Järjestämme heinäkuussa kaksi Vogue Femme -tiiviskurssia 21.-24.7., ohjaajana upea Ofimja!

 

Vogue Femme -tiiviskurssi

Voguing on tanssityyli, joka syntyi 1970-luvun Harlemissa, New Yorkissa. Voguing on osa Ballroom-kulttuuria, joka syntyi pääasiassa afro-amerikkalaisen ja latinx LGBTIQ+ yhteisön jäsenten keskuudessa tarpeesta luoda turvallinen tila yhteisölleen. Ballroom-kulttuuri muotoutuu perheyhteisöä muistuttavien “talojen” (engl. “house”) ympärille, talojen kilpaillessa toisiaan vastaan Ball’eissa, lukuisissa eri kategorioissa. Tunnettuja kategorioita ovat mm. voguing, runway, realness yms.

Voguing on vuosien mittaan kehittynyt tyylillisesti. Neljän päivän mittaisella tiiviskurssilla keskitymme Vogue Femmeen, joka on Voguingin tyyleistä naisellisin ja pehmein, ja joka on syntynyt ennen kaikkea New Yorkin Ballroom-yhteisön transnaisten ja transfeminiinien (“fem queens”) ansiosta.

Tiiviskurssilla harjoitellaan Vogue Femmen viittä eri elementtiä, tehdään koreografioita, tutustutaan Ballroomiin ja voimaannutaan. Kurssille osallistuakseen ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa.

 

Ofimja
Gorgeous Ofimja Gucci on kansainväliseen The Gorgeous House of Gucci -ballroomhouseen kuuluva transfeminiini queer-performanssitaiteilija.
Ofimja on ollut mukana Ballroom-yhteisössä vuodesta 2011 lähtien, kilpaillen kategorioissa Fem Queen performance (Vogue Femme) & Drag Face. Vuosien saatossa hän on esiintynyt suurissa produktioissa Princess Nokian, Alman, Krista Siegfridsin ja Jenni Vartiaisen kaltaisten artistien kanssa.
Ofimja on toiminut esiintyjänä niin sooloartistina, Amanda & Lydia -duon osana sekä House of Gucci -siskojensa kanssa, viehättäen yleisöä burleskia, dragia ja ballroom-estetiikkaa yhdistelevillä numeroillaan. Hän on opettanut Voguingia 5 vuotta. Opettajana Ofimja on voimaannuttava ja kannustava.

 

 

Nelipäiväiset tiiviskurssit järjestetään viikolla 29, tiistaista perjantaihin 21.-24.7.2020.

Kursseja järjestetään kaksi:
*KURSSIPAIKAT VARATTU*Vogue Femme Mixed on avoin kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville sekä identiteettiään pohtiville 16v.+ vuotiaille avoin ryhmä ti-pe klo 18-19, pukeutumistila avoin klo 17.45 sekä
* Vogue Femme Queen on ensisijaisesti 16v.+ AMAB (assigned male at birth) transnaisille, -feminiineille sekä feminiinisyytään pohtiville ryhmä,  klo 19-20.

 

 

Kurssi järjestetään Kaapelitehtaalla, tarkka osoite annetaan kurssille valituille.
Kurssi on osallistujille ilmainen. Ilmoittautuminen ja osallistuminen on sitovaa, olethan varma osallistumisesta jokaiselle tunnille hakiessasi mukaan. Kurssipaikkoja on ryhmässä max 15. Kurssitiloissa noudatetaan turvavälejä ja huolehditaan hygieniasta. Ethän tule mukaan kipeänä.
Kursseilla noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä, kuten syrjinnästä vapaan tilan ja itsemäärittelyoikeuden periaatteet. Kurssit eivät ole keskusteluryhmiä, toiminnan keskiössä on tanssi sensitiivisessä ja arvostavassa tilassa.

 

 

Sitovat ilmoittautumiset pe 17.7. klo 12.00 mennessä voguefemme@pride.fi – kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  Kerro viestissäsi mille kurssille haet ja lähetä muutaman lauseen tervehdys kurssiopettajalle! <3