Jos kuuluu niin kutsutusti vähemmistön vähemmistöön, voi yhteenkuuluvuuden ja nähdyksi tuleminen olla erityisen haastavaa.
Hesetan Kahden vähemmistön väki -toiminnan ohjaaja Raila Riikonen kertoi blogissaan toiminnan merkityksestä:
 
”Tätä toimintaa ei ole missään muussa kaupungissa. Kävin itse 1990-luvulla silloisessa ryhmässä Tampereelta saakka. Matkustin siis vain Kahden vähemmistön väen tapaamista varten Helsinkiin. Ryhmällä oli silloin (muistaakseni) eri nimi. Ryhmä merkitsi minulle todella paljon nuorena, kun olin vasta löytämässä oman seksuaalisuuteni. Siellä sain olla oma itseni, vapaasti, mitään itsestäni piilottelematta. Tapasin kaltaisiani ihmisiä. Tajusin, että en ole ainoa, joka miettii näitä asioita. Pystyin kysymään neuvoja ja sain tietoja.
 
Ryhmä tapasi monesti eri paikassa kuin muut HeSetan ryhmät, koska HeSetan toimitilat eivät olleet liikuntaesteettömiä. Nykyään olen onnellinen siitä, että voimme tavata samassa paikassa kuin muutkin ja paikkaan on helppo ja ”näkymätön” tulla. Tuntuu enemmän ”Hesetan toiminnalta”, kun olemme myös fyysisesti samassa paikassa kuin muut. Sekin on tärkeää, koska vammaiset vielä usein eriytetään, jolloin helposti tulee olo, että emme ole tasavertaisia muiden kanssa.”
Kiitos Raila ja kaikki KVV-toimijat!
Tervetuloa mukaan toimintaan, lisätietoja sivuiltamme: www.heseta.fi/toiminta/yhteisotoiminta

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä