HeSetan järjestämän Helsinki Priden ohjelmapaikkojen sekä tapahtuman myynnissä käytetyn mediakortin hinnat ovat herättäneet ihmetystä. Olemme pahoillamme sekaannuksesta, ja tahdomme seuraavalla selventää tapahtuman hintoihin liittyviä kysymyksiä.
Helsinki Pride -viikolle toivotaan monipuolista ohjelmaa, jota on viime vuosinakin tuottanut laaja skaala erilaisia toimijoita yhdistyksistä yrityksiin ja yhteisöistä itsenäisiin toimijoihin. Kunkin tapahtuman järjestäjä päättää itse, onko järjestetty tapahtuma mahdollista toteuttaa osallistujille ilmaisena, vai onko sen järjestämisen kustannuksia mahdollista kattaa esimerkiksi lipputuloilla. Pääosa tapahtumista on ilmaisia, kuten viikon aikana järjestetyt paneelit, Nuorten Priden tapahtumat, kulkue ja puistojuhla. Kuitenkin esimerkiksi osan juhlista lipputulot ovat välttämättömiä näiden tapahtumien ja koko viikon varainkeruulle.
Pride-kulkue, joka on monille niin juhlaa jo saavutetuista voitoista kuin mielenosoitus vielä tehtävän työn puolesta, kokoaa yhteen moninaisen joukon ihmisiä. Tästä olemme kiitollisia.

Kulkueen ja puistojuhlan kustannukset, kuten tekniikka ja turvallisuusjärjestelyt, lähenevät 100 000 euroa. HeSetan ympärivuotisen työn julkista rahoitusta ei käytetä Helsinki Priden järjestämiseen. Tämä ei ole mahdollista rahoituksen raamien takia, mutta emme niiden salliessakaan vähentäisi euroakaan perustyömme resursseista, kuten vertaistuellisesta yhteisötyöstä, sateenkaarierityisestä nuorisotyöstä tai turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten Together-tukityöstä. Tähän työhön tarvitsisimme resursseja nykyistäkin enemmän.
Helsinki Pride nojaa täysin vapaaehtoisten tekemään työhön, yritysyhteistyöhön, tapahtuman aikana tehtävään tuote- ja lippumyyntiin, sekä yksittäisten ihmisten lahjoituksiin. Helsinki Pride -mediakortissa oleva 800 euron blokkihinta koskee ainoastaan kaupallisia toimijoita. Blokkien tuloilla, kuin muullakin viikkoon liittyvällä myynnillä, kootaan rahaa tapahtuman tuotannon välttämättömiin kustannuksiin.
 
Puistojuhlan pöytä- ja promootiopisteiden hintoja olemme myös nostaneet. Syy tähän on se, että tapahtuman viime vuonna kootessa yhteen lähes nelinkertaisen määrän ihmisiä verrattuna vuoteen 2012, ovat myös sen kustannukset nousseet. Jotta voimme kantaa vastuumme hallitun ja turvallisen tapahtuman järjestämisestä, tarvitsemme siihen myös varoja.
 
Helsinki Pride -sivulle koostettavaan viikko-ohjelmaan ilmoitetuista tapahtumista pyydämme kaupallisilta toimijoilta 150 euroa ja ei-kaupallisilta 25 euroa. Viime vuonna erilaisia tapahtumia oli yli 170. Näistä kertyvät tulot menevät myös Priden järjestämiskuluihin. Raha ei saa olla este tapahtumien järjestämiselle. Mikäli jollekin toimijalle 25 euron hinta on liikaa, otamme toki tapahtumaan mukaan ilman korvausta.
Mikäli poliittiset puolueet tai muut tapahtumaan osallistuvat organisaatiot, joista valtaosa on HeSetaa suurempia, haluavat osallistua viikon mahdollistamiseen esimerkiksi maksamalla blokistaan, on tämä toki toivottua. Jokainen tukija auttaa Helsinki Priden järjestämistä tänäkin vuonna. Yhteisvoimin voimme mahdollistaa Pride-viikon kaikille.
Aaro Horsma, toiminnanjohtaja
Kirsi Kalliomäki, koordinaattori
HeSeta/HelsinkiPride

HeSeta on pieni suuri organisaatio. Joukossa on voimaa – anna tukesi työllemme osallistumalla Helsinki Pride viikon järjestämiseen, liittymällä HeSetan jäseneksi tai antamalla kohdennettu lahjoitus verkkokauppamme kautta: https://holvi.com/shop/HELSINKIPRIDEVERKKOKAUPPA/

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä