Anna tukesi ja liity joukkoomme

Liity ja lahjoita

Tue Helsinki Pride -yhteisön työtä! Lahjoittamalla voit tukea sateenkaarinuoria, LHBTIQ+-turvapaikanhakijoita tai Helsinki Pride- viikon järjestämistä! Jäsenenä pääset vaikuttavaksi osaksi yhteisöä, tuet työtämme ja saat alennuksia tuotteistamme.
Tule osaksi Helsinki Pride -yhteisöä

Tapahtumia & toimintaa

Avoin yhteisötoiminta

Helsinki Pride -yhteisön illanvietot perustuvat leppoisaan yhdessä olemiseen ja tekemiseen turvallisessa ja päihteettömässä ympäristössä. Kahvittelun, pelailun tai vaihtuvista teemoista keskustelun lomassa tutustutaan toisiin sateenkaariyhteisön jäseniin ja saadaan peilauspintaa omille kokemuksille.
Katso kaikki avoin yhteisötoiminta

Nuorten Pride

Järjestämme yli 13-vuotiaille suunnattua vertaistoimintaa, tukea ja tapahtumia ylpeydellä.
Tutustu Nuorten Prideen

Together with Pride

Tuemme LHBTIQ+ -turvapaikanhakijoiden hyvinvointia ja tarjoamme tukea vaikeassa elämäntilanteessa.
Tutustu Together with Prideen

Vapaaehtois­toiminta

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Tutustu vapaaehtoistoimintaan

Kumppanuus

Kumppanuus Helsinki Pride -yhteisön kanssa

Helsinki Pride-viikon mahdollistaa satojen vapaaehtoisten joukko, yritysten ja organisaatioiden vahvalla tuella – vuoden 2022 kumppanuuksia solmitaan paraikaa ja nyt on siis hyvä aika tuoda yhteisösi ja organisaatiosi mukaan upeaan joukkoon!

Hae kumppaniksi

Kumppanimme ovat mukana työssämme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi, mahdollistamassa Helsinki Pride -tapahtumaa ja tukemassa ympärivuotista ihmisoikeustyötämme. Liity upeaan joukkoon!
Hae kumppaniksi

Koulutukset

Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.
Tutustu koulutustarjontaan

Working with Pride

Helsinki Pride -yhteisön Working with Pride -työn tavoitteena on moninaisuutta arvostava työpaikkakulttuuri.
Tutustu Working with Pride - työhön

Helsinki Pride Week 2021

Helsinki Pride Week

Suomen suurin ja vaikuttavin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma toi ihmiset yhteen ja teki tilaa sateenkaaren kaikille sävyille 28.6.-4.7.2021.
Siirry Helsinki Pride Weekin sivustolle

Pride sosiaalisessa mediassa

Lämmintä äitienpäivää kaikille – heille joille tämä päivä on iloa ja onnea, kuin myös heille joille tämä päivä on yksi vuoden vaikeimmista🤍 Ajatuksemme ovat kanssanne!

Äitiyteen ja vanhemmuuteen liittyy paljon tasa-arvokysymyksiä, eikä työ ole valitettavasti vielä valmis, vaikka asenteiden ja lainsäädännön saralla on tapahtunut paljon. Mm. @seta_ry on lausunut, että Suomeen tarvitaan uudistunut vanhemmuuslaki, jossa:
❗ Mahdollistamme juridisen vanhemmuuden useammalle kuin kahdelle vanhemmalle, keskinäisen sopimuksen pohjalta. Näin vahvistamme useamman kuin kahden vanhemman perheessä elävien lasten oikeuksia – osassa sateenkaariperheitä lapsilla on alusta asti useampi kuin kaksi todellista vanhempaa, jotka osallistuvat lapsen elämään.
❗ Mahdollistamme vanhemmuuden kirjaamisen juridisesti vanhemmuudeksi, ei vain äitiydeksi tai isyydeksi. Tämä ennaltaehkäisisi transvanhempien ja heidän lastensa syrjintää ja tukisi muunsukupuolisten ihmisten vanhemmuuden tunnustamista.
❗Suomessa on lapsia joiden vanhempi ja/tai vanhemmat kuuluvat sukupuolivähemmistöön. Nykyisin lapsen synnyttänyt henkilö kirjataan äidiksi, ja henkilö jonka siittiöistä lapsi on saanut alkunsa, kirjataan isäksi – vaikka todellisuudessa näin ei aina ole. Laki ei myöskään mahdollista ennen sukupuolen korjaamista syntyneen lapsen vanhemmuusmerkinnän korjaamista vanhemman sukupuolen vahvistamisen yhteydessä.

Moninaisten perheiden oikeudet on huomioitava sekä lainsäädännön tasolla että arjessa 🌈 Myös Helsinki Pride -viikon ohjelmassa nähdään jälleen paljon perheille, vanhemmille ja kaikille muille suunnattua ohjelmaa – nähdäänhän siellä?

#äitienpäivä #mothersday #helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...

Vielä ehdit hakea mukaan vapaaehtoiseksi Helsinki Pride -viikolle 🌈

Tarjolla on monia erilaisia hommia, mutta suurin tarve tällä hetkellä on kulkueen blokkiavustajille ja siivoustiimiäisille lauantaina 2.7. ✨

⭐ Blokkiavustajana toimit kulkueen oppaana nauttien samalla kulkueen tunnelmasta muiden marssijoiden mukana. Pääset opastamaan lähtöpisteellä kulkueeseen ennakkoon ilmoittautuneita löytämään oman ennaltamääritellyn paikan, sekä auttamaan kulkueen muodostamisessa ja liikkeelle lähdössä. Kulkueen turvallisuudesta ja liikenteenohjauksesta vastaavat järjestyksenvalvojat.

⭐ Siivoustiimiin haetaan siistijöitä, jotka huolehtivat puistopiknikin yleisestä viihtyvyydestä ja siisteydestä. Yhdessä huolehdimme, että puisto pysyy siistinä ja luonto puhtaana 💛 Siivoustiimiläisenä pääset tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja nauttimaan juhlahumusta muiden juhlijoiden mukana. Loppusiivous hoidetaan erikseen erillisen toimijan toimesta, eli siivoustiimi huolehtii puiston viihtyvyydestä ainoastaan tapahtuman aikana.

Lue lisää tehtävistä ja hae mukaan vapaaehtoiseksi 31.5. mennessä. Linkki löytyy biosta! ✨

***

Apply to volunteer for Helsinki Pride Week 🌈

We have many different tasks available, but currently our biggest need is for the bloque instructors in the Parade and for cleaners on Saturday 2nd of July ✨

⭐ As a bloque instructor, you get to work as a guide while enjoying the Parade with other marchers. You will guide pre-registered people to find their own pre-defined places in the Pride Parade and help set up the Parade. We will have security guards responsible for the safety and traffic control of the Parade.

⭐ The cleaning team is looking for cleaners for the park picnic, who will make sure that the park and nature stay clean and tidy 💛 As a cleaning team member, you will also get to know other volunteers and enjoy the festive spirit of the picnic. The final cleaning will be done by a separate operator – the cleaning team takes care of the park only during the event.

Read more and apply to volunteer 31.5. latest. Link in bio! ✨

#helsinkipride #helsinkiprideyhteisö #ylpeysmuuttaamaailmaa #changingtheworldwithpride #togetherwithpride #pride
...