FI/EN
Hallituksen esitys HeSeta ry:n sääntömuutoksesta syyskokoukselle 30.11.2017.
HeSeta ry:n hallitus esittää sääntömääräiselle syyskokoukselle 30.11.2017 yhdistyksen nimen HeSeta ry muuttamista muotoon Helsinki Pride Yhteisö ry. Tullakseen hyväksytyksi sääntömuutosesityksen on saatava vähintään kolme neljäsosaa (3/4) annetuista äänistä (11 §). Äänioikeutettuja ovat kaikki yhdistyksen varsinaiset, vuoden 2017 jäsenmaksun maksaneet jäsenet. Kokouskutsun ja muut kokousliitteet löydät täältä.

Nimenmuutoksen aika on nyt!
Haluamme kehittyä organisaationa ja vastata paremmin yhteisömme moninaisiin tarpeisiin. Tämä edellyttää, että yhdistyksemme rooli järjestökentällä ja erityisosaaminen sosiaali- ja nuorisoalan toimijana tunnistetaan. Apua tarvitsevien asiakkaiden ja ohjausta tekevien ammattilaisten on ensiarvoisen tärkeää tunnistaa kasvavan sateenkaarikentän eri toimijoiden toimialueet, roolit ja palvelut, jotta avun piiriin löydetään mahdollisimman helposti.
Selkeästi erottuva nimi, Helsinki Pride Yhteisö ry, tekee työmme näkyvämmäksi niin asiakkaille ja sosiaali- ja nuorisoalan toimijoille, kuin toimintaamme tukeville jäsenille, lahjoittajille ja kumppaneille.
Toimintamme kehittyessä olemme havainneet, että erityisesti HeSetan ja valtakunnallisen Seta ry:n tekemää työtä ja rooleja ei usein eroteta toisistaan. Tämä johtuu muun muassa siitä, että nimemme ovat hyvin samankaltaiset ja toimimme näkyvästi pääkaupunkiseudulla. Olemme pyrkineet vaikuttamaan yhdistyksemme tunnistettavuuteen viestinnällä, mutta tästä huolimatta niin päivittäisessä työssä, mediassa kuin viranomaisyhteistyössä tulee usein vastaan tilanteita, joissa esimerkiksi HeSetan sateenkarierityinen nuorisotyö pääkaupunkiseudulla, lhbtiq-turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten Together-tukityö ja Helsinki Pride -viikko on käsitetty Seta ry:n järjestämiksi
 
Nimeksi Helsinki Pride Yhteisö ry
Helsinki kertoo yhdistyksen toimipaikan, vaikka toimintamme ja sen vaikuttavuus ovatkin osin laajempia. Pride yhdistyksen nimessä kertoo työmme kohderyhmästä. Yhteisö puolestaan tekee näkyväksi yhdistyksemme työn perustan ja lähtökohdan yhteisön yhteentuojana ja tukijana.
Helsinki Pride -nimi nousee HeSetan toiminnasta ja on laajasti tunnistettu niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Helsinki Pride -tapahtuman tavoitteita ovat ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen. Nämä tavoitteet ovat olennainen osa yhdistyksen jokapäiväistä työtä.
Yhteinen nimi tuo yhdistyksen ympärivuotisen työn näkyvämmin osaksi Helsinki Pride -tapahtumaa ja samalla tapahtuma tukee yhdistyksen muuta toimintaa.
 
Nimenmuutos tekee yhdistyksestä vetovoimaisen!
Uuden nimen myötä yhdistyksen tekemä työ tulee näkyvämmäksi ja tunnistettavammaksi. Uusi nimi on vastaus yhdistyksen kasvun tuomiin muutostarpeisiin. Yhteistyön tekeminen ja yhteistyön syventäminen niin viranomaisten, muiden järjestöjen kuin yritysten kanssa helpottuu. Uusi nimi vahvistaa vapaaehtoisten sitoutumista koko yhdistykseen ja sen monipuoliseen toimintaan pelkän tapahtuman sijaan, jolloin vapaaehtoisorganisaatio vahvistuu ja muuttuu vetovoimaisemmaksi. Helsinki Pride Yhteisö on houkutteleva niin jäsenille, ammattilaisille, opiskelijoille kuin yhteistyökumppaneille. Uuden, selkeästi erottuvan nimen ansiosta HeSetan työ on jatkossa entistä vaikuttavampaa.
Helsinki Pride Yhteisö kantaa mukanaan HeSetan tärkeää ja arvostettua historiaa vieden yhdistyksen uudelle tasolle!
 
Miten nimenmuutos toteutetaan?
Syyskokouksen hyväksyessä esityksen nimenmuutoksesta uusi nimi ja sen edellyttämät sääntömuutokset viedään rekisteröitäväksi patentti- ja rekisterihallitukseen. Nimenmuutoksen astuttua voimaan yhdistyksemme jäsenet ovat Helsinki Pride Yhteisö ry:n jäseniä. Tavoitteena on, että uusi nimi otetaan käyttöön tammikuussa 2018.
Uuden nimen vakiinnuttaminen ja sidosryhmiemme tiedottaminen uudesta nimestä toteutetaan suunnitelmallisella ja aktiivisella viestinnällä. Viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat työntekijämme hallituksen ja vapaaehtoisten avustuksella. Nimenmuutosta tukevat vuoden 2018 toimintasuunnitelma, 2018 voimaan astuva strategia, 2018 toteutettava verkkosivu-uudistus sekä alkuvuodesta 2018 laadittava viestintäsuunnitelma. Yhdistyksen logona säilyy sateenkaaritimantti, johon päivitetään yhdistyksen uusi nimi.
Toivotamme jokaisen lämpimästi tervetulleeksi syyskokoukseen kuulemaan lisää nimenmuutoksesta ja osallistumaan esitystä koskevaan keskusteluun
Syyskokous torstaina 30.11.2017. klo 18 Kaapelitehtaalla, Teatterimuseo, Tallberginkatu 1 G, 2. krs.
 


HeSeta´s board makes the spring meeting a proposition to change the name of the organization to Helsinki Pride Yhteisö ry (Helsinki Pride Community). Change of the rules requires that 3/4 of the eligible voters support the proposition. All HeSeta members who have paid the membership fee for 2017 are eligible to vote. You can find the invitation to the meeting here.
Main reasons for proposing to change the name to Helsinki Pride Yhteisö ry:

  • Easily distinguishable name Helsinki Pride Yhteisö ry makes HeSeta´s work more visible and influencal
  • Easily distinguishable name makes HeSeta´s role and expertize more clear to clients and other social and youth work professionals and help make a distinction between for example HeSeta and national Seta who both work in the capital area.
  • Helsinki Pride comes from HeSeta´s established work and is already widely recognized in Finland as well as internationally
  • Word “Helsinki” tells the home area of the organization, work “Pride” tells the target group of the organization while work “Yhteisö” (Community) describes the heart of HeSeta´s work, bringing the community together.
  • Shared name for the organization and the Helsinki Pride Week makes the volunteer base stronger and makes the organization´s volunteer and partner options more desirable.

We warmly welcome everyone to join us in the fall meeting for discussion about the name change and the future of HeSeta!
 
HeSeta´s annual fall meeting on the Thursday November 30th at 6 pm.
The meeting is arranged at the Cable Factory, in Theatre Museum, Tallberginkatu 1 G, 2nd floor. The venue is accessible.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

3.7.2021 Tiedotteet & kannanotot Helsinki Pride -yhteisö jakaa Ylpeys muuttaa maailmaa - tunnustuspalkin...