Yhdistys - Helsinki Pride -yhteisö ry

Yhdistys

Olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. Vuodesta 1991 lähtien olemme tehneet töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

Helsinki Pride -yhteisö on kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta.

Ennen meidät tunnettiin nimellä HeSeta ry. Nyt olemme Helsinki Pride -yhteisö, koska siitä olemme ylpeimpiä: monimuotoisesta yhteisöstämme. Vallankumoukset ja kohtaamiset, niinpienet kuin suuret, tehdään aina yhdessä. Haluamme, että jokainen tulee nähdyksi jakohdatuksi itsenään, vapaana pelosta ja syrjinnästä.

Siksi emme tingi ihmisoikeuksista. Jokaisen tulee olla yhteiskunnan ja lainsäädännönedessä tasavertainen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä jasukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Me otamme tilaa haltuun kaduilla ja verkossa. Arjen kohtaamisissa tuomme yhteisönturvaa niille, jotka etsivät paikkaansa. Murramme syrjiviä rakenteita, tuomme ihmisiäyhteen ja teemme tilaa sateenkaaren kaikille sävyille.

Toimintamme tukipilareita ovat:

Nuorten Pride

Järjestämme alle 25-vuotiaille suunnattuja iltoja ja tapahtumia rennosti ylpeydellä,  nuorten omilla ehdoilla.

Together with Pride

Tuemme lhbtiq-turvapaikanhakijoiden hyvinvointia ja tarjoamme vertaistukea vaikeassa elämäntilanteessa.

Illat, tapahtumat ja kurssit

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.

Helsinki Pride -viikko

Vuoden värikkäin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma tuo kaikki sateenkaaren sävyt kaupunkiin kesäkuun lopussa.

Helsinki Pride -yhteisö lukuina

28 vuotta
5 työntekijää
yli 250 vapaaehtoista

Vuoden 2018 aikana

5454 käyntiä yhteisötoiminnan illoissa ja ryhmissä
750 kohtaamista tuki-ja neuvontatapaamisissa
yli 1600 yhteydenottoa ja konsultaatiopyyntöä
yli 100 000 osallistujaa Helsinki Pride -viikon kulkueessa ja puistojuhlassa

Tue työtämme tavalla, joka sopii sinulle parhaiten:
liity jäseneksi tai tule mukaan vapaaehtoiseksi!