Teema 2019: Liike - Helsinki Pride -yhteisö ry

Teema 2019: Liike

Vuoden 2019 teema on Liike.

 

Vuoden 2018 Ääni-teemalla halusimme nostaa ääntä yhteiskunnan epäkohdista, jotka usein osuvat vähemmistöihin koviten, tuoda esille yhteisömme moninaisuutta.  Halusimme tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta ja tuoda yhteen ihmisiä lisätäksemme tietoa ja luodaksemme rakentavaa dialogia.

 

Vuonna 2018 äänemme kuultiin. Yhä useampi ihminen ja yhteisö tuli mukaan, yhä useampi pystyi sanomaan ääneen tukevansa. Saimme huomiota, otimme tilaa ja tulimme kuulluksi.

Nyt on aika jatkaa matkaa ja ottaa seuraavat askeleet.

 

Liike viittaa ajassa tapahtuvaan kehitykseen, johon on tartuttava. Se kertoo siitä, että on aika siirtää sanat teoiksi. Vaikka moni asia on paremmin, on työtä vielä tehtävänä ja muutos saatava aikaiseksi. Todellinen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo eivät tule annettuina, eikä saavutettuja oikeuksia tule ottaa itsestäänselvyyksinä.

 

Liike on se konkreettinen teko, jolla yhteiskunta ja yhteisömme  menevät eteenpäin. Liikkeillä teemme tiloista, toiminnasta ja kohtaamisista suvaitsevan sijaan arvostavia.

 

Liike on linkki yhteisömme yhteiseen historiaamme, sukupolvet ja geeniperimän ylittävään perheeseen – sateenkaariliikkeeseen ja queer-historiaan. Teeman kautta haluamme kunnioittaa juuriamme ja lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta. Yhteisöstä, joka on rakastanut, toiminut sekä taistellut tietä avoimeksi tuleville sukupolville.

 

Liike viittaa aktiiviseen toimintaan, vastuunottoon ja vastuun kantamiseen.

Kun yritykset,  viranomaiset ja kunnat liputtavat Helsinki Pride-viikkoa, haluamme heidän kertovan myös ne muut konkreettiset teot, joilla he tukevat ihmisoikeustyötämme ja sen tavoitteita.

Pride ei ole vaan juhlaa, vaan sen on myös välittämistä ja rohkeutta toimia.

 

Liikkeellä katsomme tulevaan. Mihin olemme organisaationa ja yhteisönä matkalla. Miten pidämme huolen, että pystymme saavuttamaan tavoitteemme.

Kasvu, muutos ja kehittyminen ei ole vain mahdollisuus vaan välttämättömyys vahvistaaksemme kykyä tehdä työtämme entistä paremmin, tukeaksemme yhteisöämme ja huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat.

 

Liikkeellä katsomme tulevaan. Mihin olemme organisaationa ja yhteisönä matkalla. Miten pidämme huolen, että pystymme saavuttamaan tavoitteemme. Haluamme herättää keskustelua myös liikkeemme nykytilasta ja tulevaisuudesta. Miten meidän tulee kehittyä, jotta pystymme vastaamaan haasteisiin sekä tukemaan yhteisöämme parhaalla mahdollisella tavalla?

 

Muutos, kasvu ja kehittyminen ei ole vain mahdollisuus vaan välttämättömyys vahvistaaksemme kykyä tehdä työtämme entistä paremmin, tukeaksemme yhteisöämme ja huomioiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevat. Meidän tulee olla rohkeita ja rakentaa siltaa tulevaisuuteen, jossa haluamme elää ja toimia.

 

Kehitymme ja kuljemme eteenpäin. Tiedämme mistä tulemme, missä olemme ja mihin olemme menossa.  OLEMME PYSÄYTTÄMÄTTÖMIÄ.