Ammattilaisille - Helsinki Pride -yhteisö ry

Ammattilaisille

Tälle sivulle on koottuna ammattilaisille suunnattua tietoa Together with Pride -työstämme.

Helsinki Pride -yhteisön työntekijät tarjoavat konsultaatiota ja koulutusta sosiaali- terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisille, jotka työskentelevät seksuaalisuudeltaan ja sukupuoleltaan moninaisten turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten kanssa.

 

Tukityömme koostuu niin kahdenkeskisestä tuesta kuin vertaistuellisesta ryhmätoiminnasta. Ryhmätoimintaan pääsee mukaan ainoastaan yksilötapaamisten kautta, joissa tutustutaan asiakkaaseen, tehdään hänelle palvelusuunnitelma ja arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa, millainen tuki olisi hänelle hyödyllisintä.

 

Kahdenkeskisiä tapaamisia on mahdollista saada 1–5 tapaamista ja niiden sisältöä voivat olla muun muassa perustiedot seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta, syrjintäkokemukset, turvalliset ihmissuhteet, ihmisoikeudet, seksuaalinen kaltoinkohtelu, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin kohdistuva vaino ja seksuaalineuvonta.

Lähtökohtaisesti emme järjestä asiakkaille oikeusapua tai majoitusta vaan työmme keskittyy psykososiaaliseen tukeen ja tiedonantoon.

 

Huomaathan, että toivomme etenkin vastaanottokeskusten asiakkaina olevien henkilöiden kohdalla ammattilaisten varaavan ajat, tämä helpottaa käytännön järjestelyjä ja turvaa sen, että varatut ajat tulevat käytetyiksi. Yhdistyksellämme ei ole rahoitusta tulkkauksiin, joten tulkkaus (useimmin puhelintulkkaus) tulee varata vastaanottokeskuksen tai kunnan toimesta. Ylläpidämme meille tuttujen, todetusti LHBTIQ+-turvallisten tulkkien listaa, jonka voimme pyynnöstä jakaa.

 

Ota yhteyttä

Voit joko tavoitella meitä puhelinaikana tai laittaa sähköpostia.

 

Together -työstä vastaa Yasmin Yusuf, jonka puhelinaika on tiistaisin klo 11–13 (puh. +358 45 1337077 ) ja sähköposti yasmin@pride.fi

 

Lisää tietoa ja tukea ammattilaisille löydät tietopankistamme, johon on koottu materiaaleja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoihin liittyen.