24.6.2024

Helsinki Pride -viikko järjestetään 24.-30.6.2024. Tapahtuman suojelijoina toimii tänä vuonna koko Helsingin pormestarikunta. Viikon mittaisen tapahtuman avajaisia vietetään tänään ja viikko huipentuu lauantaina, 29.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen läpi keskustan sekä puistojuhlaan Kaivopuistossa. 

Tänään julistetaan ensimmäistä kertaa Pride-rauha Helsinkiin. Turun joulurauhanjulistuksesta esikuvansa hakeva Pride-rauhan julistus tehtiin Helsingin kaupungintalolta, pormestari Juhana Vartiaisen ja Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja Senni Moilasen voimin. Rauha julistettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Katso rauhan julistus täältä.

”Pride-rauhanjulistuksella haluamme alleviivata sitä, että kaupunkimme kuuluu kaikille – Helsingin kaduilla voi kulkea rauhassa omana itsenään. Tämä kaupunki on aina ollut moninainen ja se on tehnyt meistä voimakkaan. Pride-rauhanjulistus ei ole vain tälle viikolle, vaan kaikille vuoden viikoille”, toteaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Helsinki Pride-viikon teemana Rauha ja toivo

Tänä vuonna Helsinki Pride -tapahtuma keskittyy rauhan ja toivon viestien vahvistamiseen. Rauhaa halutaan vaalia paitsi yhteiskunnallisella tasolla, myös vaatia ja varmistaa jokaiselle oikeutta kehorauhaan, mielenrauhaan ja rauhaan saada elää ja kasvaa juuri omanlaisekseen. Toivoa halutaan rakentaa ajassa, jossa niin usein voi tuntua turvattomalta ja tulevaisuus näköalattomalta. 

”Konfliktitilanteissa usein vähemmistöt joutuvat vielä entisestäänkin heikompaan asemaan ja meidän kaikkien tehtävä on huolehtia siitä, että näin ei käy. Helsinki Pride -yhteisö pyrkii tapahtuman kautta tuomaan esille sitä, miten tärkeää on huolehtia siitä, puolustamme yhdessä vähemmistöjen oikeuksia. Me olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin”, summaa Helsinki Priden puheenjohtaja Senni Moilanen 

Pride-viikon aikana yleisölle on tarjolla yli 200 erilaista tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina marssiin ja puistojuhlaan, johon osallistui viime vuonna yli 80 000 ihmistä.

Lisätietoja:

Annu Kemppainen, toiminnanjohtaja, Helsinki Pride -yhteisö
annu@pride.fi
+358 44 744 8042

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

logo
Rekry12.7.2024

Helsinki Pride -yhteisö rekrytoi: Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuspääll...

logo
Helsinki Pride 202429.6.2024

Helsinki Pride -yhteisö jakoi Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot yh...

logo
Tiedotteet & kannanotot26.6.2024

Avoin kirje lakivaliokunnalle