Sateenkaarinuorille suunnattuun toimintaan jokainen on tervetullut mukaan omana itsenään. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, ellei toisin mainita. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksemme jäsenyyttä. Toimintaan osallistuminen iltojen aikana on aina vapaaehtoista.

Jos kaipaat ymmärtävää ja auttavaa keskusteluseuraa, voit pyytää, että saat jutella rauhassa kahdestaan työntekijän kanssa.

Helsinki

Uusien ryhmä

Oletko kiinnostunut sateenkaarevasta toiminnasta, muttet ole vielä löytänyt mukaan? Tule mukaan nuorten aikuisten pienryhmään, jossa keskustellaan sateenkaariteemojen lisäksi myös muista ryhmäläisille tärkeistä aiheista ja tehdään kaikkea mukavaa yhdessä. Ryhmän tavoitteena on tutustua vertaisiin sekä samalla lisätä tuntemusta niin sateenkaariyhteisöistä kuin omasta itsestään. Ryhmä on ensisijaisesti suunnattu heille, joille sateenkaareva vertaistoiminta ei ole vielä tuttua.

Ikäryhmä: 18-24
Paikka: Kaapelitehdas, 4. kerroksen yhteisötila.

Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 11.9. klo 18-20. Ryhmä tapaa 7 kertaa syksyn aikana, joka toinen maanantai. (11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 4.12., 18.12) Tapaamiset ovat suomenkielisiä. Toimimme turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. Tiloissa on huomioitu esteettömyys.

Ryhmän ohjaajina toimivat Luna ja Cecilia.

Luna /luna@pride.fi / +358 44 4932099.

Cecilia / cecilia@pride.fi / +358 442810358.

Sukupuoltaan pohtivien ja sukupuoleltaan moninaisten nuorten ryhmä Snellussa

Pohditko, mitä sukupuolta olet? Koetko, että sinulle määritelty sukupuoli on väärä tai liian kapea? Ehkä olet sukupuoleton, tai määrittely ei ole ollenkaan sinun juttusi?

Tervetuloa kuuntelemaan, vaihtamaan ajatuksia ja voimaantumaan teeman äärellä muiden sukupuoltaan pohtivien nuorten kanssa Snellun ohjattuun vertaistukiryhmään. Ryhmä on tarkoitettu trans-, inter- ja muunsukupuolisille, sukupuolettomille ja kaikille sukupuoltaan pohtiville 15-23 –vuotiaille tyypeille.

Periaatteina on luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus, oikeus käyttää haluamaasi nimeä ja oikeus kertoa itsestäsi vain sen verran kuin haluat. Aiemmin ryhmä toteutettiin yhdessä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen kanssa.

Ryhmä järjestetään tiistaisin klo 17-19: 29.8., 19.9., 17.10., 7.11., 28.11. ja 19.12.

Ryhmään voi tulla ekaa kertaa millä kerralla tahansa ja voit osallistua vain yhteen tai vaikka kaikkiin tapaamisiin. Ryhmän aluksi käymme läpi turvallisemman tilan periaatteet ja sen jälkeen aloitamme yhteisen keskustelun, jonka kesken ei voi enää liittyä mukaan. Keskusteluun voit osallistua sen mukaan, mikä tuntuu itselle sopivalta, voit myös vain kuunnella. Ryhmän loppupuolella on vapaamuotoisempaa yhdessäoloa.

Lisätietoja ohjaajalta Lennulta: 050 383 9419 tai leena.korhonen(at)evl.fi.

Snellu sijaitsee Itäkeskuksessa Matteuksen kirkon yläkerrassa, Turunlinnantie 3 (ovisummeri), Snellun ulko-ovi on Stoan aukion puolella lähellä kirkon pääovea.

Vaikka järjestävänä tahona on seurakunta, ei ryhmässä ole hengellistä sisältöä ja kunnioitamme kunkin omaa vakaumusta.
Lisätietoa

Nuorten transfeminiinien tapaamiset

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Helsinki Pride Yhteisö ja Snellu järjestävät syksyllä neljä ohjattua tapaamista 16-25 -vuotiaille transfeminiineille Setan toimistolla Pasilassa. Voit osallistua joko kaikille kerroille, tai tulla mukaan silloin kuin sinulle sopii.

Tapaamisia ovat ohjaamassa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen Emilia, Helsinki Pride Yhteisön Luna, sekä Snellun Tiina. Tapaamisten tavoitteena on tarjota mahdollisuus voimauttavien vertaisyhteisöjen luomiseen, sekä viettää aikaa yhdessä tekemisen ja keskustelemisen kautta.

5.9. Klo 17– 19
3.10. Klo 17–19
7.11. Klo 17– 19
12.12. Klo 17–19
Lisätietoa

Queerdom

Queerdom on nuorten oma sateenkaariryhmä. Matalan kynnyksen lämminhenkinen ja hassutteleva porukka toivottaa ryhmään tervetulleeksi kaikki 11-19 -vuotiaat sateenkaarevuutta pohtivat nuoret.
Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 Rastilassa: Retkeilijänkatu 7 A (katutaso) 00980.
Jos haluat lisätietoa tai mukaan ryhmään, ota yhteyttä Kaisaan: 050 544 6639, kaisa.tsupari@hnnky.fi
Lisätietoa

Nuorten avoimet illat 13-17 -vuotiaille

Helppo ja hauska tapa tulla mukaan on osallistua avoimiin tapaamisiin IrisHelsinkiin. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin ja juttelemaan tuttujen kanssa, tai ihan vaan hengailemaan.

Osoitteemme on Konepajankuja 3 ja sisäänkäynti sateenkaarevaan tilaamme on rakennuksen Sturenkadun puolelta. Toimintamme on maksutonta ja ohjaamassa ovat sateenkaariteemoihin perehtyneet nuoriso-ohjaajat. Kaikissa toiminnoissa on huomioitu turvallisemman tilan ohjeistukset.

Aika: maanantaisin klo 16-20.30.

Järjestäjä: IrisHelsinki
Instagram: @irishelsinki
Lisätietoa

Nuorten avoimet illat 16-25 -vuotiaille

Helppo ja hauska tapa tulla mukaan on osallistua avoimiin tapaamisiin IrisHelsinkiin. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin ja juttelemaan tuttujen kanssa, tai ihan vaan hengailemaan.

Osoitteemme on Konepajankuja 3 ja sisäänkäynti sateenkaarevaan tilaamme on rakennuksen Sturenkadun puolelta. Toimintamme on maksutonta ja ohjaamassa ovat sateenkaariteemoihin perehtyneet nuoriso-ohjaajat. Kaikissa toiminnoissa on huomioitu turvallisemman tilan ohjeistukset.

Aika: keskiviikkoisin klo 16-20.30.

Järjestäjä: IrisHelsinki
Instagram: @irishelsinki
Lisätietoa

Ungpride: HBTIQA+ ungdomsgruppen i Helsingfors

Ungpride är ett tryggt och positivt gemenskap för regnbågsunga eller unga som funderar kring identitet.

Vi träffas varje torsdag kl. 17.30–20.30 i IrisHelsinki.

Adress: Konepajankuja 3 Du behöver inte anmäla dig på förhand, och du är välkommen med på vilken träff som helst.

Kontakta gärna handledarna vid frågor: Nicole Stambej nicole.stambej@hel.fi

Arrangör: IrisHelsinki

Instagram: @ung_pride
Ungpride webbsida

Gaymer’s Night

16–25-vuotiaille sateenkaareville pelaamista harrastaville nuorille avoin peli-ilta. Matalan kynnyksen sateenkaaritoimintaa, jossa illan aikana keskitytään pelaamiseen. Illoissa keskitytään pc-, ja konsolipelaamiseen yksin tai yhdessä, sateenkaarevassa seurassa. (Pääpaino pc-pelaamisessa). Mukaan voi tulla ja lähteä pitkin iltaa. Illan aikana voi osallistua myös samassa tilassa toimivaan IrisHelsingin sateenkaarevaan nuorten iltaan.

Keskiviikkoisin klo 16-20.30.

Konepajankuja 3 (Sisäänkäynti Sturenkadun puolelta) 00510, Helsinki
Lisätietoa

Espoo

Nuorten Pride -kahvila Espoo 13-17 -vuotiaille

Nuorten Pride -kahvila sijaitsee Espoon Leppävaarassa ja toiminta on suunnattu 13-17 -vuotiaille sateenkaarinuorille ja heidän ystävilleen. Voit tulla piipahtamaan tai viihtyä koko illan!

Luvassa on erilaisia teemailtoja toiveiden mukaan sekä vapaata hengailua ja lautapelailua. Tarjolla on myös juotavaa ja pientä purtavaa. Tapaamisten teemat, mahdolliset poikkeusaukiolot ja muut tuoreimmat tiedot toiminnasta löydät Instagramista. Illat ovat avoimia eli ilmoittautumista tai jäsenyyttä ei tarvita. Toimintaa järjestävät Helsinki Pride -yhteisö ry ja Espoon kaupunki.

Tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo 16.30–19:30. Syyskauden 2023 ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 6.9. Lisätietoja voi kysyä ohjaajilta sähköpostitse: Cecilia@ pride.fi tai puhelimitse Marjo Holmqvistiltä: 043-8251141.

Paikkana toimii Espoon Ohjaamotalo, joka on lyhyen matkan päässä Leppävaaran juna-asemasta. Osoite: Lintuvaarantie 2. Espoo. Tila on esteetön.

Voit seurata Nuorten Pride -kahvila Espoon toimintaa IG:ssa: @Nuorten_Pride_kahvila_ Espoo
Kahvila IG:ssä

Sateenkaari-Siipi

Sateenkaari-Siipi-iltoihin ovat tervetulleita 13–22-vuotiaat sateenkaarevat nuoret. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä välipalaa sekä hyvää seuraa. Illan lopussa on iltahartaus, johon osallistuminen on vapaaehtoista.   

Tapaamiset klo 17–20 Nuorisotila Siivessä, Alberganesplanadi 1, Espoo:
7.9.   5.10.   2.11.   7.12.     

Toimintaa järjestää Espoon seurakunnat. Whatsapp-ryhmässä ilmoittelemme kunkin kerran menoista (ja rajoituksista) lisää. Paikkana Nuorten tila Siipi Leppävaarassa. Osoite: Alberganesplanadi 1, 1. kerros, Espoo. (Sama sisäänkäynti Terveystalon kanssa.)    

Lisätietoja Sateenkaari-Siiven toiminnasta ja liittymispyynnöt Whatsapp-ryhmään Hannelta tai Juhalta: Hanne Malkki, 040 517 0629, hanne.malkki(at)evl.fi tai Juha Pohjois-Koivisto 040 358 1219, juha.pohjois-koivisto(at)evl.fi.
Siiven nettisivut

Vantaa

Vantaan sateenkaarevat nuorten illat 13–20 -vuotiaille

Keskiviikkoisin vietetään 18-29-vuotiaiden nuorten aikuisten sateenkaarevaa iltaa Tikkurilassa klo 17-20!

Illat ovat rentoja ja avoimia kohtaamispaikkoja kaikille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville nuorille aikuisille. Luvassa on pelailua, tutustumista, hyvää seuraa ja ohjelmaa toiveiden mukaan. Tervetuloa mukaan juuri sellaisena kuin olet!

Paikka: Tikkurilan nuorisotila, Lummetie 2b C

Instagram: @sateenkaarevat_vantaa, #NuortenVantaa
Lue lisää

Sukupuoltaan pohtivien nuorten vertaisryhmä 10-15 -vuotiaille

Helmikuussa 2022 Koivukylässä alkoi kokoontumaan ryhmä trans-/sukupuoltaan pohtiville 10-15-vuotiaille nuorille. Ryhmä on ammatillisesti ohjattua vertaisryhmätoimintaa. Etukäteen on mahdollista tulla tutustumaan vetäjään sekä tilaan joko nuori itsekseen tai vanhemman/tukihenkilön kanssa.

Tarkemmat tiedot, ilmoittautumiset ja tutustumiskäynnit: Samuel Susilinna 050 5439982 / samuel.susilinna@loistosetlementti.fi 
Samueliin voi olla myös yhteydessä, jos olet kiinnostunut tutustumaan Poikien Talon tiloihin etukäteen.
Lue lisää

Katso myös

Väestöliiton chat

Väestöliiton 13-19-vuotiaille nuorille suunnatussa seksuaalineuvontachatissa voit keskustella kaikenlaisista seksuaalisuuteen, seksiin ja intiimeihin ihmissuhteisiin liittyvistä kysymyksistä. Voit jutella esimerkiksi seksuaalisuuden tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä pohdinnoista tai pulmatilanteista seksiin liittyen. Chatissa vastaa aina koulutettu seksuaalineuvoja. Palvelu on nimetöntä ja maksutonta. Chat palvelee maanantaista torstaihin klo 14-18.
Väestöliiton chat

HelsinkiMission sateenkaarikaveri

Oletko yksin seksuaalisuuteen tai sukupuoli-identiteettiin liittyvien kysymysten kanssa? Haluatko jutella sinulle tärkeistä asioista luotettavan aikuisen kanssa? Hae sateenkaarikaveria!

HelsinkiMission kaveri on vähintään 20-vuotias vapaaehtoinen turvallinen aikuinen, jolla on vaitiolovelvollisuus. Sateenkaarikavereilla on omaa kokemusta ja tietoa seksuaalisuuteen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvistä asioista. Kaverin kanssa voit kohdata yhteisen mieluisan tekemisen ja juttelun äärellä.

Mitä? Sateenkaarikaveri on vapaaehtoinen turvallinen aikuinen, jota tapaat noin kahdesti kuukaudessa yhteisten keskustelujen ja tekemisen merkeissä.
Kenelle? Voit saada kaverin, jos asut pääkaupunkiseudulla ja olet 12–29-vuotias. Jos asut pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja olet vähintään 15-vuotias, voit hakea kaveria etänä.
Lue lisää ja hae kaveria

Verkkonuorisotalo Loiste

Loiste on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Loiste tarjoaa paikan vapaamuotoiseen kohtaamiseen turvallisemmassa tilassa, jossa on aina verkkonuorisotalon auki ollessa paikalla ohjaajia. Ohjaajina ja moderaattoreina toimivat Setan sateenkaarinuorisotyön hankkeen työntekijät, hankkeen yhteistyökumppanit sekä koulutetut vapaaehtoiset.
Lue lisää

ArcoKerava

ArcoKerava on turvallinen ja inklusiivinen tila, joka on luotu tukemaan sateenkaarevien nuorten hyvinvointia. Täällä voit pitää hauskaa kavereiden kanssa pelaamalla lautapelejä, käyttämällä kirjaston tabletteja, osallistumaan kuukausittaiseen kirjapiiriin ja keskustelemaan ja oppimaan sukupuolesta, seksuaalisuudesta ja erilaisista mielenkiintoisista aiheista.

Kokoontumiset tiistaisin ja torstaisin Keravan kaupunginkirjaston Satusiivessä klo 17–20.

Katso lisätietoa ArcoKeravan kotisivuilta.

Lisätietoa:
Nuorisotyöntekijä Claudia Gutierrez-Semprun, p. 040 318 2196, claudia.gutierrez-semprun@kerava.fi (toivottu yhteydenottokieli englanti tai espanja)

Nuorisokirjastovirkailija Lorena Echkart, p. 040 318 4985, lorena.echkart@kerava.fi

MLL Uudenmaan piiri, perhetoiminnan koordinaattori, Hannele Siro, p. 044 3645302, hannele.siro@mll.fi
Lue lisää

LGBTQIA+ -pelimiitit täysi-ikäisille

Maanantaisin ja perjantaisin järjestettävät pelimiitit on suunnattu erityisesti LHBTQIA+ väestöön kuuluville, sukupuoltaan tai sukupuolettomuuttaan tai seksuaalista suuntautumistaan pohtiville sekä LHBTQIA+ väestön liittolaisille.

Pelimiitti on turvallinen matalan kynnyksen peliyhteisö, jonne saa tulla kaiken tasoiset peliharrastajat hakemaan peliseuraa ja -kavereita eri puolilta Suomea.

LGBTQIA+ -pelimiittejä järjestetään osana täysi-ikäisten säännöllistä etätoimintaa. Toimintaa järjestetään suljetulla Discord-palvelimella, johon pääsee mukaan ilmoittautumisen jälkeen.
Lue lisää ja ilmoittaudu