, vertaistapaamisia sekä muita mahdollisuuksia viettää aikaa yhdessä ja tutustua uusiin ihmisiin.

Arvioiden mukaan Pride-kulkueessa lauantaina 29.6 marssi yli 110 000 ihmistä. Tämä on upea yhteinen kannanotto yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Kaivopuiston Puistojuhla täyttyi yhteisölliseen, kantaaottavaan ja iloiseen ohjelmaan ja yhdessäoloon.

Vuonna 2019 Helsinki Pridella oli 46 virallista kumppania. Kumppanit antoivat merkittävän tuen tapahtumatuotannon kustannuksiin.

Lue lisää 2019 Helsinki Pride -viikosta.

Vuoden 2020 tapahtuman ajankohta vahvistetaan syksyllä 2019.

Join the movement!

Lue tästä miten voit tulla mukaan osaksi Helsinki Pride -viikkoa.