Heippa,

päätin kirjoittaa sulle, joka osallistut Nuorten Pride -viikon tapaamisiin. Tai jos vaikka jostain syystä se tänä vuonna ei vielä
ole mahdollista, mutta olisit halunnut osallistua ja siksi seuraat kuitenkin etänä kaikkea toimintaa.

Mä halusin kertoa, että Nuorten Pride on mulle ihan älyttömän tärkeä asia ja tajusin, että jostain syystä en ole varmaan vielä ymmärtänyt sitä kertoa sulle. Tärkeys johtuu siitä, että mä olen tehnyt duunia nuorten parissa pitkään, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Nykyisin vähemmän. Ja mä olen saanut kuulla todella paljon nuorten kertomia sekä mieltä räjäyttävän onnellisia, että sydämen murtavan surullisia tarinoita. Ja ne kaikki on jättäneet muhun jäljen.

Joten saman aikaisesti, kun mä toivon, että sä voit nauttia sun elostasi isosti ja olla kaikilla tavoilla ylpeä susta, sun ajatuksista, haaveista ja tekemisistä, siitä millainen ainutlaatuinen ihminen sä olet, niin mun mielessä elää tarinoiden kautta myös tieto siitä, että välttämättä tuo ei ole aina mahdollista. Mä tiedän, että on mahdollista, että sua on kiusattu tai sä olet voinut kokea väkivaltaa.  Mä tiedän, että sä olet voinut joutua kokemaan tympeää puhetta ja ikävä kyllä on mahdollista, että sä oot voinut joutua kuulemaan sitä myös niiltä ihmisiltä, jotka ovat sua tosi lähellä. Mä tiedän, että se kaikki on voinut vaikuttaa sun jaksamiseen isosti. Ja lisäksi on hyvin mahdollista, ettei sun läheisesi vielä tiedä mitä kaikkea sä kelaat elämästä ja itsestäsi.

Ja juuri noiden kaikkien onnellisten ja surullisten asioiden takia mä pidän Nuorten Priden olemassaoloa Helsinki Pridessä erityisen tärkeänä asiana. Mä ajattelen, että sulla on oikeus voida kokea olevasi arvokas ja rakastettu juuri sellaisena uniikkina yksilönä, joka sun kuuluukin olla ja jollaisia me kaikki ollaan.

Mikäli pääset paikalle Nuorten Pride- viikkoon tai muuhun sateenkaarevaan toimintaan, mä ajattelen, että sulla on oikeus viettää aikaa ja jakaa turvassa sun ajatuksia, tunteita ja kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, joille sun maailma ja sen tarinat on tutumpia.

Mä lupaan tehdä täällä Helsinki Pride -yhteisön hallituksessa duunia sen eteen, että tää mahdollisuus jatkuu ympäri vuoden ja toivotan sulle mitä lämpimintä ja rakkaudellisinta Pride-viikkoa!

Olet ystävien seurassa!

– Juha

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle