TIEDOTE         Helsinki Pride 2014 / 26.5.2014

Esko Valtaoja: “Valitettavasti kaikki Homo sapiensit eivät ole vielä kasvaneet ihmisiksi saakka.”

Kirjailija, professori Esko Valtaoja pitää itsestäänselvyytenä sitä, että jokainen ihminen tukee Helsinki Pridea. Hän on pahoillaan siitä, että kaikki eivät ole vain vielä kasvaneet ihmisiksi saakka. Valtaoja on yhdessä Jannika B:n ja Maija Vilkkumaan kanssa lähtenyt mukaan Helsinki Pride 2014 koko ajan kasvavaan kummijoukkoon. Pride-kummit tukevat tapahtumaa ja sen viestiä ihmisoikeuksien puolesta – kaikilla on oikeus tulla nähdyksi ja kunnioitetuksi yhdenvertaisina.

”Kenenkään ei kuulu pelätä tai hävetä rakastaa. Rakkaus on maailmassa ainut vilpitön asia”, toteaa Jannika B.

Myös Maija Vilkkumaa omaa vahvan mielipiteen yhdenvertaisuudesta: “Rakkaus ja seksuaalisuus ovat ihmiskunnan tärkeimmät voimat. Ne vievät eteenpäin, yhdistävät, antavat voimaa ja turvaa. On kummallista ajatella, että rakkaudelle voisi rakentaa karsinan, että sen voisi voimakeinoin rajata vain miehen ja naisen väliseksi. Se ei ole rakkauden luonne. Rakkaus ei tottele kaavoja eikä lopu uhkailuihin ja loukkauksiin. Samaa sukupuolta olevilla pareilla pitää olla täsmälleen samat yhteiskunnalliset oikeudet kuin heteropareilla: oikeus avioliittoon ja adoptioon.”

Helsinki Pride 2014 kummikaarti on vakuuttava, ja siihen kuuluvat näiden kummien lisäksi jo Stefan Wallin,Arno Kotro, Arman Alizad, Iina Kuustonen, Krista Kosonen, Armi Toivanen,Jaakko Saariluoma, Maria Veitola, Stig ja Iisa.

Helsinki Pride 2014 pääteemana on työelämä. Tapahtumaviikolla kiinnitetään huomiota myös Venäjän ihmisoikeustilanteeseen ja urheilumaailman suhtautumiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Kyseessä on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille ja se järjestetään tänä vuonna 23.-29.6.

Helsinki Priden järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry, ja tapahtuma toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Helsinki Pride tapahtumaviikon kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2013 tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää, joista noin 8000 osallistui myös Pride-kulkueeseen. Tänä vuonna paikalle odotetaan entistä enemmän väkeä.

 

www.helsinkipride.fi

Helsinki Pride 2014 Facebook

Helsinki Pride 2014 Twitter

 

Lisätietoja:

Senni Moilanen

Tuottaja / producer, Helsinki Pride 2014

tuottaja@helsinkipride.fi

+358 40 525 6571

 

Nina Autio
Viestintäkoordinaattori, Helsinki Pride 2014

viestinta@helsinkipride.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä