Muu tuki- ja neuvonta - Helsinki Pride -yhteisö ry

Muu tuki- ja neuvonta

Palveluita seksuaali – ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja paperittomille

Mielenterveysseuran kriisipuhelin

Vaikeassa, äkillisessä tilanteessa ja jos kaipaat keskustelutukea henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa, voit soittaa Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen, numeroon, joka on auki vuoden jokainen päivä ja yö.

Aukioloajat: arkisin klo 09.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00

 

Arabiankielinen kriisipuhelin päivystää numerossa 040 195 8202  maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 11.00–15.00 ja keskiviikkoisin  klo 17.00–21.00. Kriisipuhelimiin voi soittaa voi myös englanniksi.

 

Helsingin Sosiaali- ja kriisipäivystys

Helsingin Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa ympäri vuorokauden  äkillisissä kriiseissä: puh. 0206 96006

 

SERI-tukikeskus

Seksuaaliväkivaltatilanteissa ympäri vuorokauden auttaa SERI-tukikeskus:  040 701 8446 (huom. palvelut 16 vuotta täyttäneille)

 

Nollalinja

Lähisuhdeväkivaltatilanteissa ympäri vuorokauden auttaa Nollalinja: 080 005 005

 

Sos-kriisikeskus

Sos-kriisikeskuksesta voi varata tapaamisaikoja niin

turvapaikanhakijoille kuin paperittomillekin: ma–to klo 9–12 ja 13–15, pe

klo 9–12. Ajanvaraus numerosta: 09 4135 0510.

 

Sopu & Baher-projekti

Sopu ja sen alla toimiva Baher-projekti ovat osa Loisto setlementti ry:n toimintaa ja niiden työn tavoitteena on ennaltaehkäistä kunniakäsityksiin liittyviä konflikteja ja väkivaltaa perheissä ja yhteisöissä.

Toiminnan kohderyhmänä ovat nuoret, perheet ja yhteisöt, joissa esiintyy kunniaan liittyviä haasteita sekä monikulttuuristen nuorten ja perheiden parissa työskentelevät. Sopu-toiminta tarjoaa luottamuksellista yksilöllistä ja perhekohtaista tukea kunniakonfliktitilanteissa. Työntekijät puhuvat useita eri kieliä, tiedot kielistä ja yhteystiedoista löydät täältä. 

Joka tiistaisin myös Sopu-chat vaihtelevasti kielillä suomi, englanti, arabia, farsi, turkki ja ranska. Chattiin pääset Sopun verkkosivujen kautta.

 

Kotimajoitusverkosto

Kotimajoitusverkosto pyrkii tukemaan turvapaikanhakijoita järjestämällä vapaaehtoistoimintaa, jonka kautta turvapaikanhakijat voivat saada kotimajoitusta. He tekevät tiivistä yhteistyötä kotimajoituksen järjestämisessä Maahanmuuttoviraston, kunnallisten viranomaisten, vastaanottokeskusten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Kotimajoituksen jonoa ja muuta yhteistyötä Helsinki Pride -yhteisön osalta tekee ensisijaisesti vapaaehtoiskoordinaattori Yasmin Yusuf, johon voi ottaa yhteyttä puhelimitse (044 989 0254) tai sähköpostitse (yasmin @ kotimajoitusverkosto.fi). Huomaathan, että kotimajoituspaikkoja ei tällä hetkellä ole saatavilla pääkaupunkiseudun alueelle.

 

 

Tukea ja tietoa paperittomille

Paperittomuuteen liittyvää tietoa ja palveluita on listattu laajasti Paperittomat-hankkeen verkkosivuille, joita päivitetään säännöllisesti, joten sieltä kannattaa tarkistaa ajanmukainen tieto.

 

Helsinki Pride -yhteisö tukee myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia palveluiden ulkopuolella olevia henkilöitä eli niin sanotusti paperittomia. Paperittomien asiakkaiden kanssa käytännön ongelmaksi nousee muun muassa se, että heille ei välttämättä saada tulkkipalveluita virallisia kanavia pitkin eikä yhdistyksellämme ole rahoitusta tulkkausten järjestämiseen. Tulkkipalvelu tulisi järjestää ensisijaisesti kunnan toimesta, minkä lisäksi joissain tilanteissa voimme hyödyntää myös vapaaehtoistulkkeja. Tukitapaamiset voivat sisältää neuvontaa ja ohjausta, tiedonantoa muun muassa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta, seksuaaliterveydestä ja omista oikeuksista sekä palveluohjausta.

 

Jos olet seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva paperiton ja kaipaat tukea, voit ottaa yhteyttä Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtajaan  Aaroon puhelinaikana tiistaisin klo 15–16 (puh. 045 121 0026) tai sähköpostitse aaro @ pride.fi

 

Sos-kriisikeskus

tarjoaa tukea haastavaan tilanteeseen  myös paperittomille. Aika tulee varata etukäteen.  Ajanvarausajat ovat: ma–to klo 9-12 ja 13–15, pe klo 9–12. Ajanvaraus numerosta: 09 4135 0510.

Helsingin kaupunki on laajentanut paperittomille järjestettäviä palveluita, periaatteessa paperittomille tarjotaan terveyspalvelut (myös erikoissairaanhoito) kuten kaikille helsinkiläisille. Asiasta löytyy lisätietoa sivulta.

 

Global Clinic

on vapaaehtoisten lääkärien ylläpitämä terveyspiste jossa tarjotaan ilmaista terveydenhuoltoa. Global Clinicin Helsingin numero on: 044 977 4547

Hätätilanteessa tulee soittaa hätäkeskukseen 112 ja tilata ambulanssi, paperittomilla on oikeus välttämättömään terveydenhoitoon. Usein paperittomat saattavat kuitenkin pelätä esimerkiksi sairaalahoitoon joutumista, mutta etenkin henkeä uhkaavassa tilanteessa hätäkeskukseen tulee soittaa.