11045561_10152859712685805_1172738824_o

Vantaan Tiedekeskus Heurekan auditoriossa järjestetään 28.3. ”Aito Avioliitto -tapahtuma ja kansalaisaloitteen julkistamistilaisuus”. Asian nosti esiin Tämän kylän homopoika -blogi postauksessaan ”Tiedekeskus Heureka – yhdenvertaisuuden vai syrjinnän asialla?” ( http://tamankylanhomopoika.blogspot.fi/2015/03/tiedekeskus-heureka-yhdenvertaisuuden.html ).

Tapahtuman mainoksesta löytyy teksti jossa mainostetaan Heurekan tarjoavan seminaarikävijöille liput tiedekeskuksen näyttelyyn puoleen hintaan. Tarkoittaako tämä, että Heureka tekee yhteistyötä toimijoiden kanssa jotka vastustavat tasa-arvoista avioliittolakia? Kyllä. Tarkoittaakö tämä myös sitä, että Heureka ei noudata toiminnassaan yhdenvertaisuuden periaatteita?

Tiedostan sen, että Heureka ei varsinaisesti ole tapahtuman järjestäjä. Mielestäni on kuitenkin hyvin erikoista että niin vahvasti tieteeseen ja tutkimukseen toimintansa ja ideologiansa perustava instituutio haluaa antaa tilojaan käyttöön kyseiselle tapahtumalle.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäiselle, joka tuo hauskalla tavalla tiedettä ja teknologiaa lähelle kaikenikäisiä ihmisiä. Tähän mennessä olen mieltänyt Heurekan helposti lähestyttäväksi, syrjimättömäksi ja kaikille avoimeksi oppimisympäristöksi. Nyt vähän mietityttää onko sittenkään niin.

Aleksi Saikkonen
Helsinki Priden tuottaja
aleksi.saikkonen@helsinkipride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Ei kategoriaa23.5.2024

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa” – virallinen Pride Anthem uudell...

logo
Helsinki Pride 202422.5.2024

Poliittiset toimijat laajasti edustettuina tämän vuoden Helsinki Pride -tapa...

logo
Blogi21.5.2024

Sense of Belonging -hanke vahvistaa yhdenvertaisuuden toteutumista työelämässä