TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 27.5.2014

Jani Toivola sateenkaariliputtaa Nuorten Pride 2014 kummina

Kansanedustaja Jani Toivola kokee kunniatehtävänä toimia Nuorten Pride 2014-kummina ja viedä tapahtuman sanomaa eteenpäin. Kummi tukee tapahtumaa ja sen viestiä ihmisoikeuksien puolesta – kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina. Toivola tapaa myös kansanedustajan tehtävissään nuoria, ja rohkaisee heitä, jotta kenenkään ei tarvitsisi piilottaa tai peittää omaa tarinaansa. Nuorten Pride toteutetaan jo kolmatta kertaa, osana Helsinki Pride tapahtumaa, ja se on suunnattu 13-25 vuotiaille.

“Ole rohkeasti oma itsesi, sillä maailmassa ei ole toista sinua”.

Toivola on kirjoittanut myös vieraskynä-tekstin, jossa hän peräänkuuluttaa nuorten kohtaamisessa ehdotonta rakkautta: “Tärkein lahja, jonka me ihmiskuntana voimme antaa, on ehdottoman rakkauden peili. Vastaparin ja vieressä kulkijan, jonka katseessa ei ole ehtoja, vaatimuksia tai pelkoa. Aikuisia, jotka ovat valmiita ottamaan vastaan kaiken, mitä lapsi tai nuori heidän eteensä kantaa. Että me emme yhteiskuntana pelon kautta tallo ihmisten elämän päälle. Jotta jokainen voisi luottaa itsessään juuri niihin asioihin, mitä sydämessään pitää kaikkein arvokkaimpina ja tärkeimpinä. Tietäen, että oli sukupuolinen suuntautuminen tai seksuaali-identiteettini mikä tahansa, yhteiskunta, työelämä, rakkaus ja perhe ovat myös minua varten.”

Nuorten Pride-kummien lisäksi Helsinki Pride 2014 on kerännyt taakseen joukon julkisuuden henkilöitä. Sateenkaaren värien puolesta liputtavat jo Stefan Wallin,Arno Kotro, Arman Alizad, Jannika B., Maija Vilkkumaa, Esko Valtaoja, Iina Kuustonen, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma, Maria Veitola, Stig ja Iisa.

Tapahtuman suojelina toimii Tarja Filatov.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Nuorten Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi