Sateenkaarinuorille suunnattuun toimintaan jokainen on tervetullut mukaan omana itsenään. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, ellei toisin mainita, eikä yhdistyksemme jäsenyyttä. Toimintaan osallistuminen iltojen aikana on aina vapaaehtoista.

Jos kaipaat ymmärtävää ja auttavaa keskusteluseuraa, voit pyytää, että saat jutella rauhassa kahdestaan työntekijän kanssa.

Helsinki

SÄRÖ-SOINTU - NUORTEN PROGGIS

Särö-Soinnun toiminta on suunnattu 13-19 - vuotiaille helsinkiläisille trans- ja cis-sukupuolisille tytöille ja naisille sekä muille trans- ja muunsukupuolisille nuorille. Särö-Sointu on nuorten oma proggis, joka sisältää mm. musiikkityöpajoja sekä tapahtumia.

Marraskuussa starttaa Särö-Soinnun keväälle 2023 kestävä musiikkityöpajojen sarja, jossa nuoret pääsevät soitin kerrallaan syventymään bändisoittoon, biisien luomisprosessiin sekä oppimaan esimerkiksi Dj-työskentelystä.

Työpajat toteutuvat pääasiassa Roihupellossa yhdistyksen treenitiloissa, joissa nuorilla on kaikki soittimet käytettävissä. Treenikselle on mahdollista sopia myös harjoitteluaikoja työpajojen ulkopuolella ja tarvittaessa lainata soitinta kotiin harjoittelun tueksi.

Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä minkäänlaisia aiempia taitoja.

Toiminta käynnistyy 3.11. bändisoitintyöpajoina ja mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: nuoret@saromusiikki.fi

Queerdom

Queerdom on sateenkaariryhmä 12 -19 -vuotiaille seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, tai sitä pohtiville, nuorille.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 26.10.2022 alkaen kello 17-19 Queendomissa eli Tyttöjen ja nuorten naisten olohuoneella Rastilassa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset puh. 050 544 6639 / Hanna

Sateenkaarikahvila nuorisotakuutalolla

Tervetuloa Sateenkaarikahvilaan Nuorisotakuutalolle! Meillä saat loistaa kaikissa haluamissasi väreissä ja sävyissä, juuri sellaisena kuin olet ja tarjolla on välipalaa sekä juotavaa. Kahvilassa mukana myös Helsinki Pride- yhteisön työntekijä Luna. Mietitään aiheita ja toiveita loppuvuoden tapaamiskerroille yhdessä! Voidaan juttelun lomassa myös tehdä esim. Sateenkaariaiheisia pinssejä, erilaisia itsetuntemusta ja elämänlaatua kohottavia tehtäviä, taiteilla, somettaa, hassutella Polaroid- kuvilla ja oikeastaan mitä vaan keksitään ja osallistujat toivovat.

Sateenkaarikahvilat pidetään klo 12-16 seuraavina torstaipäivinä: 15.9.2022, 13.10.2022, 10.11.2022 ja 8.12.2022. Kahvilat toteutetaan Nuorisotakuutalon tiloissa Myllypuron ostoskeskuksessa osoitteessa Kivensilmänkuja 1.

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja saat ohjaaja Johanna Moriccilta 0401951844 (tekstari, puhelu, WhatsApp) tai sähköpostilla johanna.moricci@valo-valmennus.fi. Lunan tavoitat numerosta 0444932099 (puhelu, WhatsApp, tekstari) tai sähköpostilla luna@pride.fi.

Instagram: @nuorisotakuutalo_helsinki
TikTok: https://www.tiktok.com/@ntt_helsinki
Kotisivut

Nuorten avoimet illat 13-17 -vuotiaille

Helppo ja hauska tapa tulla mukaan on osallistua avoimiin tapaamisiin IrisHelsinkiin. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin ja juttelemaan tuttujen kanssa, tai ihan vaan hengailemaan.

Osoitteemme on Konepajankuja 3 ja sisäänkäynti sateenkaarevaan tilaamme on rakennuksen Sturenkadun puolelta. Toimintamme on maksutonta ja ohjaamassa ovat sateenkaariteemoihin perehtyneet nuoriso-ohjaajat. Kaikissa toiminnoissa on huomioitu turvallisemman tilan ohjeistukset.

Aika: maanantaisin klo 17.30-20.30

Järjestäjä: IrisHelsinki
Instagram: @irishelsinki
Lisätietoa

Nuorten avoimet illat 16-25 -vuotiaille

Helppo ja hauska tapa tulla mukaan on osallistua avoimiin tapaamisiin IrisHelsinkiin. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin ja juttelemaan tuttujen kanssa, tai ihan vaan hengailemaan.

Osoitteemme on Konepajankuja 3 ja sisäänkäynti sateenkaarevaan tilaamme on rakennuksen Sturenkadun puolelta. Toimintamme on maksutonta ja ohjaamassa ovat sateenkaariteemoihin perehtyneet nuoriso-ohjaajat. Kaikissa toiminnoissa on huomioitu turvallisemman tilan ohjeistukset.

Aika: keskiviikkoisin klo 17.30-20.30

Järjestäjä: IrisHelsinki
Instagram: @irishelsinki
Lisätietoa

Sateenkaareva teatteri 12-18-vuotiaille

Tule tutkimaan esiintymistä, esitysten tekemistä ja mielikuvituksen käyttöä. Ryhmä on avoin kaikille, mutta tarkoitettu erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville nuorille. Toiminnassa on huomioitu turvallisemman tilan periaatteet.

Ilmoittautuminen: Rosa 0401838532

Teatterikertojen jälkeen voit halutessasi jäädä Toivon talolle Sateenkaarevaan hengailuiltaan, joka kestää klo 20:30 asti. Illan ohjelmaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa, mutta luvassa pelailua, kokkailua, askartelua ja muuta yhdessä tekemistä ja toisiin tutustumista.

Torstaisin 15.9., 6.10., 17.11. ja 15.12. Klo 16:30-18:15
Lisätietoa

Sateenkaarevat hengailuillat

Sateenkaarevissa hengailuilloissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat sekä sateenkaarevasta toiminnasta kiinnostuneet nuoret voivat kokoontua yhteen. Illoissa huomioidaan turvallisemman tilan periaatteet, joihin osallistujat voivat itse vaikuttaa. Illat ovat avoinna 12-29-vuotiaille.Iltojen aikana hengaillaan ja pelaillaan, usein kokkaillaan tai leivotaan.

Osallistujat saavat ideoida yhdessä illan ohjelmaa tai suunnitella seuraavan kerran sisältöjä!

Paikka: Nuorten Toivon talo eli Pukinmäen nuorisotalo

Torstaisin to 15.9., 6.10., 17.11. ja 15.12. klo 18.00–20.30
Lisätietoa

Sateenkaareva lukupiiri 12-18 -vuotiaille

Sateenkaareva lukupiiri kokoontuu keskustelemaan HLBTQ+-teemaisista kirjoista. Jokaiselle kerralle sovitaan yhdessä kirja, mutta voit myös tulla jutustelemaan kirjaa lukemattakin, jos kirjallisuus ja sateenkaariaiheet kiinnostavat. Kirjan voit noutaa Ogelin kirjastosta. Jos haluat osallistua etänä, laita lukupiirin vetäjälle Sinille viestiä. Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan voit tulla mukaan niinä kertoina, kun sinulle sopii. Tarjolla teetä ja keksejä!

Paikka: Oulunkylän kirjasto

Keskiviikkoisin 7.9., 5.10. ja 2.11. klo 18–20

Lisätiedot: Sini 09 310 85064 tai sini.helminen@hel.fi

Järjestäjä: Operaatio Pulssi!
Lisätietoa

Sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä 15-22 -vuotiaille

Pohditko, mitä sukupuolta olet? Koetko, että sinulle määritelty sukupuoli on väärä tai liian kapea? Ehkä olet sukupuoleton, tai määrittely ei ole ollenkaan sinun juttusi? Tervetuloa kuuntelemaan, vaihtamaan ajatuksia ja voimaantumaan teeman äärellä muiden sukupuoltaan pohtivien nuorten kanssa Snellun ohjattuun vertaistukiryhmään. Ryhmä on tarkoitettu trans-, inter- ja muunsukupuolisille, sukupuolettomille ja kaikille sukupuoltaan pohtiville, 15-22- vuotiaille.

Ryhmä järjestetään tiistaisin klo 17-19 seuraavina päivinä: 23.8., 13.9., 4.10., 25.10., 15.11. ja 13.12. Voit osallistua vain yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin.

Snellun löydät Matteuksen kirkon yläkerrasta, Turunlinnantie 3 (ovisummeri, yläkerran ulko-ovi lähellä kirkon pääovea).

Ilmoittaudu viimeistään ti klo 12 mennessä, niin sinuun ollaan yhteydessä tiistai-iltapäivän aikana ennen ryhmää. Samalla saat varmistuksen voidaanko ryhmä toteuttaa livenä ja voit samalla kysyä lisätietoja ohjaajilta Lennulta tai Tiinalta: leena.korhonen(at)evl.fi / 050 383 9419 tai tiina.kinnunen(at)evl.fi / 050 301 9638.
Lisätietoa

16-25 -vuotiaiden transfeminiinien tapaamiset

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Helsinki Pride -yhteisö ja Snellu järjestävät syksyllä kolme ohjattua tapaamista 16-25 -vuotiaille transfeminiineille Setan toimistolla Pasilassa.

Voit osallistua kaikille kerroille tai tulla mukaan vaikka vain yhdellä kerralla.

Tapaamisia ohjaavat Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen Enni, Helsinki Pride -yhteisön Luna, sekä Snellun Lennu ja Tiina. Tapaamisissa tutustutaan muihin ja vietetään aikaa yhdessä jutellen.

Tapaamiset on tarkoitettu kaikille, jotka identifioituvat transfeminiineiksi ja ovat iältään 16-25 -vuotiaita.

Kaikki tapaamiset toteutuvat Setan toimistolla osoitteessa Pasilanraitio 5, 2. kerros, Helsinki. Ohjaaja on vastassa ulko-ovella. Katso saapumisohjeet ja esteettömyystiedot linkistä!

Käytössä on myös Setan tiloissa sijaitseva pukeutumishuone, josta voi lainata vaatteita, kenkiä, asusteita ja peruukkeja, sekä käyttää siellä olevaa kosmetiikkaa. Jos tarvitset pukeutumistilaa ennen tapaamisen alkamista, tulethan paikalle noin viisitoista minuuttia ennen tapaamisen alkamista.

21.9. klo 18-20: Tutustumme toisiimmesekä Setan ja Smokin toimintaan ja tiloihin.

26.10. klo 17-20 (huom. kellonaika): Vieraana Jenna Wahlstén opastamassa ihonhoidossa ja meikkaamisessa.

7.12. klo 18-20: Vieraana Transfeminiinit ry:n Tanja Von Knorring esittelemässä toimintaa ja vastaamassa kysymyksiin.

Jos sinulla on kysyttävää, tai kaipaat lisätietoja, voit olla yhteydessä Enniin (enni.happonen@seta.fi). Voit myös halutessasi ilmoittautua mukaan tapaamisiin, jotta osaamme varautua osallistujamäärään.
Saapumisohjeet Setan toimistolle

Ungpride: HBTIQA+ ungdomsgruppen i Helsingfors

Ungpride är ett tryggt och positivt gemenskap för regnbågsunga eller unga som funderar kring identitet.

Vi träffas varje torsdag kl. 17:30–20:30 i IrisHelsinki.

Adress: Konepajankuja 3 Du behöver inte anmäla dig på förhand, och du är välkommen med på vilken träff som helst.

Kontakta gärna handledarna vid frågor: Nicole Stambej nicole.stambej@hel.fi

Arrangör: IrisHelsinki

Instagram: @ung_pride
Ungpride webbsida

Sateenkaaria ja sateenvarjoja -tanssikokonaisuus

Sateenkaaria ja sateenvarjoja on Pauliina Aladinin yhteisötanssikokonaisuus, johon kuuluu
<3 tanssityöpajoja nuorille
<3 yleisölle avoimia työskentelydemoja
<3 uusi tanssiteos (ensi-ilta 24.5.2023)

Seuraa päivityksiä osallistumismahdollisuuksista Instagramissa ja Facebookissa @sateenkaaria_sateenvarjoja sekä https://pauliinaaladin.wordpress.com/sateenkaaria-ja-sateenvarjoja/
Lisätietoa

Espoo

Nuorten Pride -kahvila Espoo 13-17 -vuotiaille

Nuorten Pride -kahvila sijaitsee Espoon Leppävaarassa ja toiminta on suunnattu 13-17 -vuotiaille sateenkaarinuorille ja heidän ystävilleen. Voit tulla piipahtamaan tai viihtyä koko illan! Luvassa on erilaisia teemailtoja toiveiden mukaan sekä vapaata hengailua ja lautapelailua. Tarjolla on myös pientä purtavaa sekä kahvia ja teetä. Tapaamisten teemat, mahdolliset poikkeusaukiolot ja muut tuoreimmat tiedot toiminnasta löydät Instagramista. Illat ovat avoimia eli ilmoittautumista tai jäsenyyttä ei tarvita. Toimintaa järjestävät Helsinki Pride -yhteisö ry ja Espoon kaupunki.

Tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo. 16.30–19:30. Syyskauden 2022 ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 24.08.2022. Lisätietoja voi kysyä ohjaajilta sähköpostitse: Cecilia@ pride.fi tai puhelimitse Marjo Holmqvistiltä: 043-8251141.

Paikkana toimii Espoon Ohjaamotalo, joka on lyhyen matkan päässä Leppävaaran juna-asemasta. Osoite: Lintuvaarantie 2. Espoo.

Voit seurata Nuorten Pride -kahvila Espoon toimintaa IG:ssa: @Nuorten_Pride_kahvila_ Espoo
Kahvila IG:ssä

Sateenkaari Siipi

Sateenkaari Siiven illoissa tarjolla on kahvia, teetä ja pientä välipalaa sekä hyvää seuraa.

Tapaamiset klo 17-20 seuraavina päivinä: 18.8., 15.9., 13.10., 17.11. ja 15.12.

Toimintaa järjestää Espoon seurakunnat. Whatsapp-ryhmässä ilmoittelemme kunkin kerran menoista (ja rajoituksista) lisää.

Paikkana Nuorten tila Siipi Leppävaarassa. Osoite: Albergan esplanadi 1, Espoo.

Lisätietoja Sateenkaari Siiven toiminnasta ja liittymispyynnöt Whatsapp-ryhmään Hannelta, Miolta tai Juhalta: Hanne Malkki, 040 517 0629, hanne.malkki (at) evl.fi ja Mio Mokki, 050 438 0207, mio.mokki (at) evl.fi sekä Juha Pohjois-Koivisto 050 401 7464, juha.pohjois-koivisto (at) evl.fi
Siiven nettisivut

Vantaa

Sukupuoltaan pohtivien nuorten vertaisryhmä 10-18 -vuotiaille

Uusi suljettu sukupuoltaan pohtivien nuorten vertaisryhmä ryhmä aloittaa helmikuussa 2022 Poikien Talo Koivukylässä.

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Ensimmäinen tapaaminen on 24.02.2022 kello 17-19 Vantaan Poikien Talon tiloissa osoitteessa Karsikkokuja 17.

Ilmoittautuminen: Samuel Susilinna, puh. +358 50 543 9982 tai samuel.susilinna@loistosetlementti.fi. Samueliin voi olla myös yhteydessä, jos olet kiinnostunut tutustumaan Poikien Talon tiloihin etukäteen.

Vantaan Poikien Talo

Vantaan nuorten aikuisten sateenkaarevat illat 18-29-vuotiaille

Tervetuloa mukaan! Käytössä on lauta- ja konsolipelejä sekä biljardi- ja pingispöydät pelailua varten. Tarjolla on aina kahvia ja teetä sekä pientä evästä maksuttomasti. Järjestämme ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaan, viime aikoina on tehty pinssejä ja kankaanpainantaa. Toiveissa on ollut myös yhteinen vaikuttaminen esimerkiksi osallistumalla sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustaviin mielenilmauksiin ja Pride-tapahtumiin. Lähtökohtaisesti haluamme tarjota turvallisen tilan, vertaisryhmän ja mukavaa vapaa-ajan tekemistä hyvässä seurassa

Joka keskiviikko klo 17-20 Tikkurilan nuorisotilassa (Nuorten monitoimitila Liito, Lummetie 2b C). Aukioloaikana voi tulla ja mennä vapaasti eikä toimintaan tarvitse ilmoittautua.
Lisätietoa

Vantaan sateenkaarevat nuorten illat 13–20 -vuotiaille (tauolla)

Vantaan sateenkaarevat nuorten illat ovat suunnattu 13–20-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille.

Paikka: Kivistön nuorisotila, Topaasikuja 11 (Kivistön aseman vieressä)

Lisätietoa: Ohjaaja Jenni: WhatsApp 0438259655

Järjestäjä: Vantaan Kaupungin Nuorisopalvelut

Instagram: @sateenkaarevat_vantaa, #NuortenVantaa
Sateenkaarevien nuorten iltojen nettisivut

KATSO MYÖS

Suhdeleiri 18-29 –vuotiaille (9.-11.12.2022)

Mitä on olla suhteessa itseensä ja toisiin, mikä on oma suhdehistoriasi, millaisen suhteen Sinä haluaisit, jos haluaisit? Suhdestatuksellasi ei ole merkitystä, sillä tämä on ”Minämatka” omaan elämääsi.

Voit siis tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Leirille ovat tervetulleita kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön itsensä määrittelevät. Ryhmän kannalta merkityksellistä on se, että me ohjaajat pidämme ryhmän turvallisena ja moninaisuudelle avoimena.

Leiri pidetään Kuggomin perinnekeskuksessa Loviisassa. Osoite on Kansanopistontie 16, 07945 Kuggom ja sinne saavutaan omin kyydein. Voit myös ilmoittautua yhteiskuljetukseen, johon mahtuu 6 leiriläistä. Toimimme voimassaolevien koronarajoitusten ja -suositusten mukaisesti.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: hkettusaari@evl.fi 18.11 pe mennessä. Osallistuminen on tämän jälkeen sitova ja sen voi perua vain lääkärintodistuksella. Leirin hinta on 50e /osallistuja (sis. täysihoito + vakuutukset).

Leirillä on 1-2hh ja lauantaina lämpiävät sauna sekä grilli.

Järj. Hgin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö /Snellu ja Aktuaali koulutuspalvelut. Lämpimästi tervetuloa!

ArcoKerava

ArcoKerava on turvallinen ja inklusiivinen tila, joka on luotu tukemaan sateenkaarevien nuorten hyvinvointia. Täällä voit pitää hauskaa kavereiden kanssa pelaamalla lautapelejä, käyttämällä kirjaston tabletteja, osallistumaan kuukausittaiseen kirjapiiriin ja keskustelemaan ja oppimaan sukupuolesta, seksuaalisuudesta ja erilaisista mielenkiintoisista aiheista.

Katso lisätietoa ArcoKeravan kotisivuilta.

Lisätietoa:
Nuorisotyöntekijä Claudia Gutierrez-Semprun, p. 040 318 2196, claudia.gutierrez-semprun@kerava.fi (toivottu yhteydenottokieli englanti tai espanja)

Nuorisokirjastovirkailija Lorena Echkart, p. 040 318 4985, lorena.echkart@kerava.fi

MLL Uudenmaan piiri, perhetoiminnan koordinaattori, Hannele Siro, p. 044 3645302, hannele.siro@mll.fi
ArcoKeravan kotisivut

LGBTQIA+ -pelimiitit täysi-ikäisille

Pelimiitti on turvallinen matalan kynnyksen peliyhteisö, jonne saa tulla kaiken tasoiset peliharrastajat hakemaan peliseuraa ja -kavereita eri puolilta Suomea. Joka toinen perjantai järjestettävät pelimiitit on suunnattu erityisesti LGBTQIA+ väestöön kuuluville, sukupuoli-identiteettiään tai seksuaalista suuntautumistaan pohtiville sekä LGBTQIA+ -väestön liittolaisille. Illoissa pelataan ja jutellaan porukalla rennoissa tunnelmissa.

LGBTQIA+ -pelimiittejä järjestetään osana täysi-ikäisten säännöllistä etätoimintaa. Toimintaa järjestetään suljetulla Discord-palvelimella, johon pääsee mukaan ilmoittautumisen jälkeen.
Kokoontumisajat ja ilmoittautuminen

Katso myös:

Osallistu

Tutki, kuinka voit osallistua Helsinki Pride -yhteisön toimintaan eri tavoin, aina tapahtumista kumppanuuteen.
Tutustu toimintaamme

Together with Pride

Tuemme LHBTIQ+ -turvapaikanhakijoiden hyvinvointia ja tarjoamme tukea vaikeassa elämäntilanteessa.
Together with Pride

Vapaaehtoistoiminta

Vapaa-ajan toimintamme on pääosin kaikille avointa. Järjestämme monipuolisesti erilaisia tapahtumia keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.
Vapaaehtoistoiminta