TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 30.5.2014

Diandra kannustaa nuoria olemaan rohkeasti omana itsenään

Laulaja Diandra Flores haluaa toimiessaan Nuorten Pride kummina rohkaista nuoria olemaan omana itsenään, ja arvostamaan jokaisen omaa ainutlaatuisuutta. Diandra tapahtuman kummina vie eteenpäin yhdenvertaisuuden sanomaa – kaikilla nuorilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina. Nuorten Pride toteutetaan jo kolmatta kertaa, osana Helsinki Pride tapahtumaa. Tapahtuma on suunnattu 13-25 vuotiaille.

”Ole rohkeasti oma itsesi, sillä maailmassa ei ole toista sinua”, kannustaa Diandra.

Diandran lisäksi Jani Toivola on Nuorten Pride-kummi. Myös Helsinki Pride 2014 on kerännyt taakseen joukon julkisuuden henkilöitä. Sateenkaaren värien puolesta liputtavat jo Stefan Wallin,Arno Kotro, Arman Alizad, Jannika B., Maija Vilkkumaa, Esko Valtaoja, Iina Kuustonen, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma, Maria Veitola, Stig ja Iisa.

Tapahtuman suojelijana toimii Tarja Filatov.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

www.helsinkipride.fi

Nuorten Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi