Mitä on Helsinki Pride?

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Olemme tehneet töitä vuodesta 1991 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Ympärivuotinen ihmisoikeustyömme kattaa muun muassa lhbtiq+ -turvapaikanhakijoille ja sateenkaarinuorille suunnatun tukityön, sekä koulutus- ja vaikuttamistyön seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi.

Helsinki Pride -viikko on Suomen näkyvin lhbtiq*-kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi suurimmista yleisötapahtumista. Vapautuspäivien mielenosoituksiin juontuvat juuret ovat edelleen vahvasti näkyvissä ja mielenilmaukset ovat tärkeässä roolissa iloisen juhlinnan rinnalla.

Helsinki Pride -kulkueen osallistujamäärä on kasvanut huimasti: vuonna 2017 noin 35 000 ihmistä osallistui kulkueeseen kun seuraavana vuonna osallistujia oli jo liki 100 000. Pride Kulkue ja Puistojuhla on kasvavista kävijämääristä ja tuotantokustannuksista huolimatta haluttu pitää avoimena ja ilmaisena tapahtumana. Viralliset kumppanit ovat olleet avainasemassa tätä mahdollistamassa.

Pride-viikko koostuu yli 100:sta eri tapahtumasta. Myös omaksi kokonaisuudekseen vakiintunut Nuorten Pride tuo yhteen tuhansia nuoria eri tapahtumissa viikon aikana.

Helsinki Pride järjestetään lähes täysin vapaaehtoisvoimin: tuotannon parissa ja Pride-viikolla työskentelee yli sata vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä.

Miksi Helsinki Priden viralliseksi kumppaniksi? 

Virallisena Helsinki Pride 2020 kumppanina organisaatiosi toimii vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana, mahdollistaen kaikille avoimen Helsinki Pride -tapahtuman järjestämisen. Kumppanuudella organisaatiosi tukee myös työtämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Helsinki Pride -kumppanuus on konkreettinen keino viestiä organisaation arvoista sekä ottaa näkyvästi kantaa ihmisoikeuskysymyksiin. Helsinki Priden kumppanina organisaatiosi sitoutuu edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta niin työpaikalla kuin yhteiskunnassa.

Miten liityt Helsinki Priden kumppaniksi?

Helsinki Priden monipuoliset kumppanuusmallit mahdollistavat toimivan yhteistyön eri organisaatioiden kanssa. Vuoden 2020 viralliset kumppanuudet pyritään solmimaan syyskaudella 2019.  

Kuulet lisää kumppanuustilaisuuksissamme, seuraava tapahtuma ti 22.10. klo 10.00-11.30., tai sopimalla neuvottelun kumpanuusvastaava Ossi Lehdon kanssa. 

 

Ensi vuonna Helsinki Pride -viikko järjestetään 22.-28.6.2020.

Lisätietoa kumppanuuksista ja yhteydenotot:

Ossi Lehto, kumppanuusvastaava

p.0456335107

ossi@pride.fi

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Uutiset24.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö julkistaa solidaarisuusohjelman 

logo
Tiedotteet & kannanotot24.6.2024

Helsinki julisti rauhan Pride-viikon ajaksi koko kaupunkiin

logo
Tiedotteet & kannanotot14.6.2024

Yhteiskannanotto: rauha tuo vähemmistöille turvaa – vähemmistöjen oikeudet o...